![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
![]() |
Günaydın AFT,
Göze çok daha güzel göründüğü kesin .. ..şimdi daha çok bir ‘whiterock / Akkaya’ a benzediği söylenebilir... Başarılar |
|
|
|
|
|
#17 |
|
![]() |
Merhaba AFT,
Bir süre önce son mesajınızı okurken dikkatimi çeken ama o an için üzerinde durmadığım bir konuyu açıklamak istiyorum. Cümleniz şuydu..: “genel istek üzerine soldaki insanları kaldırdım.sanki bana, orası biraz boş kaldı gibi geldi. Belki de gözüm alıştığı içindir....” RPC insan görüntüleri sunum çalışmalarında renk, doku, iklim ve ışık açısı olarak eğer çok denk gelmiyorlarsa çalışmanın bütün asaletini yok edebiliyorlar. Şöyle bir gözünüzün önüne getirmeye çalışın lütfen; siz bir dolu çizim ögelerinin bileşeninden saatler süren bir emek, titizlik, düşünce, belki yaşanan teknik sorunların ardından en nihayet gurur duyacağınız bir estetik ve biçim elde ediyorsunuz. Bu işlemler belki de bir kaç gününüzü alıyor ve emeğinizin ürünü karşınıza geliyor. Mimari bir çalışmayı en iyi ifadelendirecek kamera açısını belirliyorsunuz ve ‘render’ komutunu veriyorsunuz. Ancak rpc için aynı şey olmuyor, birkaç dakikada sahnenin istenilen bir noktasına yapıştırılabiliyor ve eğer iyi bir seçim değilse üzerinde günler harcanan esas emek harcanmış çalışmanın tüm asaletini, değerini düşürüyor, birden çalışma sanki aceleye getirilmiş yeterince üzerinde düşünülüp zaman harcanmamış görüntüsü veriyor. Ama biz biliyoruz ki aslında bu çalışmanın altında bir tecrübe, emek ve zaman gizli... Zaten mimaride çok renkli insan görütülerinden kaçıp daha soyut ifadeli figürler daha iyi durur. Bunun sebebi mimari ürüne dikkati çekebilme arzusudur. Bunu belirtmek istemiştim... bir kaç figürün eksilmesi bazen çok başka önemli ögeleri kurtarabilir. Emeğinizin değerini eksik gösterecek şeyleri çalışmadan çıkarmaktan hiç çekinmeyin...sonuç sizi daha çok memnun edecektir diye düşünüyorum. Başarılar |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Ağaç, çiçek, böcük..
Sevgili AFT, elinize sağlık çok güzel olmuş,
[afiyet olsun] RPC'lerin sahnenin ışığına oturtulması benim de çok gözüme batan bir sorun aslında. İş verenlerin "Ağaç mağaç koy güsel gözüksün işte" mantığı üzerine burada dertleşebiliriz tabi ama benim şimdiye kadar gördüğüm en başarılı çalışmalardan birkaçın parlak kırmızı denilen bir sitede bulmuştum. Ne demek istediğimi bu linkte görebilirsiniz: http://www.parkir.com.tr/bruksel.htm http://www.parkir.com.tr/bmw1.htm Herhalde photoshop plugini yardımı ile insanların doğru açılardan ışık alması ve sahneye yedirilmesi söz konusu diye düşünüyorum. Bu konuda faklı bir bilgisi veya yorumu olan var mı? Kısaca iş kaliteli olunca kaç saat sürdüğü ve "el emeği göz nuru" kısmı bir tarafa, "az zamanda çok işler yapmak" ön plana çıkıyor, bu bakımdan doğru kullanılırsa RPC çok faydalı diye düşünüyorum. Çalışmalarını paylaştığı için AFT'ye teşekkür ederim, ondan öğrenecek çok şeyim var. Sanal gerçekliğin tutulabileceği düzey konusunda asteria'nın görüşlerine ayrıca katılıyorum, ama sanırım burada görüntünün oluşmasına vesile olanlar, bunun hyper-realist görünmesini de talep etmiş, keşke kendileri de burada olsa da mimari ağaç grafiği ile ilgili derdimizi anlatabilsek... Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
![]() |
Merhaba..
