![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
40 Vİlla?konutun Renderi KaÇ GÜn SÜrer?
Hazırlamam gereken bir sunum var ve bunun içerisinde yakın çevre ilişkileriyle yaklaşık 40 yapının gösterildiği resimlerin de yer alması isteniyor. Aklıma hemen daha önce bir başka topikte gördüğüm tersane örneği geldi ama belki bu ondan bile daha yoğunluklu olacak...Açıkçası modeller nerdeyse hazır ve üzerlerinde hadi bununu render süresini kısıtlayalım diye bir düzeltmeye gitme imkanım pek kalmadı. Bildiğiniz gibi acil servis doktoru olduğumuzu düşünen bir insan topluluğuynan karşı karşıyayız.....bir allahın kulu da işim acil değil dese ne olurdu
- Sorum şu ; şimdi ben ne yapacağım....hepsini ayrı ayrı render yapıp photoshop ta mı ekleyeceğim....esasen bu saçma geliyor....ya da group diyip -böyle dersem süre kısalırmı, bilgisayarım akıllanır mı-hemencecik değilse de 1 günde render yaparmı....Sçma esprilerle şirin olma çabalarım durumumun vehametindendir efendim. bu ölçekte bir çalışmanın renderı için her türlü öneriyi bekliyorum... Herkese kolay gelsin Gaye. ![]()
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
şimdi ;konu 40 villanın yakın çevresiyle birlikte tek karede görüntülenmesi ise,bakış yeri çok uzaktan olacaktır.Ve binalardaki balkon gibi çok belirgin çıkıntılar harıç pencere,söve vb.çıkıntı ve girintiler hissedilmeyecektir.bu durumda hazır modellenmiş bir villanın balkon ve fazla çıkıntılarını geçici olarak kaldırıp 4 cephesinden proje görünüşü düzlemiyle birer render alırsan ve bunları binanın ana dış konturuna baglı kalarak çizdigin basıt geometrik şeklin 4 tarafına kaplarsan daha sonra da yine aynı metodla hazırladıgın balkon vb.çıkıntıları bu modele eklersen 8-10 prizmadan oluşmuş low poly bir villa elde edebilirsin.bu şekilde değil 40,istersen 100 tane villayı yanyana yerleştirip tek karede rahatlıkla ve kısa zamanda render edebilirsin...bu methodla yaptıgım bir çalışma örneğini ekte gönderiyorum...
sevgiler |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|