![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#61 |
|
![]() |
Merhaba Ömer Selçuk,
Dün bir fırsat yaratıp Atelier Walter Steltzhammer websitesine girdim ve inceledim. 2003 atölyeniz için başarılı bir sene olmuş galiba ....ve yeni bazı projeler de gündeme oturuyor gördüğüm kadarıyla.... Oldukça enternasyonal bir ekipsiniz, ki bu çok hoş bir oluşum... Dün aklıma gelen şu oldu; belki de siz bir gün foruma ‘render + proje inceleme’ altında gönderdiğiniz çalışmalarınızı bir web sitesinde toplarsınız.....zaman bulursanız elbette.... ...ama çoğu foruma gönderildikten sonra tabii ki... ..burası da içerikte zenginleşsin... ..anlaştık mı ? Başarılar |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Evet...
ofiste ve serbest olarak farkli calismalar yapiyoruz, farkli ekiplerle , farkli platformlarda kimi büyük ebatta kimi daha kücük ulusal yada uluslararasi yarismlar , projeler... calistigim Ofisin web sitesinde daha cok uygulanmis projeler var... ama bizim Türkiyede gelecege yönelik planlar yaptigimiz ekibimizinde yakinda birlikte ve ayri ayri yapilan calismalrindan bir site insasi olacak. projelrin toparlanamsi düzenlenmesi asamasindayiz. Her projeyi burdan tartismak mümkün olmuyo malesef. arada forum icin degisiklik olmasi anlaminda yollayabilirm bu tür yarisma yada projeler. Tabi diger arkadaslarda tek tek imaj yollamanin yani sira bu tür bir degerlendirme tartisma platformu acabilirler. Belki bir ilke imza atip halka acik bir forumda bir yarisma projesi bie gelistirebilirz )kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#63 |
|
![]() |
Harika ..!
“ ‘Online’ proje yarışması ” Bu duyduğum en güzel yeni fikir...ilerlemesi / geliştirilmesi / uygulanması da heyecan dolu ve bir o kadar çekişmeli fakat verimli olurdu... Demek bir yeni ekip ve istikbale dair gelişimler olacak ...adınıza sevindim... Siz yine de projelerinizi forumda paylaşmaya devam edin... kimbilir .? ...yeni yaklaşımları olanlar çıkabilir.. Görüşmek üzere.. |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Merhaba,
yorumlar icin tesekkürler... son olarak projenin Atelier Stelzhammer bünyesinde yapilmis bir calisma oldgunu tekrar belirtmek istiyorum. web sitesi icin link: http://members.aon.at/stelzhammer/ Proje icin 3 kisilik bir ekiple yaklasik 2 ay kadar calistik. tasarimcilar: Walter Stelzhammer, Ömer Selcuk Baz , Didem Durakbasa. kullanilan programlar: autocaad 2002 , 3dsmax5, ve PS7 aslinda projenin ilginc belediyeyi, ve Viyanada olup bitenleri kritize eden sert, cesur bide metni vardi: söyleki: Mimar elinde bir torbayla belediye danismanlarinin ve yetkililerin bulundugu odaya girer. Ve bir türlü yapilan projelerle muaffak olamayan belediyenin , ne yapmasi gerektiig ile ilgili bir fikri oldugunu söyler. sonra cantasindan marketten aldigi kasari cikararak Blogun ve klasik yerlesimin nasil bir alternaivi oldugunu anlatmaya baslar ardindanda yarisma icin hazirladigimiz paftalri cikarirtabi sonucta belediyeciler mimari cokta ciddiye almazlar ( buda yarismanin sonucu)herkese iyi calismalar... |
|
|
|
|
|
#65 |
|
![]() |
........
