![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
vray-fakülte
Mimarisini yeni bitirip teslim ettiğimiz Akdeniz Üniversitesi mühendislik fakültesi binası. 19.000 m2 kapalı alan - 100*100 m arsa üzerine oturmuş binada 5 farklı mühendislik bölümü ve merkezde rektörlük bulunmakta.
Render ise vray bolca psd. İlk fakülte renderım, bu yüzden insan kütüphanemi genişletmek zorunda kaldım . eleştiri ve yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar . Herkese kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Render gayet iyi ve oldukça açıklayıcı; elinize sağlık. Ancak bu durum tuhaf bir şekilde sunum açısından sakıncalar doğurmuş sanki: bize sunduğunuz öyle açıklayıcı bir imaj ki yapının tamamlandığında hiç de hoş bir fakülte binası olmayacağının kanıtı olarak duruyor adeta.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
öncelikle çalışmanı paylaştığın için teşekkür ederim.
bizden yorumlamamızı istediğin konu direkt bu olmasada kabuk tasarımı tam bir felaket... curicified a katılıyorum hiç sevimli bir bina değil.... bina 5 farklı binadan oluşuyor ve bu binalar zaten çok hantal binalarken muhtemelen ortak alanların toplantığı kütle de en az diğerleri kadar ağır.... cepheler tren vagonunu andırıyor.... model konusunda; uzak bir kamera olmasına rağmen derdini anlatabilmiş olman başarı... fakat çimenlerin üstündeki insancıklarla bizzati çimler arasında bir ölçek farkı var diye düşünüyorum.... başarılar.... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Elinize sağlık, yalnız bir şeye takıldım, o da ilk resimde en önde duran insanlar biraz ufak kalmışlar ve bu da perspektif hissini oldukça zedeliyor.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Ersİn Kaya ,
GÖnderdİĞİnİz EleŞtİrİyİ Okudum, Buna EleŞtİrİ Denİlemez Ama Daha Cok KÖtÜ Nİyet Olarak DÜsÜnÜyorum. Mİmarİ Projeyİ İkİ Fotografa Bakarak Yikici YÖnde EleŞtİrmeyİ Bunca Yillik Mİmarlik Yasamimda HİÇ Yapmadim , Kİmsenİn Bu YÖnde Bİr Yazisinida Okumadim. Burada Fotograflara Yapici YÖnde EleŞtİrİ Yapilmasi Gerekİrken Ortada GÖzÜkmeyen Bİr Mİmarİ Hakkinda Yorum Yapiyorsun. Bu İnsanin YÜzÜne Bakarak Bu İnsan Çok KÖtÜdÜr Demeye Benzİyor. Üstelİk HİÇbİr Mİmar Bİr BaŞkasinin Yapisini BeĞenmez Ama EleŞtİrİ Sinirlarini Bu Kadar AŞacak Şekİlde Fİkİr Belİrtmeyİ Ben Sadece Kendİnİ Bİlmemeye BaĞliyorum. Yapacaginiz EleŞtİrİlerİ Daha Yapici YÖnde Yaparsaniz Bu Şekİlde EleŞtİrİlİrsİnİz Bunu Asla Unutmayin. Sİzde Bİzİmle Yaptiklarinizi PaylaŞirsaniz Benİ Budenlİ EleŞtİren KİŞİnİn Handİ Kapasİteyle Bunlarini YazdiĞini Anlayabİlİrİm !!! |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Projenİzİ Burada Yoruma AÇmanizin Sebebİ İnsanlarin Projenİze EleŞtİrİ Getİrmesİ DeĞİl İse ÖzÜr Dİleyebİlİrİm...
