![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Dış Cephe Tasarımı
merhabalar, huzurlarınıza yapmış olduğum dış cepheyi eleştiri, görüşleriniz ve en önemlisi yardımlarınız için sunuyorum. bu arada bu dış cepheyi bır gece vakti spot ışıklarla aydınlatılmış olarak veya bu görüntü için daha gerçekçı (pencerelere perde eklemek, ışıklandırmadaki gerçekçilik gibi)render almak istiyorum fakat bir türlü gerçekleştiremedim. bunun için de yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi umuyorum şimdiden teşekkürler
TATLI SUYUN BAŞI KALABALIK OLUR (Hz. MEVLANA) En son lumina tarafından düzenlendi : 23-11-2007 11:50. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
Modelin kendisi problemsiz görünüyor, şimdilik pencere perdeleriyle hiç uğraşmayın diye düşünüyorum...öncelikle doğru ışıklandırma sağlanmalı, o zaman binanız göze daha doğru gelecek, zemindeki karanlık kat ortadan kalkacak ve her şey daha dengeli hissedilecek... RPC objeler şu an sahneyi daha da karışık gösteriyor, doğru ışık sağlanana kadar bu tür objeler ilave etmeyin... Cephe kaplama elemanlarını her zaman bütün olarak tutmaya çalışın..uvw ayarlarını kullanabilirsiniz ( tiling ayarları ) Hangi 'render engine' i kullandığınızı her zaman çalışmaya bilgi olarak ekleyin, daha kolay yardım alabilirsiniz... Eğer Vray kullanıyorsanız çok kısa süre önce Rendering bölümünde ' Işık Problemi ' başlığı altına iyi dış mekan atdınlatmaları için kolay anlaşılır ' tutorial' linkleri eklendi....yeni başlayanlar için çok yardımcı olabilir.... Başarılar Işık Problemi konusundaki 'dış mekan aydınlatması' tutorial' linkleri: • Dış mekan aydınlatması için (How to set up an exterior scene with VRay): http://www.alzhem.com/sub1/tutorials/tutorial7_en.htm • Vray’de ‘global illumination’ hazırlanması (How to set up the global illumination in VRay): http://www.alzhem.com/sub1/tutorials/tutorial1_en.htm ................................................................................ ................... Diğer tutorial'ları da aynı konu başlığı altında bulabilirsiniz.... Işık Problemi ' konusu için link :http://www.arkitera.com/forum/showthread.php?t=4580 ................................................................................ ................. Ayrıca daha farklıbir aydınlatma tekniği olan HDRI ile de sahnenizi homojen olarak aydınlatabilirsiniz... Forum üyelerinden ' mourner ' yani Gökhan Öndem tarafından hazırlanmış (Türkçe, Vray bazlı ) 'tutorial' için link: http://www.ayasofya.com/tut/vrayhdr/ En son asteria tarafından düzenlendi : 11-04-2005 09:41. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
yardımların için teşekkürler asteria. yazdıkların gerçekten benim aradığım eleştiriler. yalnız tiling den kastın uvw ayarları ise ben onu yapıyorum fakat ben bu ayarlarda buçuklu bir rakam vermiyorum yine de göstermiş olduğun yerlerdeki yarım kaplamalar oluşuyor. bir çözüm öneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim
TATLI SUYUN BAŞI KALABALIK OLUR (Hz. MEVLANA) En son lumina tarafından düzenlendi : 23-11-2007 11:52. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba ,
'Buçuk' ile söylemeğe çalıştığım girilmiş bir değer değildi zaten, oluşan yarım karoları kastediyordum. Yani aslında doğru anlamışsınız... Texture map'inizin biraz daha ölçek olarak büyümesi gerekiyor sadece ... Bilgisayarımdaki bir sorun nedeniyle yeniden kurulum yapıldı ve 3ds max'i henüz yüklemedim. Bir görüntü gönderemiyorum, ancak bu konuyu içeren iyi bir tutorial vardı internette, onu bulursam size linki yazacağım. O tutorialda özellikle taş, tuğla ya da sizinki gibi pişmiş toprak cephe elemanlarının düzenlenmesi aktarılıyordu. Bu arada forumun bu konuyu çok iyi bilen üyeleri de yardımcı olabilirler diye ümit ederim .. ............................................................................... Tutorial linki: http://www.evermotion.org/tutorials/texturing/hause/ İyi çalışmalar ................................................................................ ............... Aşağıdaki görüntü tutorial'dan alıntı....hangi parametrelerden söz ettiğimi görebilirsiniz. ......................... En son asteria tarafından düzenlendi : 11-04-2005 09:39. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tutorial tadında cevaplar gelmiş..