Merhaba Ömer Selçuk, Bir proje tasarlayıp çizmek kadar ciddi bir görevi mizahla süsleyebilmek ayrı bir beceri... Özellikle çok ciddi değerlendirme tavrını benimsemiş bir grup yetkiliye projenin tasarı ögelerinden biri olarak sunmak da cesurca..... Şimdi hoşgörünüzün kaynağını daha iyi anlıyorum..... Hikayenin orjinal metni nasıl bir şeydi? ..ve karikatürvari çizimler de içeriyor muydu? Doğrusu beni gülümsetti....ama yılmayacaksınız Viyana belediyesine yeni öneriler götürecek....ve hatta belediye seçimlerinde aday olup, meclisinde göreve talip olacaksınız.. .....eğer gerekiyorsa.....o monoton beton köşeler tükenene kadar.........iyi çalışmalar..... |
|
|
|
|
|
#66 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Merhaba tekrar...
Proje ile ilgili bir kitapcik basilacak. ve arkiterada tartisilanlarin bir bölümünüde kullanmayi planliyoruz kitapcikta. foruma yazanlari ilgilendirecegini düsündüm. teorisyen ve sehircilikle ilgili bazi kisilerde yazicaklar proje icin fikirlerini. ayrica Avusturyada yaygin olarak okunan standart gazetesinin mimarlikla ilgili bölümünde genis olarak yayinlanacak proje. burdan iletmek istedim... |
|
|
|
|
|
#67 |
|
![]() |
Ve...
.....'' Peynir' in Mimari Sahnede Dünya Prömiyeri ' Zaferi..... ................................................................................ ...................... Merhaba Ömer Selçuk, Kutlarım ..... Doğrusu ne heyecan verici sürprizlerle dolu bir ekipsiniz ..!Ümit ederim ki bu teorisyen ve şehir planlamacılarının yazdıklarını biz de okuyabiliriz. Ben çok aydınlatıcı ve yönlendirici saptamalar okuyacağımı umuyorum. Avusturya’yı uzun süredir incelemiş kişilerden projeyi dinlemek ilginç olacak.....’peynir’ metaforuna nasıl bir çözüm gözlemi getireceklerini merakla bekliyorum. Eğer yayından bizleri buradan haberdar ederseniz çok sevinirim ve belki bir ‘web link’ ya da kitapcığın kendisi çok isabetli olurdu... Çok sevindim.. umarım yakın bir zamanda gerçekleşir..ve inceleriz Tekrar tebrikler ve başarılar |
|
|
|
|
|
#68 |
|
![]() |
....Bu arada projeye doğası gereği katkılarından ötürü ' ementaler kaşarı'na bir yetkinlik diploması da takdim ederiz artık değil mi..?Bir mimari projenin 'ana fikrinin sorumluluğunu taşımak' kolay olmasa gerek... iyi çalışmalar ............... En son asteria tarafından düzenlendi : 10-04-2005 12:36 |
|
|
|
|
|
#69 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Merhaba...
bu cizimi sevdim eline saglik baya sempatik ... yaiynla ilgli gelismelri iletirim... biraz zaman alicak tabi. ilerleyen zamanalrda görüsürüz...
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
![]() |
Merhaba Ömer Selçuk,
Teşekkürler …….bu küçük ‘peynir adam’ı beğendiğinize çok sevindim… ‘Kolay yenir yutulur bir lokmalık bir peynir ömrü’ ile hiç esamesi anılmadan yok olup gitmesine razı olamazdım… .” ’Bu’ bir dilim peynircik mimarlık tarihinin ‘yerel’ bir sürecinde önemli bir adımın modeli olmayı başararak saygıyla anılmayı hak ediyor” diye düşünerek, nasıl projenin açılışını yaptıysa kapanışını da layık olduğu şekilde yapsın istedim….( ama galiba aslı sizlerin damağını da tadlandırdı gibi geliyor bana… .ayasofya’nın dediği gibi şarapla tüketilmiş dahi olabilir … )O artık kayıtlı bir mimari eserle birlikte anılıyor…. Bir kitapçığın yayına hazırlığı genelde ne kadar sürüyor acaba orada….? Önemli olan iyi , zengin ve düzgün içerkli olması elbette, öyle ki yavaş yavaş Viyana Belediye’sinin fikirlerini olumlu yönde etkilesin… Kolaylıklar diliyorum |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Merhaba,
