![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
3d tente model arıyorum
Herkese merhaba,
Mimari tente (fabric structure) modeli (3d model) arıyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Herkese iyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bir model bulsan da tente gibi bir elemanda modelin sahnenle uyumlu olma olasılığı çok düşük olacaktır. Aradan iki gün geçmiş. Biraz help karıştırarak tente gibi bir elemanı kolayca modelleyebilirsin.
(Buraya yollamayı da unutma) Kolay gelsin. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
nasıl bir tente olacak?
ne amaçla kullanılacak? örteceği alanın yaklaşık büyüklüğü nedir? yükseklikte veya çevresinde sınırlayan birşey var mı?
6 ay kadar tensile structure -textile architecture diyenler de var- üzerine çalıştım. biraz blgi verirseniz belki yardımcı olabilirim. iyi çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
tente model
Slm,
6m x 6m açık alanda bir mekanın üzeri örtülecek, iki aksın keşiştiği bir yer ve toplanma, oturma alanını ve odak noktası olma gibi işlevi üstlenecek oldukça basit, sade bir tente olacak. (karmaşık olmamalı) Şimdidien ilginize teşekkür ederim ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba ,
Biliyorum aradığınız ‘hazır bir tente’ modeli ve ‘tutorial’ hiç değil .... ..ve hatta 3ds max modeli arıyorsunuz ve ‘Lightwave ‘ ile ilgilenmiyorsunuz.... .. ve hatta ‘Tayland’ dili alfabesini hiç kullanmıyorsunuz ... ...ve hatta aradığınız bir ‘tente’, bir şemsiye değil.... . Ancak bu tutorial’larda çizim prensipleri öyle basit işlenmiş ki tüm 3d yazılımlarda uygulanabilirliği söz konusu....ve hatta siz çok daha basit bir form dahi yaratıp biraz çekiştirip değiştirebilirsiniz...İyi çalışmalar.... .................................................................. http://tutorial.stavit.cz/open.asp?ID=784 http://www.newtek.com/products/light...ling/umbrella/ (Lightwave ) http://www.gizmo3d.com/max09.html ( Tayland dili ama tüm komutlar İngilizce ) ................................................................ En son asteria tarafından düzenlendi : 13-04-2005 15:41. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkür ederim
![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
olay budur..
![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
3D tente modelleme
Tekstil mimarisi için geliştirilmiş özel programlar var ancak bunlar piyasada kolay kolay bulamayacağınız, lisans bedeli yüksek yazılımlar. AutoCAD'de -aynı etkiyi vermese de- modellemek için Surfaces menüsü altındaki Edge Surface ve Ruled Surface komutlarını kullanabilirsiniz. 3D Mesh komutu aralarında en iyi sonuç veren komuttur ancak nokta koordinatlarını tek tek girmeniz gerektiğinden kullanışlı ve pratik değildir. Koordinatlı çalışıyorsanız işinizi görür tabii...
Bu arada yorgunluktan unutmazsam tente modelleri göndereceğim. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
3D tente modelleri
Ekte göreceğiniz 3d modellemelerden ikisi boğaz kıyısınsaki bir restoran içindi. Sonuncu -kötü bir modelleme oldu ama- Ankara'da ara metro istasyonu girişleri için yapılan bir eskizdi. Proje askıya alınınca geliştirmedik.
Fotoğraflardan biri Price&Waterhouse binasının avlu örtüsü. Diğerinin uygulandığı yeri bilmiyorum ancak oldukça çarpıcı bir tasarımı var. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
pardon!
Price & Waterhouse'un orta detay resmini göndermişim. Kuşbakışı görüntüsü ektedir. Özür dileyip düzeltiyorum derhal. Ayrıca en çok kullanlan formları da ekte gönderiyorum.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Herkse iyi çalışmalar... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|