![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#76 |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
Mimar
![]() |
Galiba ömer kendini klonlamış
bir yandan tez bir yandan yarışma aynı zamanda çalışıyorda bir de özel hayatı var bunun zor gercekten enerjin hiç bitmesin.Yeni projeni görmek için sabırsızlanıyorum kendi adıma. içinde yine çok sey var sanırım çok zeminlilik kavramının açılımını nasıl yaptıgın konusuda ayrıca meraklandırıyor Basarılar |
|
|
|
|
|
#77 |
|
![]() |
...
hmmm...klon Ömer Selçuklar ....İlginç, LKDel, . ..farkında olmadan çok uzak olmayan geleceğimize projeksiyon yaptınız belki de.. ..görevlendirilebilen klonlar.... ..diğer teknolojiler hızla gelişiyor.. ..biraz önce hologram görüntülerin yavaş yavaş hayatımıza gireceğini okuyordum...bu fikre alışmak gerekiyor gibi görünüyor yakında ekrana bağımlılık bitecek ve yerine 3 boyutlu hologramları mekanımızın içinde izleyebilecekmişiz... kaynak: www.msn.com news & Pixar ...belki aynı şeyi mimari ürünler için de gerçekleştirirler... ben umutluyum....uygun ölçekli bir hologram mimari ürün konusunda... Sevgiler En son asteria tarafından düzenlendi : 22-04-2005 22:29 |
|
|
|
|
|
#78 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Merhabalar,
klonlama durumu yok ama caliskan ekip arkadaslari ve yakin vizyonlar icin birlikte calistigim ekip arkadaslari var ..su kesinki mimarlik ekip isidir ...tek kisilik ekip olmaz asterianin önceki sorusu icin...farkli yarismalar yapiyoruz..ögrenci yarimsmalari , yada profesyonel , ofiste genelde davetli yarisma yapiliyor , maliyetten ötürü. son olarak newyorta coney islandda bir restoran sergi mekani icin yarisma projesi yaptik sonuclar aciklaninca forumda paylasicam.daha önceki ay viyanada davetli bir teras ev yarismasiyla , bir ikiz gökdelen projelrimiz vardi( ofis cercevesinde)... tabi ayni zamanda diyarbakir belediye ve antalya dogu garajinida net üzerinden süleyman ve ahmet lekip arkadaslarimla yapiyoruz sonuclandirirsak(yani bitirebilirsek ) ileryen zamanlarda forumda paylasiriz yine. ayrica uygun bir ekip olusturusak europien8 icinde birseyler yapmayi planliyoruz. tabi bunlarin ötesinde 4 aydirda bitirme tezi isiginda birde bitirme projem var ki daha 1 yil sürecege benziyor...birde web sitesi ugrasisi var tabi 2ay icinde bitirmeyi hedefledigimiz... hologramlar ilginc sonuclar doguracak bencede mimarlik icin... söyle ki mimarlikta yeniliklerin ve gelismelerin sürekli baska disiplinlerin gelisimine bagli olma durumu var. örnegin yüzyil basi sanatindaki ivmenin mimarliga akisi, yada beton armenin bulunusu, asansörün icadi , yada endüstri devrimi gibi... daha ikincil olarakta tasarim araclarida mimarligi az cok etkiledi tabi bilgisayarli tasarimlar dan rapidonun kullnilisina kadar pek cok sey... ama aslina bakarsaniz mimalriktaki esas degisiklikler , yeni malzemeleri yada teknolojilerin olusumuyla mümkün oldu daha cok. yada yeni düsünce bicimlerinin...o acidan bence mimalriktaki en büyük degisim önümüzdeki yüzyilda malzeme teknolojileri konusunda olucak gibi.. daha hafiif, daha stabil, daha elastik , yada degisebilen seffaflik derefceleri olan duvarlar... mobilite..degisim ve dönüsüm simdiden gelcegin konulari olmaktan ziyade günün konusu oldualr ... hologramlar icinde , ben yine bir ifade araci olarak bakyiorum , tasarimi ve mantigini degilsede ifadeyi güclendirecegi kesin... keza arzinin gercek kordinat verileri hologram olarak bir bankaya aktarilip... gercek arazide insa edilmemeiz bina etrafinda dolasip cevre icerinde nasil yerlestigini görebilme ve algilayabilme sansina erisebilriiz... buda müsterileri bastan cikariri heralde... ama tasarimi yapan zaten o dünyanin icinde yüzdügü icin , onu pekte etkilemez ![]() iyi calismalar diliyorum |
|
|
|
|
|
#79 |
|
![]() |
......
Harika ve çok yönlü yarışma uğraşları Ömer Selçuk..çok farklı ölçek, içerik ve bölge , hatta kıtalarda... hepsi için yerel anlayışlarla bir şekilde uzlaşan proje geliştirmek esnekliğini ciddi olarak 'test' ediyorsunuz..Hepsinde ayrı ayrı başarılar diliyorum... En son asteria tarafından düzenlendi : 22-04-2005 15:47 |
|
|
|
|
|
#80 |
|
![]() |
....
