![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
whiterock hotel
merhaba.görselleştirmesini yaptığım küçük bir otel çalışması daha.mimari proje bana ait değil.
İşin tamamlanması 3 gün sürdü.malzeme ve renk seçimlerini ben yaptım.beyaz cephe rengini yeryer ahşap seperatörler bölüyor.balkon korkulukları krom.müşteri isteği doğrultusunda kullandığım taş kaplamayı çatı katı hariç ana kütlede tercih ettim.ana kütleye saplanan merdiven kovası ve balkon önü kaplamaları ise rengin bir koyu tonu ve derzli. modelleme viz2005 , render vray En son AFT tarafından düzenlendi : 07-03-2005 13:55. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
AFT eline sağlık
ikinci resmi ve havuz kenarı görüntüyü çok sevdim genelde havuz kenarından alınan otel fotolarında kemerli memerli filan otel görüp içim sıkılmaya alışmışken bu görüntü hoş. tamam tasarım sana ait değil ama çatı pencereleri biraz genel modern havayı bozuyor bence. renderda ise kaydadeğer bir problem gözükmüyor.Eleştiri zorlama olur. Tebrikler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
harika
bence çalışman cok güzel olmuş.
belki ahşap rengini biraz daha açarsan resimdeki soğuk renklere denge getirirsin diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
bu çalışmayla ilgili baskıları yaparken farkettiğim bir sorun var.resimler biraz koyu ve fazla kontrastlı görünüyor galiba öyledeğil mi?galiba benim monitörlerde sorun var.2 tane philips ve 2 tane de ktc monitörüm var.calışmayı philips de yaptım.orada herşey normal aydınlıkta görünüyordu(diğer philipsde de öyle) ama ktc lerde çok koyu ve fazla kontrastlı görünüyor.baskıda da koyu çıktı.sizin monitörlerde de koyu görünüyor büyük ihtimalle.halbuki bütün monitörlerin renk ayarları aynı.gerekli renk ayarlarını tekrar yaptım.şimdi daha gerçekci görünüyor....
![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba AFT,
Havuz çevresindeki ışık doğal ortamına çok benzer nitelikte ve ben oradaki genel havuzbaşı karakteristiğini çok sevdim. Özellikle resmin sağ tarafındaki güneş ışığı etkisi insan bedenlerindeki ışık büyüklükleriyle çok uyumlu , ama keşke sol tarafta yürüyen RPC çifti oradan kaldırsanız..hem bedenleri farklı yönden ışık alıyorlar hem de havuzu çevreleyen güzel yeşil doğanın algılanmasını zorlaştırıyorlar. Hatta ben resme bakarken parmağımla onları kapatınca resmin bütünlüğünü daha iyi algılıyorum... Siz düzeltmeden önceki halini de beğenmiştim, sol tarafta göremediğimiz bir büyük ağacın gölgesi olarak kabul etmiştim çünki zaten soldan başlayarak havuzun arkasına doğru yeşil/ağaçlandırma etkisi artıyor çalışmada.... Güzel bir çalışma... İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
ÇaliŞmanin Modelİ Çok Şik OlmuŞ... Tebrİkler!..
Ayasofya'nin BelİrttİĞİ Şatovarİ Çati Pencerelerİ De Olmasa Keyİflİ Bİr Otel OlmuŞ... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
mrb
öncelikle tasarımın çok hoşuma gittiğine söylemek istedim.akabinde ahşap rengi(ki bu özellikle koyu seçilmiş olabilir)daha parlak olabilse daha mı güzel olurdu?
bir de genel olarak gri bir ambiyans var ortamda. bunların dışında herşey kararlı bence...aydınlatma....materyaller... ellerine sağlık aft. ayarlarından post etme şansın varsa mutlu oluruz.. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
asteria detayları yakalamadaki başarınızı ve araştırmacı kişiliğinizi hayranlıkla izlediğimi belirtmek istiyorum.
genel istek üzerine soldaki insanları kaldırdım.sanki bana, orası biraz boş kaldı gibi geldi.belkide gözüm alıştığı içindir.... resimlerdeki grilik monitörlerimdeki sorundan kaynaklanıyor galiba..renkleri,aydınlığı ve kontrastı dogru olarak göremiyorum.sanırım renk tüplerinde bir sorun var.birinde herşey koyu görünüyor,diğerinde çok parlak.8)bende ekran kartının ek birtakım özellikleriyle monitörün rengini yeniden düzenledim.sanırım standart monitör ayarlarını bozduğum için bende normal görünen,başka yerde fazla soft görünüyor .bu sorunu çözmeye çalışıcam.. ayarlar ekte... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba AFT,
İlginize teşekkür ederim, çok naziksiniz.... Ama hemen fikrimi belirteyim, şimdi mimari projeniz çok daha gerçek ve tutarlı olarak algılanıyor, bir bütünlük kazandı çalışmanız ( o RPC yapay durduğu için resminize bakarken insan mimari güzelliği algılamak yerine oraya ait değilmiş gibi duran bir görüntüye takılıyor istemeden.....zaten güneşin parlaklığına bakılırsa öğle saatleri olmalı ve bilirsiniz o saatlerde güneşlenmek ve sıcakta dolaşmak doktorlarca tavsiye edilmez...! .... bir kaç yaz mevsimi sevdalısı resme yetiyor bile... )Şimdi daha kaliteli görünüyor otel, seçkin ve doğanın kucağında.....burada dinlenmeye gelecek çok gönüllü olacaktır Başarılar |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
vray son sürüm haa hayırlı olsun
)eline sağlık fırat , oldukça iyi bir çalışma gayet açık ve anlaşılır .... emeğine sağlık...
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
[font=Tahoma]seni tebrik ediyorum kardesim guzel görünüyor ellerine saglık
![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
teşekkürler
her zaman rica edildiğinde ayarlarını buraya post edersin.
tekrar teşekkürler |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
hoş bir çalışma...
tebrik ederim... ![]()
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba...
Ayasofyaninda dedigine katiliyorum, cati haric mimarlikta görsllestirmde basarili. belki yinede cati olabilirdi ama cati pencereleri sanki bu tasarima ait degiller gibi.yani catidan ziyade pencereler kompozisyonu zedeliyor. Söyleninlerin aksina ahsabin rengi bence gayet oturmus . bu cephede yeterince hareket var ahsabin olayi duraganlastirmasi dogru bir secim olmus kanaatimce. elinize saglik ... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
yorumlar için Herkese teşekkür ediyorum.
Şimdiye kadar 100den fazla otel görselleştirmesi yaptım.imar durumu izinverdiğince çatı odaları hep vardı tasarımlarda.işletmeciler,böyle bir mekanı kaybetmeyi göze alamıyorlar kanaatindeyim...Öteyandan.bu konuyu işin tesliminde (konu benim sorumluluğum dışında olsa da) işverenle biraz tartıştım.Tahmin ettiğim şekilde çatı odalarında bir değişikliğe gidilemese de (binanın kabası bitmiş durumda zaten) kiremit rengiyle tarzı biraz olsun destekleyebildik galiba.ne dersiniz?? |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|