![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
antre
3dmax+Vray
eleştirilerinizi bekliyorum |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba,
Çok şık olmuş. Sağ taraftaki duvarda ne olduğunu merak ediyor insan. Bir de ilk bakışta sanki kahverengi kapıdan iki tane varmış izlenimi uyandı bende. Kısacası yansımalı yüzeyler gerçekte olamayacak kadar net yansıtmışlar.. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Not: Böyle giderse forumda üç-beş kişiden fazlası yazı yazmaz hale gelecek.. Benim bildiğim pek çok kişi forumu takip ediyor ama burada hiç mesajları yok.... Neredeyse 10 gün olmuş bir render gönderilmiş ve kimsede tık yok....Arkadaşlar, siz de yorumlara katılın derim. Not 2: poyraz_ca ile ilgisi yok ama aynı şekilde pekçok kişi de yapılan yorumlara veya yardımlara teşekkür konusunda bu forumda nedense çok isteksiz, bu da yorumları ve tartışma ortamını daraltıyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
teşekkür ederim
Tugrul bey öncelikle forma olan katılımınızdan dolayı ve çalışmalara yaptıgınız yorumlar için teşekkür ederim ,forum daki katılımcı sayısı oldukca azaldı ,nedendir bilinmez....
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kötü adam yine sahnede
Sevgili poyraz_ca: Diğer bölümlere bakarsanız burası yine oldukça kalabalık sayılır...
Özellikle benim dert ettiğim "Yapılar&Projeler" bölümü tamamen dejenere olmuş gibime geldi.. Birisi "projeler CAD/Rendering altında çok güzel tartışılıyor. Gelin bakın diyor" mesela. Bu benim de çok hoşuma gider ama tepki gördüğüm "rendering" eleştirimdeki yere eninde sonunda gelinecek galiba...Niye mi? Bir bakın isterseniz bu başlık nasıl yiyip yutmuş orayı. Anlatmaya çalıştığımda kötü adam olmuştum ama benim bundan başka birşey deme niyetim yok moderatörler kendileri oturup bu ikiliği çözerler isterlerse. Bu durumda tepki çektiğim eleştirim yavaş yavaş gerçeğe dönüşüyor.. "Mimari Rendering", "CAD" in altından çıkıyor, "Mimarlık altındaki yapılar&projeler" ile birleşiyor. Bedava model arayan arkadaşlar da bu sayede doğru yer olan "Genel CAD konuları" altına gitmelidir herhalde.. Aynı şekilde bilgisayar ile çalışan endüstri tasarımcıları da bu sayede Computer Aided Design altına mimarlar tarafından terslenme korkusu olmadan girebilirler.. Yine bu sayede CAD/Rendering altındaki "software" veya "mimarlık" kelimelerini içeren kısıtlamalar da kalkar. "CAD-Rendering" CAD-Rendering olur, herkes insan-araba-bina ne yapıyorsa koyabilir. Yapılar-Projeler de Yapılar-Projeler olur, herkes ister peynirden, isterse bilgisayardan isterse elle olsun tasarımlarını tartışabilir. Örneğin; http://www.arkitera.com/forum/showthread.php?t=3255 Bir binanın "rendering"ine bakılarak tartışması yapılıyor orada da ama asteria'nın hem eğitici hem eğlendirici fakat şahane şiirsellikteki yorumlarını görmek isterdim orada mesela. Veya ömerselçuk'un şahane projelerini ve tasarım süreçlerini "Computer Aided Design" ile ilgilenmediği için buraya bakmayı aklına getirmeyenler, (muhtemelen iyi mimari yorumlar getirebilecek büyüklerimiz bunlar) göremiyorlar... Metin Karadağ var mesela, CAD/Rendering, onlardan kaçıp "biz bize" mimari yorum yapacağımız alternatif bir yer mi olsun? Veya aslında rendering ile oldukça yakından ilgilenen endüstri ürünleri tasarımcıları veya diğer sanatçılar yorumlara katılamıyorlar. "Mimarlık" burası diyeceksiniz şimdi ve yakalanacaksınız çünkü CAD altındayız, "Mimarlık" değil. Bu benim derdim değil artık kim nereye isterse oraya koysun tabii ki... En son Tugrul Yazar tarafından düzenlendi : 15-04-2005 15:35. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu sefer birşeyi eleştirmek amacım yoktu, lütfen polemiğe girmeyin yine.. Forumda ikilik oldu, veya zaten az olan kullanıcılar belirli "modüllerde" kendi tartışma ortamlarını yarattılar ve iyice bölündüler diye üzülüp ağlıyor değilim. Bu moderatörlerin bileceği iştir. Artık karışmıyorum.