Bizi, otel, motel ve villa görselleştirmeleri ile Forum'da Akdeniz kıyılarına komşu yapan, üzerinde düşündüren, 'render' ayaralarını paylaşıp öğrenmemize 'ışık' tutan bir değerli AFT vardı ... Buraları, tekrar paylaşmak için onurlandıracaklar mı ? lütfen ? İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Bence her usta ve usta adayı gibi onlarda elini ayağını çekiyor forumlardan. Bakınız giraffe, Parathoner, AFT ve benim bilmediğim bir çok kişi.
Türkiyede bir çok animatör ve 2D üstadı var. Hepside genelde forumlardan uzaklar. Mesela ben hiç Hüseyin Yıldızın bir forumda daimi üye olduğunu görmedim, duymadım. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
Mimar
![]() |
merhaba.
sevgili arteria ben buralardayım.(teşekkür ediyorum.mutlu oldum.8))düzenli olarak birkaç günde bir siteyi ziyaret edip mesajları okuyorum.yardım edebileceğim konular oluncada elimden gelen desteği veriyorum.(özellikle msn den birçok arkadaşla bilgialışverişi yapıyoruz zaten) forum salt görselleştirmeden ziyade render çalışmalarını biraz daha sola kaydırıp (solak olduğum için sola diyorum.daha kolayıma geliyor sol taraf 8))) ,mimari tasarım ,üslup,fikir çalışmalarını 3d ile birleştirerek merkeze oturtmak yönünde ilerliyor diye düşünüyorum.(bu hoşuma da gidiyor).bu süreç içinde gereksiz eleştiriler alarak polemiklere girmek yerine forum un ilerlediği doğrultuya uygun çalışmalarla katkıda bulunmayı tercih ederim. Sonuçta ben bir mimar olmakla birlikte son 6 senede çokta fazla tepeden-tırnağa bir tasarım faliyetinde bulunmadım.Antalya da mimari görselleştirme alanında bir eksiklik vardı.özellikle son dönemlerde bu işin bir gereklilik olduğunun kavranması,bu eksiğin hızla giderilmesi ve bu alanda çalışan arkadaşların hızla çoğalması yönünde katkılarım olduğunu düşünüyorum. tasarım desteğinin biraz dışında,salt görselleştirme öncelikli (şu an) bir işim olduğu için, bahsettiğim sebeplerden dolayı 3-5 günde bir resim göndermeyi doğru bulmuyorum. Forum kriterlerine uygun çalışmalarım devam edecektir.ilginize çok teşekkür ediyorum. sevgiler |
|
|
|
|
|
#22 |
|
![]() |
Merhaba AFT,
İçten yanıtınız için çok teşekkür ederim... Savunduğunuz görüşleriniz konusunda size katılıyorum, 'cg' görselleştirme çalışmalarında bir mimar olarak işverenlerin / müşterinin fikirlerini / kararlarını kısmen de olsa etkileyecek bir temas noktasında olmanız dahi çok sevindirici... Hem mimari tasarım hem de girişimde bulunacağınız ( görselleştirme veya bambaşka ..) yan üretimlerde ve işlerde sonsuz başarılar dilerim.. İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#23 |
|
![]() |
Merhaba AFT,
Konu dışı olup, sevgili yöneticimiz Ayasofya’dan bir ‘ dikkat ihraç uyarısı’ bayrağı teslim almamak için şöyle biçimlendirip ifade etmeye çalışacağım...: Sevgili AFT, dumanı üstünde tüten çok katlı harika bir doğumgünü pastası tadında bir otel/tatil köyü görselleştirmesi yok mu acaba oralarda...? Yani yeni yaşınız size çok kutlu olsun..nice senelere.... Mutlu seneler |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
evet çetin'i giraffe'yi AFT'yi moruner'i forumda tutmak zorundayız
bunlarda katılıyorum Hüseyin Öz benim de dahil olduğum br foruma üyedir. http://www.grafficafe.net/forum ancak sanırım üye alınmıyor ama yazılanlar okunabiliyor. Bu arada ben de konu dışı olmayayım. KOlay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
Mimar
![]() |
sevgili asteria sen BİR numarasın.çok teşekkürler.günün birinde şahsen tanışmayı çok isterim...
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
![]() |
Çok kutlarım AFT,
Mum ışıklarının aydınlığı çok yakışmış ... Mutluluklar . |
|