![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Devam eden Proje: Süleymaniye Camisi ve Külliyesinin Modellenmesi
Merhabalar,
İki sene önce biten yüksek lisans tezimde başladığım, Süleymaniye camisini ve külliyesine devam etmeye karar verdim. Eğer moderatörler izin verirse bu post altında çalışmanın gelişimini kaydetmek ve yorumlardan faydalanmak isterim. İlk aşamada temel formları Rhinoceros ile yapmıştım, daha sonra elime yapının rölövesi geçti ve rölöveyi autocad ortamına aktardım. Yüklü bir autocad modelini yapmıştım, ancak şimdi daha az poligon içeren ve malzeme kaplamaya daha uygun bir max modelini yapmayı düşünüyorum. Eski çalışmaları yarın yollamaya başlayacağım.. Sevgiler... En son Tugrul Yazar tarafından düzenlendi : 04-04-2005 19:16. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
şahane
bekliyoruz tabii ki böyle aşama aşama görmek daha hoş. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tekrar merhaba,
Hedef: Bilgisayarın ve bu işe ayırdığım zamanımın elverdiği ölçüde gerçekçi bir sonuç yakalamak. Önce cami, sonra da külliye ve Sinan’ın türbesi… Durum: Autocad modeli ile son kez uğraştım ve şu Vray’de neymiş bakayım dedim. Gördüğünüz gibi model, belirli bir uzaklıktan normal biçimiyle algılanabiliyor. (Ölçek ve ölçüleri çizdiğim yarı-rölöveden direkt modellediğim için) Ayrıca modelin içine girildiğinde göze çok batan bir gariplik yok. Ancak belirli bir yakınlaşmadan sonra model yetersiz kalıyor. Ne dersiniz biraz malzeme çalışıp istediğim gerçekçiliği yakalayabilir miyim? Yoksa planı max’e getirip bir daha mı modelleyeyim? Ben bunu adam etmek mümkün olmadığı için baştan modellemeyi düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Ekte anlatmak istediklerimin görsel ifadesi var. Sevgiler… |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu postu editledim çünkü resimler dev gibi çıkıp forumun şeklini bozuyor..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
01
Autocad’te kolon, kubbe vs. gibi çeşitli layer’lar halinde modellemiştim. Max’e aktarırken model maalesef felç oluyor ve max’te yapabileceğim müdahaleler çok kısıtlı oluyor. Bakınız minarelerdeki yüzey normalleri bile problem oluyor. (Normal modifieri işe yaramıyor) |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
02 Pamuk helva gibi…Vray beni aptal etti.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
03 Bu da aynı versiyon perspektif
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
04 Tasarım bana ait değil
![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
05 Üst, mihrap duvarındaki köşe kolonlardan birisi eksik.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
06 Bu da alt..
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
07 Eyvahlar olsun… Avlu… Kemerleri bir daha smooth vererek getir diyeceksiniz ama maalesef gerzek bir biçimde autocad modelinde avluyu yaptığım versiyonu bulamıyorum. Herhalde silindi. Meshsmooth falan hiçbiri kar etmiyor.. Hazır avluyu modellemişken bütün binayı elden geçireceğim..
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sorun:
Henüz malzemeleri üretmedim, o da en az modelleme kadar önemliymiş meğer. Genel bir taş dokusu var ve onu tile materyali ile yapmama rağmen pek de iyi sonuç alamamıştım. Kubbedeki kurşun malzemesi için de aynı şey geçerli. Bazen forumda çok baba kiremit yapan arkadaşlar görüyordum, ben ki kiremitleri hep çatı düzlemine yapışık birer resim olarak yapan, gerisine üşenen birisi.. bu kadar kubbe… sizden bu konuda öneri beklemekteyim… |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba...
autocadden maxe aktarirken yasadiginiz sorunu biliyorum bende zamninda yasamaktaydim bir cözüm bulamadim. sanirim cad dosyasini kaybetmissiniz. eger öyleyse kötü tabi eger duruyosa . max olarak export etmektense maxe cadi import etmek daha iyi sonuc verir söyliim... bide mümkün oldugunce layerlara bölerseniz cadde daha iyi sonuc alirsiniz.. örnegin minareleri ortak layera almaktansa her minareyi ve serefeyi ayri layerlarla calismak... aslina bakrsaniz ben bu halindeki soyutlugu beyendim , bence iyi bir model maxe gelirken biraz bozulmus. ayrica bu malzemesiz halininde hos bir yani var cok iyi okunuyo. malzeme calsirken yüzeyleri tek tek ps de mevcut dokulardan yada fotolardan islemeniz gerekecek, oda zevkli bir is. kolay gelsin devamini bekliyoruz... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
omerselcuk: yorumların için çok teşekkürler. max olarak export etmedim de max'e dwg import ettim ama işte kader mi diyeyim, avluyu içeren dwg dosyası gitti. malzeme konusunda haklısın bu da kendine göre anlatıyor.
dün gece ana baldakeni taşıyan iki kolonu ve bir ana kemeri bir box kullanarak poligonal modelledim. (öğrenmem 3 saat sürdü ve aynı modeli 9 defa yapmak zorunda kaldım ama değdi. sadece 1200 face'de tutmayı başardım) yarın ilerlemeleri göndereceğim. editable poly altındaki extrude along spline beni sinir hastası etti. Ayrıca soft selection ile çok hoş kemer yapılıyormuş, yarın toparlayacağım.. malzemeleri şimdi sub-object olarak yapıyorum ve tahmin edeceğin gibi çok nitelikli ve bu iş için özel çekilmiş fotoğraflara ihtiyacım olacak. fotoğraf ve doku desteğine açığım. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kafayı gözü yara yara ana baldaken tamam gibi.
Max'te autocad'ten daha yavaş gidiyor ama daha güzel çıkıyor.. Kaplama malzemeleri için artık bir gidip fotoğraf çekmem lazım. ...Kuru fasulyeyi de özlemiştim... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|