![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
başlangıç seviyesinden itibaren video anlatım desteğiyle oluşturulmuş bir kaynak;
http://www.emrahcelik.com/ ![]()
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kitabı hemen edindim ve kitap mart 2005 baskısı. Siyah/beyaz olarak basılmış ve 576 sayfa .
Genele bakıldığında renk sorun yaratmasada bazı örnekler için görüntüde yanıltıcı olabliyor. ![]() Kapsam olarak Max7 versiyonuyla ilgili yeni özellikler bir yana max 4-5-6 versiyonlarını da doğal olarak destekliyor.
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Ben de aldım
adapazrılı bir arkadaşımız yazmış tebrikler ancak 30 milyonluk bir kitabın daha iyi bir grafiği olmalıydı. Yani resimler çok zor okunuyor renksiz. Ayrıca ne yazık grafiker tutulmamış veya tutulmuş olsa bile bende grafker gerçekten tutulmuş kalmış. sanki word'te resimleri kaynaştırmışlar gibi. Çok inceleyemedim ama birazcık help'in türkçeleştirilmişi gibi geldi. 1. O kadar eleştirme biliyorsan doğrusunu yaz diyeceksiniz. Biliyorum da doğrusunu yazamıyorum yıllardır. O yüzden kedi ve ciğer 2. çok fazla detaya girmek istemiyorum ama rafta bakarken bile bir kaç yanlışa rastladım. Tamam bu kitabı kötü hala sokmaz ama olsun yazar daha dikkatli olmalıydı. (Ben bu korkudan endişeden kitap bitiremiyorum bunu da dikkate almak lazım) Neyse eğer ingilizceniz yoksa helpler ve tutorialler sizi sıktıysa ve taksit yapan bir yer bulduysanız sizi çok üzmeyecekse fiyatı alın derim. Ancak grafik yönü iyi değil içeriğe daha dikkatli bakmadım Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben şahsen yayınevinin de belirleyici olduğuna inanıyorum. Yazarın yapmak istedikleri ile yayınevinin koyduğu sınırlar bahsetmiş olduğunuz çizgiye neden olmuş da olabilir. Mesela kitabın sonunda genel konu başlıkları ile ilgili bir alfabetik liste umuyordum ama son sayfa direkt olarak bir konuya ait son satırla bitmiş ve ardından arka kapakla karşılaşıyorsunuz.
![]()
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sitedeki görüntüden kitabın grafiği hoşuma gitmişti ama ayasofyanın dedikleri çok ilginç hakikaten... Türkçe bilgisayar kitaplarının help çevirisine benzemesi benim de hep dikkatimi çeker. Bazıları sırf bu eleştiriye karşı kitapta garip hikayeler, fıkralar bile anlatır, bunun üzerinden modelleme öğretir vs....
Kendisi bu forumu bilmiyorsa mutlaka eleştirilere cevap verebilmesi için forumdan haberdar edilmeli bence.. Benim de kendisine sorum discreet'ten nasıl onay alındığı ile ilgili olurdu.. Yani ayasofyanın dediği gibi kitaptaki hatalar bir bakışla hemen göze batıyorsa discreet demek ki yayınları iyi denetlemiyormuş.. [yoksa hiç mi denetlemiyor, isim hakkı ve içerikteki görüntülerin, cd'deki dosyaların hakkı vs.. için bir onay gerekmiyor mu????? 30 milyonun bir kısmı da onlara gidiyor değil mi? discreet'in yazar kadrosuna girebilmek için de bazı sertifikalar vs. vardır herhalde..var mıdır???] Bu arada "Render"in Türkçe'ye gördüğüm ilk çeviri denemesi bu: iş çıkışı.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Discreet'in ya da daha doğru terimle Sayısal Garfik'in bir şey denetlediği yok.