EleŞtİrİ; Bİr ÜrÜn Veya DavraniŞin DoĞrulama-yanliŞlama Yoluyla DeĞerlendİrme Metodudur Dostum... İnsanlardan Bİr Projemİzİ DeĞerlendİrmelerİnİ İstedİĞİmİzde Onlarin DeĞerlendİrmelerİ Her Zaman Bİzİm DÜŞÜndÜĞÜmÜz YÖnde Olmayabİlİr. EleŞtİrİ; Onaylanma İsteĞİyle HarmanlanmiŞ Bİr Şekİlde Ortaya ÇiktiĞinda Bİr Takim Hezeyanlari Da Beraberİnde Getİrİyor...bunu Anlayabİlİyorum... Derdİm Bİr PolemİĞe Yol AÇmak DeĞİl Ve Sİzden Daha İyİ YapabİleceĞİmİ DÜŞÜndÜĞÜm Halde Kİnayeye De BaŞvurmayacaĞim... 5 Farkli MÜhendİslİk Bİnasinin BİrleŞİmİnİ Sİz SÖylemesenİz Dahİ Bİzİm OkuyabİldİĞİmİz Bİnadan SÖz Edİyoruz... Bu 5 Bİnanin Da Cephelerİnİn İyİ ÇÖzÜlmedİĞİ Kanaatİndeyİm... Ve Bu 5 -bana GÖre Cephesİ Tren Vagonuna Benzeyen- Bİnanin BİrleŞİmİ De 3. Boyutta HİÇbİr Hareket Barindirmayan Kasvetlİ Bİr Bİna OlmuŞ... YaptiĞin ÇaliŞmaya Çok GÜzel OlmuŞ Demeyİ İsterdİm Ama DeĞİl... Bu ÇaliŞmanin Altinda YoĞun Bİr Emek SÜrecİ Yatabİlİr Ama Bu Onu GÜzelleŞtİrmİyor...ÇaliŞman KÖtÜ İse Benİm Buna KÖtÜ OlmuŞ Demem Neden Sikinti Yaratiyor??? Ersİn Kaya (onuncu KÖyÜn Muhtari) |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Sayın Onur Kurt
açıkçası ve bana göre zaten eleştiriler yapıcıydı. YAPICI ELEŞTİRİ demek OLUMLU FİKİR BEYAN ETMEK değildir. Bir hoca bir arkadaş ya da başka biri hatta sizden daha sonra mimari tasarıma başlamış biri ve hatta diyelim ki sizden daha az tasarı olan bir kişi yaptığınız bir çalışmayı bir ürünü beğenmeyebilir. Ve bunu dile getirebilir. Ki okduğum kadarı ile kesinlikle kibarlık sınırları içersinde bir eleştiri idi. Burada illa render tartışılmayabilir. Yani render tamam önemli ama tasarım da önemlidir. Herkes tasaraımınızı beğenmeyebilir. Buna kızmayınız. Lütfen dikkat.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Bence renderlar fena değil. Renderlar ile ilgili benim yazımdan önce yapılan eleştirilere katılıyorum. Bu eleştirilere katılmakla beraber hoşuma gittigini rahatca belirtebilirim.
Diğer taraftan, net 10 sene (ve daha sonra fırsat buldukca ) ODTÜ de kampüs hayatını tadmış biri olarak ister istemez bu tarz yapıları ODTÜ binaları ile kıyaslıyorum. Behruz Çinici'nin USTA'nın mimarlığını tartışmak biz çırak'lara düşmez. Ancak benim okulda içini karanlık bulduğum için begenmediğim tek bina inşaat mühendisliği binası olmuştur. Yukardaki bina bence kötü bir bina olmamakla beraber 5 ana kolda ve özellikle merkeze eklenme noktalarında karanlık noktalar cıkabilir mi sorusu uyandı bende. Tepe ışıklarını görebiliyorum. Ancak ODTÜ mimarlık fakültesinin içindeki sade mekan zenginliği ve ışık çeşitliliğini dusununce bu yapının bazı noktaları karanlık olabilirmiş gibi geldi bana. Bir de girişi kucaklayan 2 ana kolun arasında kalan merdivenli bölüm.... Bence daha geniş olsa (mesela şimdikinin 1.5 katı ) ve ögrencilerin ders aralarında "yayılabilecekleri" alanlar daha cok olsa cok keyifli olabilirmiş gibi geldi. Şu an biraz arada kalmış ve bir geçiş alanı olmaktan öteye gecmiyor gibi. Daha geniş olsa aynı alanda iyi havalarda etkinlikler düzenlenebilirdi. Sonuç olarak bunlar sadece bizim uzaktan kitleye bakarak yaptıgımız yorumlar. Planlar ve tasarım sürecindeki diğer unsurlar hakkında bilgimiz yok. Cok kesin iyi ya da kötü demek dogru olmaz diye dusunuyorum. Bence ortalamanın üstünde görünüyor diyebilirim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
ellerinize sağlık
yukarıda arkadaşlarım bazı ilginç eleştiriler yapmış olabilirler ancak bu kendi bakış açılarıyla olduğu için saygı duymak lazım. bazı kelimeleri seçerken dikkat etmek gerekir, tasarımcıya eleştiri yaparken kırıcı olmamaya özen göstermeli. BENCE RENDER güzel.
devamını bekliyoruz. bu işi ne kadar zamandır yaptığınızı, ne işle meşgul olduğunuzu, yaratırken ki kriterlerinizi bilmeden tasarıma olumsuz eleştiri yapmak ancak sizi caydırmak için olabilir diye düşünüyorum. bence çalışmalarınızı göndermeye devam edin paylaşmak güzel. HERŞEYE RAĞMEN!!!! |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|