Uzun zamandır yüzüyoruz o büyülü dünyalarda....geç kalan hologramlar....biz başka ' yaratıcı süreç ' zihin aktiviteleri geliştirip hologram fikrini eskitmeden yetişsinler artık diye düşünüyorum...yarın dahi geç..ne dersiniz? ...yakında....olacak...umutluyum...öncülüğü yine 'görsel media' cihazlarıyla başlatacaklardır ve hemen ardından tasarım araçları hedefleri olacak... ..hmm..ben planlamış görünüyorum hepsini bilinç altında... .... kendimi 'yüzmek' için ışınlayayım....şimdilik..... İyi çalışmalar ....................................... En son asteria tarafından düzenlendi : 22-04-2005 16:17 |
|
|
|
|
|
#81 |
|
![]() |
Merhaba Ömer Selçuk,
Bir süre 'yüzmek' yan tesirlerini de gösteriyor elbette.. İnsanın aklına daha önce düşündüğü ama sormayı o an için ertelediği şeyler sarıyor....Sorum şu; bu yapı çok farklı dinamik etkiler altında kalacak, inşaat mühendisleri veya benzeri hizmetler sunan kurumlarla çalıştınız mı tasarım gelişirken...? Ve onlar neler söylediler ? nasıl bir beklentileri oldu yapının kullanılması halinde zafiyetleri hakkında..? Teşekkür ederim..
En son asteria tarafından düzenlendi : 25-04-2005 23:49 |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Merhabalar,
Tasiyici sistem icin insaat mühedisligi yardimi almadik ama prensip olarak calisacagindan emin oldugumuz bir sistem önerimiz var tabi. yarismanin konusu ve cercevesi itibariyle statik yardim gerekli degil keza, daha cok fikir niteliginde bir proje icin ... Tasiyi ayaklarla planda rijit zonlar olusturmaya calsitik. bu zonlari mümkün oldugunca satbil ve masiv yapmak gerekir normalde. yani celikle insaa edilselerdi ayak alanlari icerinde capraz ve düzlemsel calik baglayicilarin bulunmasi gerkir. eger palnda isaretledigim bölgeler rijitlik sinrina ulsatirilirsa yine konut blogu kotunda 2 kat yüksekliginda baglayici kirisler bu tasiyci ayaklarin üstüne oturtulabilir... ve konutlarda bu kirislerin arasina asilabilirdi. tabi yerden 12 m yükseklikte 6 m kadar yüksek bir kirisle yatay kuvvet problemi ortadan kalkmis olur. esas sorun ayaklarin rijitlik durumu burda... neyse simdi stastik hesaplara girmeyelim. ama umarim anlatabildim. prensip olarak mümkün. ve eger tam anlamiyla gercekci modellensedi ayak bölümlerinde daha yogun bir celik sitem ve kesitte bide bu ayaklari 12 m de baglayan 6 m yüksekliginde kirisler görürdük. iyi calismalar |
|
|
|
|
|
#83 |
|
![]() |
...Günaydın Ömer Selçuk,Benim için yeterince 'bağlayıcı.. ' bir yanıt oldu, teşekkür ederim...Bu devasa bloğun da bazen benim yaptığım gibi boşlukta 'yüzüp' ötelenmediğini / yanal kuvvetlere dayanabildiğini düşünmek güven verdi... Mutlu çalışmalar |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Öğrenci
![]() |
Üzerinden üç senelik bir zaman geçmiş konunun. Ama merakla sonuna kadar okudum. ömerselcuk kafamda oluşan birkaç soruya aradan geçen zamana rağmen belki cevap verir umuduyla yazıyorum.
![]() - Taşıyıcı durumundaki çelik çerçeveler, iç bahçelerin etrafında mı yer alıyor? - İç bahçeler ya da boylu boyunca zemin kodu, ziyaretçiye veya orada oturanlara ne gibi nitelikler sunuyor? (yanlış hatırlamıyorsam bir yerde kafe, çarşı vb. gibi şeyler yazılmıştı ama, zemin kat perspektifinde pek birşey göremedim bunların nerede olduğuna dair) - Bir de beni en çok ilgilendiren: Başında asteria'nın yaptığı bir analiz vardı , cephede veya çatıda yer alan deliklerle (pencere, açıklık) ilgili. Cephede yer alanların dışarısı ile, sokak ile daha çok iletişim kurmaya yönelik; çatıdakilerin ise , konutu daha özel, komşulardan bağımsız bir yapıya bürüdüğü ile ilgili. Siz bu modülleri tasarlarken, böyle bir amacı göz önünde tutmuş muydunuz? Yoksa amaç sadece "peynirdeki delik"lerin dikeyden yataya geçmesi imiydi? Eğer göz önünde tutmuş iseniz, bu amacınız son olarak ortaya çıkan yapıda gerçekleşti mi? , (nasıl) Son olarak nacizane yorumu da yapmak isteyorum. Başarılı bir deneysel çalışma olmuş. Bence bilgisayara verileri yükleyip onları kombine ettirtmek yerine bahçelerin nerede olacağına dair vb. konularda bilinçli tercihlerde bulunulmuş olsaydı, bahsedilen yoğunluk, panik atak, darlık gibi duyguların önüne geçilebilirdi. ![]() Tekrar başarılarınızın devamını dilerim. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|