Ancak bn kitaba başladığımda 15 günlük VIZ vremişlerdi bana. Açıkçası ilgililer ve yardımcı oluyorlar. Çağlar Bey ve Burutay Kaya kontaklarım ve kesinlikle ters yorum getirmiyorlar. Ama ben de mesela scatter komutunu yazarken yaz baba yaz hem detayına inemiyorum hem de acaba şu konuda doğru mu yazdım diye SDK'lar araştırmaya başlıyorum. Bakıyorum ki tamam şahane bir anlatım oldu ama koca konular hala dokunulmamış şekilde. Discreet'in bi şi denetlediği yok. Zaten yazar arkadaş da Discreet 3DS MAX 7.0 demiş. Ben yetkili yazarım dediği yok. Bu Türkiye'de çok da problem edilmez. Ben Yetkili Eğitim merk. eğitmeni olduğumdan açıldığında Sayısal Grafik'in açtığı eğitmen sertifikası sınavlarına giriyorum. 70 alan geçiyor. Son sınavdan 96 almıştım. Computer based bir sınav. Ama yazarlar için öyle bir şey yok. Zamanı olan helpi hızlıca görsel olarak çevirirse kitap yazmış olabilir. Bu kitap böyledir demiyorum. daha bakamadım aldım duruyor. Ancak baktığımda size bir şeyler anlatabilirim. Açıkçası şimdiden eleştirmek hazksızlık olur. Çok bakir bir alan. O yüzden çok satakcaktır. Adapazarı'ndaki bir yayınevi basmış. Sakarya üniversitesi Bilgisayar Destekli Çizim (CAD) bölümünden mezun olmuş. Açıkçası böyle bir bölümü bilmiyordum. Bir yaşıma daha girdim. Ama yine de emek vardır. Takdir edilebilir bir çalışmadır ve eksik yerleri kapatacaktır. Kimseyi de kırmak istemem. Üzülürüm. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Vay be?? Çok hoş yaa. Mesela oturup bildiğimiz kadarıyla Rhinoceros, Maya, Cinema vs.. kitabını yazabiliriz yani kimse sormaz sen kimsin diye, öyle mi??
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
bir konuda bilgi sahibi olmak o konuda kitap yazmak için yeterli mi acaba ? galiba ben fazla büyütüyorum gözümde her seyi
bir de merak ettiğim şu var kitap için adı 3d max 7 ile görselleştirme ben burda şunu çıkarıyorum max 7 ile beraber gelen yeni özelliklerin daha ileri derecede anlatılması. sonra kitap açıklamasında yeni başlayanlar için deniliyor ozaman kitap adını 3d max 7 koymamalı |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
herşeyden önce emeğe saygım olduğunu söyleyerek şunu belirtmem lazım piyasada zaten max genel başlığı altında birçok kitap var. Bu bir bakıma ilk olma meselesini de içeriyor gibi. Ticari bir kaygı güdülmediği düşünülemez ki kitabın içeriğinde max 7 ile gelen yeniliklere küçük anektodlar şeklinde dikkat çekilmiş.
Sonuçta max için başlangıç yapan bir kişi 7. versiyona kadar nispeten aradaki açıkları kapatarak öğrenmiş olacak fakat bence esas aşama bu kitap ya da kitaplardan sonra başlıyor. Çünkü bu program çok emek istiyor ve ardından size bu emeğin karşılığını da veriyor. ![]() Bütün bunlar bir yana bazı konuların sesli video anlatımıyla verilmesi çok güzel bir fikir.
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
Sayın Emrah Çelik yazdıklarımızı okumuş ve kibar bir eleştiriye cevap göndermiş.
Ancak burada polemik yaratmamak için aban özel olarak ulaşmış. Öncelikle ben de cevap yazarken eleştirilerin çoğunun yayınevinin üzerine alınması gerektiğini belirttim. Ve medeni cesareti için kendisini kutladım. Açıkçası yine aynı fikirdeyim 3dsmax hakkında bilgiyi Türkçe olarak almak ve CD'den yararlanmak (ki benim kitabın içinden çıkmadı) isteyenlerin alabailecğei bir kitaptır. Ne şimdi ne de önceden yazdıklarım kesinlikle "bu kitabı almayın" cümlesi de içermemektedir. Kendimi bu şekilde sizi töhmet altına bırakır halde gömek istemediğimden ve emeğe saygımdan dolayı bu mesajı atmak zorunda kaldım. Yoksa kendisi bana böyle bir zorlamayı bırakın telkinde dahi bulunmadı. Açıkçası forumumuzun bu şekilde bir duyarlılık mekanı olması da beni sevindirmiştir. Kitap yazarı olarak yazarın durumunu anlıyor ve yayınevlerini biraz daha değer vermeye davet ediyorum. Kolay gelsin.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
buranın mezunları hangi moddalar acaba? 'ne olsa çizeriz abi..mekanik, elektirik, mimari, inşaat, render, mender, peyzaj, mobilya farketmez...!' ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|