Bu forumları takip eden tüm arkadaşlara ömür boyu mutluluklar ve başarılar dilerim... Başka bir forumda görüşmek ümidiyle... Sevgiler..Saygılar.. En son Tugrul Yazar tarafından düzenlendi : 15-04-2005 15:46. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
efendim olay değişik boyutlara gidiyor ve konu dışı olmuş durumdayız.
moderasyon işi zor bir iş. Sadece kırık program isteyen istemeye veya dağıtmaya yeltenenleri yakalamak azarlamakla iş bitmiyor. Üretici içeriği yakalamak için bir şeylar yapmak lazım. Diğer taraftan Arkitera'nın yani forumun acaip tutulan bir bölümü burası. diğer bölüm yazarları tarafından da çokça küçümseniyor. Diğer yöneden ben biraz deneme tahtası olarak görüyorum. kalite gittikçe artıyor. Mekan tasarımı yapılmıyor bina konuşulmuyor sadece render konuşuyor olsak haklısınız ama diğer yandan bunları da yapmak istiyoruz. İki arada bir derede durum var. Ve bir anda çıkmak kolay değil işin içinden. Açıkçası her ikisini de istemiyorum olsun. Yukarıdaki çalışmaya yorum yapmadım. Çünkü devamlı ben konuşuyor duruma geliyorum bir süre sonra. Ama bütün yazılanları okurum. Neyse ben beklemedeyim. Herhangi bir girişmde bulunmayacağım bekleyeceğim. Bakalım forum ne yönde gidecek.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
insanlar hiç bir zaman hiç konuda baskı altına alınmamalıdır.insan psikolojisi gereği baskı çoğunlukla ters tepki verir.burada herkes dilediği konuya cevap vermekte özgürdür,lütfen bırakın da sizlerin isteğiyle değil de kendi isteklerimizle fikir ve eserlerimizi paylaşalım.
herkese iyi çalışmalar,muhabbetiniz bol olsun efendim ![]()
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
neden yazdım
arkadaşlar , şu görüşe çok katıldığım için yazdım insanlar cevap yazmakta ve teşekkür etmekte çok isteksiz bu soru soranların şevkini kırıyor...neyse ben onlardan değilim yakın zamnda ben de birkaç renderımı yollayayım da kritik edelim...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba,
ben imaj icin biseyler söyliycem... önce pozitivler: camera acisi mekani anlatmak icin iyi bir yerde. antre gibi dar mekanlar icin önemli. model temiz , meknada nispeten azla üretilmis olmasi renderin üzerinizdeki yükünü arttiriyor / az olani dahada azaltip dahada güclü ypmak kolay bir is degil keza)Negativler: zemindeki yansima cok fazla ve yerde bir bölüntü olamsina ragmen yansimadan atkilenmemis. camera acisi iyi ancak diklerdeki deformasyon iyi degiller, yani diklerde deformasyon yada 3. kacisin yere dik olmamasi bu imaji sadece negativ etkiliyor. aynadaki yansiamdada bir problem var... bende aynalar konsuunda iyi olmadigim icin sana yardim edemiycem bu konuda... son olarkata imajin kontrast seviyesinden kaynaklanan bir ucuculug var. biraz kontrast... kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yansımaların netliği ve fazlalığı dışında, acaba sahnedeki color blending (mesela bounce değeri azaltılabilir) etkisini azaltsak Ömer Selçuk'un bahsettiği kontrastı yakalayabilir miyiz? Herşey biribirine fazla renk aktarıyor bu da malzemelerin farklılığını zedeliyor sanırım. İyi çalışmalar...
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba
Arkadaşlar tektrar merhabalar ....
eleştirilerine katılıyorum zemindeki yansımalar fazla second bounce ayarı düşürülmeli ve kontras a ihtiycı var ...şu a bu renderi çok başarısız görüyorum çünki insan hep ileriye gidiyor ve yeni şeyler ögrendikce eski yaptıgı işlere bakıp gülüyor bu sahneyi bugun alsam böyle olmazdı sanırım ... ![]() teşekkür ederim herkese.... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Eleştiri--Tebrik
Aynanın bulunduğu duvarın kapı tarafında bir buğuluk var onun ne olduğu çözülemiyor.
Antre ıslak bir mekan olmadığı için yere granit yerine parke döşeseydin daha iyi olabilirdi. Mekana yapay ve soğuk bir hava hakim. Antre evin ilk girişidir bu yüzden sevimli olması gerekiyor. Herşey bir kenara eleştirilecek cesareti kendinde bulduğun için seni canı gönülden tebrikederim. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|