Pardon, araya girdiysem özür dilerim. Tekrar tebrik ederim. Konuyu başlara taşıyayım dedim, buradaki şahane projeyi daha çok kişi görebilir... Mutluluklar ve iyi çalışmalar dilerim...... Şurada son post'um yatıyor, içinde peynir kelimesi de geçtiği için koyuyorum, projenize veya konseptinize bir eleştiri amacım yoktur, bir durumu izah etmek istedim sadece. http://www.arkitera.com/forum/showthread.php?t=4677 |
|
|
|
|
|
#72 |
|
![]() |
Merhaba sevgili Tuğrul Yazar,
Neler neler yapmışsınız neler söylemişsiniz öyle ?. ...birden ismimi pek çok konu altında ‘neden ? ’ sorusuyla birlikte yanyana geçmiş olarak görünce nasıl bir toparlama yapacağımı ve bunu hangi başlık altında yazacağımı düşünmek durumunda kaldım... Ve yine ‘Otto Wagner Preis’ altında yazmaya karar verdim, çünki yepyeni bir başlık açarak ‘asteria neden sadece bazı konularda yazmış görünüyor ? ’ gibi bir soruya yanıt vermek istemiyorum....mantığıma ve insan özgürlükleri kabullerime çok çok aykırı ... Sözlerime devam etmeden önce ‘eğitici, eğlendiren ve hatta şiirsel yorum’ gibi yakıştırmalarınız için teşekkür ediyorum daha erken bir yanıt vermeğim için de özür diliyorum ancak siz o satırları yazarken ben Foruma girebileceğim bir yerde değildim.. Henüz hepsine bakabilme şansım oldu. Önce ‘polemik’ olarak adlandırdığınız ‘ konular ve kapsamları’ na dair fikrinize katılmadığımı belirteceğim, çünki benim için bir polemik yok... ‘Rendering’ ve ‘Projeler ve Yapılar’ mevcut içerikleriyle incelendiğinde benim için farklı şeyler ifade ediyorlar.. Daha önce ‘Otto Wagner Preis’ başlığı altında Ömer Selçuk ile bu konuyu da konuşmuştuk , mesajlar içinde kolaylıkla bulabilirsiniz, yeniden açıklayayım; Bu başlık altında Ömer Selçuk ile başlatılan ‘thread’ in başlatma anından itibaren bir amacı da vardı : Projenin sahibi / tasarlayan mimarının projeye ait süreçleri etap etap ve belli bir gelişmeyi takip ederek Forum’a göndermesi ve her aşama hakkında eğer mevcutsa bir fikir alışverişinin oluşması. Burada kilit unsurlar ‘çalışmanın kendi mimarı tarafından tanıtılması, proje ‘konsept’inin açıklanması, konsepte uygun tasarımın gelişim süreçlerinin aktarılması, ne ölçüde başarıya yaklaşıldığı ve projenin mevcut sorunlara yaklaşımı’ gibi başlıklar altında değerlendirildi. Ama tekrar vurgulayarak belirtiyorum , proje mimarı bütün bu evrelerin içinde karşımızda muhatap olarak bulabildiğimiz ve yanıtları alabildiğimiz tek kaynaktı....tek ve asil kaynak...hiçbir değişikliğe uğramadan ve üçüncü şahıs yorumları tarafından konu özünden ayrılmadan...herşeyi farklı kılan da buydu zaten...Ömer Selçuk ve ekip arkadaşları projeyi tasarlamışlar, 3d görselleştirmelerini yine kendileri hazırlamışlar ve soruları da yine kendileri cevaplamak üzere kabul ediyorlar.... Projeler ve Yapılar forumuna şu ana kadar oluşmuş içerik üzerinden baktığımda benzer bir yaklaşımla karşılaşamıyorum. Oraya konan çalışmaların ve açıklamaların kaynağından sağlandığına dair hiçbir ciddi veriye rastlamadım. Projeler başkaları tarafından oraya alınmış ve ancak fotoğraflar ve ‘render’ görüntüleri üzerinden bazı fikirler yürütülebiliniyor, bu ise bir şeyler yazmak ve sormak için yetersiz benim için, tasarlayan/çizen kişiye doğrudan ‘ neden, nasıl, hangi anlayış ?’ gibi sorular sorup yanıtlarını dürüst olarak alamayacaksam neden çok değerli bir zaman parçasını heba edeyim ? Onca destekleyebileceğim asil proje sahipleri mevcutken ve bana ve diğerlerine yanıt vermek için çaba ve zaman harcarken ..? Ayrıca foruma her yazılan konunun en az birkez anasayfada Forum endeksinin ilk sırasına oturma şansı var, konu içeriğinin ise hiç önemi yok, son gönderilen mesaj hemen listenin en üstüne otomatik olarak yerleşiyor. Bu da daha içeriği okunmadan konu ‘hit’ sayısını arttırıyor ama bilinçli bir seçime işaret edemiyor malesef. Bunu en son ben bir Diyalog başlığı altında izleme şansı buldum, konu altında henüz ‘0-sıfır’ soru veya yorum görünürken ‘hit’ sayısı 1000+ lara ulaşmıştı, yani insanlar öylesine bakıp geçmiş ve bu konuya da çok bilinçli olarak ulaşma ihtiyacı hissetmemişler... Bu nedenle gördüğüm yüksek ‘hit’ rakamları beni hiç etkilemez..vakit yaratabiliyorsam ve ilgimi çekiyorsa ve eğer soruma yanıt vereceğini de hissettiğim bir konu yazarı varsa karşımda, gayet mutlu bir şekilde fikir alışverişleri için hayatımda zamanlar yaratıyorum ve verimli tartışmalardan bende bir şeyler daha öğrenip ,keyif de alıyorum...bunların sonucunda değerli insanları daha yakından tanımanın mutluluğu da en büyük kazanç.... CAPITAL HILL- Göktürk Kemerburgaz’ a gelince …. Ben de ilk gönderildiği günlerde herkes gibi gördüm ve kısaca ‘render’lardan projeyi inceledim, dün ise web sitesine girdim ve aynı görüntülerle karşılaştım…. Bu proje hakkında yapılmış kısa bir kaç yorum aslında çok şey söylemiş konu hakkında … ‘kısa ama çok öz ’ ( örnek: lumina, zahon vb. ) Ama siz benim yorumumu merak etmişsiniz….hiç yazmamayı tercih ederdim, bir yanıt alacağım muhatabım yok ve ayrıca mimarinin geleceğine dair bir katkısı olduğuna dair belirti yok…içerisinde barındırdığı lüks imkanlar satın alınabilir ve her mekana parasını ödemek koşuluyla ilave edilebilir, ama zaten benim mimaride aradığım da bu değil ... Capitol binasına olan benzerlik sizin de dikkatinizi çekmiş, yani ‘toplama’ yani aslında ‘eklektik’ bir estetik istenmiş…ama aslında yapı eklektiğin de eklektiği bir ürün durumunda….Capitol binası zaten eklektik olarak inşa edilmiş ve kendi çağının mimari anlayışından çok uzak kalmış bir yapıdır. Çünki Amerika Birleşik Devletleri’nin çok genç bir yerleşim kıtasında bulunması ve göçmenlere dayanan bir toplumsal kimliğe sahip olması daha erken dönemlerden yakın çağlara aktarılarak gelişen kendine has, özgün mimari ve sanat kimliğinin eksikliği anlamına geliyor. Bu nedenle bu genç ülke devlet yapılarını inşa ederken ( ve hatta konut mimarisinde ) Antik dönemin parlak ve aydınlatıcı dönemlerine dair estetik unsurları olduğu gibi kopyalayarak ‘önemli ve ciddi’ işlerin yürütüldüğü yerler izlenimi verme çabasını dayattı. Katedraller, mahkeme binaları, okul girişleri,…vb. pek çok farklı fonksiyon barındıran yapılarda uygulandı. Ilginç olan ise bu klasik hazır formlar her zaman modern çağın gelişen teknik ve sosyal ihtiyaçlarıyla içerikte uyumsuz oldular; plan şemaları fonksiyonlar için yetersiz kaldı ya da fireler verilerek göz ardı edildi…..bu konu çok uzun….yani kısaca Capital Hill yapıları bir kez kopyalanmışın günümüz için daha da zorlayan kopyası/ toplaması olmaktan ibaret. Ve bana hiç bir şey ifade etmiyor….mimarinin geleceğine yatırım olabilecek hiçbir unsur barındırmıyor, hatta zihinsel bir değerlendirmeye dahi imkan vermiyor. Yalnızca yapılmış ve var…sadece bir kopya… Belki mimarlık tarihi eğitmenlerinin ‘eklektik yapı nasıl olur ?’ sorusunu soran öğrencilerine somut bir kaç örneği adresleriyle de vererek gösterebilme imkanı sunar o kadar… Ben geleceğe dair fikir analizlerine imkan veren tasarımlarla zaman ve emek harcayan kişilere ayırdım zamanımı ve çok yerinde bir karar verdiğimi de biliyorum… Ayrıca bu tür yapısal hevesler toplumların asil kültürel kimliklerinin ve tarihsel gelişim bağlarının saygın sürdürülebilirliğine çok vahim darbeler vurarak, yüksek ve kaliteli toplumsal bilinç oluşmasını geciktiriyorlar...çok değerli bir şey kaybediliyor.....bir toplumun geleceğinden devasa bir zaman dilimi....ve geçmişinden miras kalamış tüm 'altın' izler...yani aslında yeni nesillerin geçmişlerinden alacakları / hissedecekleri tüm tutarlı destek evreleri...kimliğini kaybetmiş bir yeni nesil uğrunda ortak mücadele edecek amaçlardan da yoksundur....paramparça olmaya elverişli hale gelmiştir...yani ulusal kimliğin sürdürülebilirliğinin sonu... Yeni çağ, yeni beklentiler, yeni malzemeler, yeni sosyal ihtiyaçlar, yeni şehir kriterleri, çağdaş unsurları barındıran ,dinamik, çevresine ve insana saygılı ve geleceğin mimarisine dair mimari ürünler benim ilgi alanım….ve burada ‘thread’ini bu yazıyı yazarak işgal ettiğim sevgili Ömer Selçuk ve ekibine ve benzer çalışmalarla zamanlarını verimli kılan tüm emek verenlere teşekkür ederim…. Yazımın değerli tartışmaların yapıldığı bir ‘konu’ altında bulunmasını seçmek de benim ‘özgür tercih hakkım’,....... değil mi..? Teşekkürler ve iyi çalışmalar ![]() .. En son asteria tarafından düzenlendi : 17-04-2005 08:24 |
|
|
|
|
|
#73 |
|
![]() |
Merhaba Ömer Selçuk..
Hani o farklı 'peynir' li proje analizleriniz vardı ve zaman zaman bizimle yeniden paylaşacaktınız... Onlardan yakın zamanda görme şansımız var mı acaba ? Tez' e, yarışmaya girmiş ya da girmemiş.... Sevgiyle.. En son asteria tarafından düzenlendi : 21-04-2005 18:23 |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Merhaba Sevgili Asteria,
Bende yakinda düsünüyorum.. projeler yarisma teslimleri arasida vakit bulmak zor oluyo... tezden biseyler yollamam mümkün degil en azindan bitene kadar... ancak tezime konu olan projelrimden birini yollamayi planliyorum... konu" yatayda yogunlatirilmis cok zeminli kent parcasi" . tabi konuyu yollayinca sorularada cevap vermek katilmak lazim oyüzden uygun bir zamanda yolliycamki bende katilabiliim ![]() iyi calismalar... |
|
|
|
|
|
#75 |
|
![]() |
...Güzel yoğunluklarınızda başarılar dilerim... Ben de 'yatayda yoğunlaştırılmış çok zeminli kent parçası' fikrine zihinsel hazırlık yaparak nasıl bir şey olabileceğine dair projeksiyonlar yapayım kendi içimde..Bakalım gerçek konsepte projeksiyonla yaklaşabilecek miyim..? Hangi yarışmalar gündemde , yılda kaç yarışmaya katılıyorsunuz ..? Bana düşen iyi dilekler göndermek olabilir ancak...başarılar hepinize..! İyi çalışmalar |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|