![]() Asteria'nın davet ettiği üstadlar gelmeden önce birkaç yorum yapayım dedim: Ortamı biraz karanlık olarak algıladım ben. Onun için söyleyebileceklerim şunlar: 1.Pencereleriniz biraz koyu, gökyüzünü yansıtlamarı daha aydınlık bir ortam yaratır. Yani bu çok puslu bir havada çekilmiş gibi.. Tasarımını bilemiyorum ama en alttaki büyük camlar da çok koyu. Biraz daha detay modelleme veya fake yansımalar ile daha aydınlık, daha derin görünebilir. Ama bu da senin vermek istediğin etkiye bağlı. En basitinden cam malzemeye biraz açık mavi renk verebilirsin. En alttaki pencerelerden gelen kır manzarası yansıması da istediğiniz bir şey midir bilemiyorum ama öndeki ağaçlar orada yok mesela. 2.GI konusunda bayağı güzel linkler verilmiş ama bilgisayar konfigürasyonunuz iyi değilse veya vaktiniz yeni plugin öğrenmeye yetmeyecekse e-light adlı bir script'i tavsiye ederim. yahoo'dan aratınca hemen çıkıyor. Fake GI hususunda hızlı ve iyi bir çözüm. Ama vaktim var diyorsanız vray'e girin. 3. Işıklandırma konusunda da bir güneş ışığı gölgesi iyi olabilir derim. (Yani raytrace gölge veren bir directional light ile tepeden bir keskin ama zayıf, açık gri bir gölge düşürebilir. Bunun gölge yoğunluğunu da biraz kısarak tabii.) 4.RPC'ler çok göze batıyor, bence kullanma. Sağ taraftaki amca en soldaki bayanı azarlıyor ve bayan da arkasını dönmüş ağlıyor gibi.. Şaka.Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
mrb;asteria hocamın ilettiklerinden sonra benim pek yardım edeceğim bişey kalmıyo.ama çalışmalarını adım adım koyarsan daha iyi yorumlanabilir eksiklikler. bu arada asteria için özel bi teşekkür etmem gerek.hocam çok sağol o kadar yaralı linkler o kadar yararlı ne desem boş.valla gün bitimi bu kadar hiç sevinmemiştim ,üstad çok sağol, ben de bu işi kapıyım sınırsız yardım edecem herkese.tekrar teşekkür. herkese kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben tiling konusunda bir şey söylemek istiyorum eğer aynı malzemeyi farklı büyüklüklerde objelere uygulamak istersek aynı oranı yakalamak biraz tahminlere kalıyor ben o yüzden tiling degerleri yerine uvw map gizmosunun en boy yükseklik degerlerini değiştiriyorum benim yöntemim bu açıkcası doğru mu yapıyorum yanlış mi onuda bilmiyorum.
kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Sevimli mell_61 , Büyük bir teveccüh gösteriyorsunuz bana ‘ hocam’ diyerek… .ben yalnızca ‘asteria’ olmaktan sonsuz mutluluk duyan ve yanıtlar hazırlarken bundan kendisi de bir şeyler öğrenmekten sevinç duyan bir kişiliğe sahibim….. Sizi bugün mutlu edecek bir gelişmeye vesile olduysam bu en büyük mutluluktur…umarım sizi sadece gün bitiminde değil gün başlangıçlarında da sevindirecek gelişmeler gerçekleşir… ..inanıyorum ki; siz aklınıza koyduğunuz herşeyi başaracak sevimli bir insansınız…Ancak asıl değerli, sevgili hocalarımızın forumda kimler olduğunu sanırım biliyoruz …ve haklarını ‘eğitmen ve emek veren’ olarak teslim etmeliyim.. Size sonsuz başarılar diliyorum ve yardım edebileceğiniz sonsuz fırsatlar…umarım onlar da size bana yazdıklarınızı yazacak kadar gönülden cömert olurlar.. Heyecanınızın asla eksilmemesi dileğiyle... Sevgiler |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ustadlarima
saygıdeger ustadlarım oncelıkle gostermıs oldugunuz bu ılgı ıcın sızlere sonsuz tesekkurlerımı ıletmek ıstıyorum.ıstegınız uzere yukarıdakı gormus oldugunuz cephedekı basamakları ıleteyım dedım.
-autocad r2000 de modelleme -3d max 6,0 da ısıklandırmada daylıght ama sadece bunda kullandım genelde sunlıght (vray elımde var ama ogrenmeye sımdılık vaktım yok),kaplama secımı ve render (render konusunda da cok zayıfım soylekı maxın orfınal render ayarlarından sadece pıxelı arttırıyorum ve render alıyorum ) -photoshop 6,0 da rpc lerımı eklıyorum (sanırım sımdılık bunada gerek kalmayacak ama peyzajdakı modelleme tembellıgımı agaclarla kapatmak ıstıyorum)
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba LKDel,
Yaptığınız uygulama da geçerli bir yöntem...yaygın olarak yerine göre yani ‘ mapping ’ çalışmasının gereksinimine göre kullanılıyor... Tıpkı aşağıdaki şişenin etrafını kısmen sarması istenen ‘marka etiketi’ gibi...... Link: http://www.cglearn.com/tutorials/max...fe_part_3.html Başarılar... ..................................................... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
sevgili asteria, benim bahsettiğim degerler bunlar
farklı büyüklüklerdeki objelere aynı materyali uygulamak için kullanıyorum |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba LKDel,
Çok teşekkürler . ..belki bir gün yaptığınız bir çalışmada nasıl yaptığınızı da bize hatırlatırsınız..ne zaman böyle bir uygulama denk gelirse elbette.. iyi çalışmalar ................................................................................ ... Merhaba HABIPCELL, 3ds max’in ‘scanline renderer’ını kullanarak çalıştığınıza göre size yalnızca 3ds max kullanılarak hazırlanmış bir aydınlatma tutorial’ı link’i yazıyorum… Aynı adreste değerli başka ‘tutorial’lar da var ….’texturing’…’ iç mekan aydınlatması’..vb. Max’ın standart ışıkları kullanılan tutorial’ın adı ve linki: ( Tuğrul Yazar’ın bahsettiği ‘e-light script’ bu çalışmada kullanılıyor, inceleme fırsatınız da olur böylece....) Başarılar .......................... 3ds max: Lighting with standard max lights Link: http://www.deathfall.com/article.php?sid=4016 ……………………………………. En son asteria tarafından düzenlendi : 12-04-2005 11:22. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
o zaman derdimi hemen şimdi basit bir örnekle anlatayım asteria
eğer yanlış bir şey yaparsam Ayasofya hocam düzeltirse sevinirim sahnemizde 2 adet farklı boyutlarda kutu olsun ve biz bu kutulara örneği daha iyi anlatması açısından basit bir tugla kaplaması atayalım tugla kaplamaları farklı boyutlarda duruyor ve biz tuğlaların doğal olarak aynı büyüklükte olmasını istiyoruz. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
bunun için kutulara uvw map modifieri uygulayıp box secenegini seçiyoruz örneğimiz kutu olduğu için
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben bu noktadan sonra tiling degerleri ile oynayıp göz kararı bir uygulama yapmak yerine
uvw map gizmosunun lenght width ve height degerlerini değiştiriyorum ve tuğlalarımızı aynı boyuta getiriyorum. umarım yardımcı olmuştur. basarılar |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|