Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık ve Bilişim > Mimari Görselleştirme

Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 25-02-2005, 01:19   #1
Arkitera Üyesi

omerselcuk'in Avatar'ı

schindler yarismasi

Merhabalar,

Calismamiz 2004 yazina ait . schindler yürüyen merdiven ve asansör üreticisi firmanin actigi acik bir fikir yarismasi icin sevgili arkadasim Süleyman Akkasla beraber severek üzerinde calistigimiz yine internet üzerinden düsünülüp eskiz degisilerek üretilen bir proje. konu Brükselde konut agirlikli herkesin ulasimina acik cok islevli bir komplex tasarimi. Yine sürec icinde , Viyana teknik üniversitesinden farkli süreclerde teknik destek aldigimiz , teknik üniversite adina gelistirdigimiz bir konut tipolojisinide iceren farkli mimari temalara dayanan bir calisma( ilgilenenler olursa dahada acabilirim)

amac kentin düyüm noktasinda yer alan bölgede yapilacak yapinin yaya akislarini rampalr vasitasiyla üst kotlara tasiyabilmesi. yani kent zeminin üst kotlara dogru cekilebilmesi ve bu hareket esnasinda kullanicalara , ait icsel bir dünya yaratabilmek. kullanicilar bu sistemele zemin kotundan en üst kota kadar sadece % 8 egimli, üzerinde istenen bütün islevlerin yer aldigi bir rampayla erisebilmekte. en üst katta yer alan cati sekleindeki masiv 2 katli kiütlede sadece gökyüzüne acilan avlulu konutlardan olusan bir hacim ...

ekip: Süleyman Akkas, Ö. Selcuk Baz
Kullanilan programlar: autocad2000, archicad7,ps6, 3dsmax(standar isik)

yorumlarinizi görüslerinizi , pozitiv yada negativ bekliyorum
Eklenmiş İmajlar
schindler-yarismasi-10-jpg  schindler-yarismasi-20-jpg  schindler-yarismasi-99-jpg  
omerselcuk offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 25-02-2005, 14:16   #2
Forum Üyesi

Kendisi de bir ödüle layık görülmüş bir yarşma: Schindler Competition “Access for All” was awarded the Ron Mace Award 2004

Merhaba Ömer Selçuk,

İlk sorum ‘ The Schindler Award for architecture 2005/06’ ya da katılacak mısınız ? olmalı çünki sizleri biraz da yarışmalar ve derecelerinizle tanıdık Arkitera’dan ....medeni cesaretiniz saygıya değer , her zaman görüşlere açık olmayı seçiyorsunuz....ben de bunun sizlere hem mesleki hem de sosyal olarak kazandırdığını düşünüyorum. Bu arada hemen Cephe tasarımı yarışma birinciliğinizi de tebrik edeyim. ( bununla bağlantılı bir yorumum da olacak aşağıdaki paragraflarda)

Bu yarışma ve projeyi yaz günlerinden hatırladım küçük bir mesaj atmıştınız..

Bu kez dolu dolu gelmiş mesajınız, incelerken bir kaç soru oluşturmuştum ancak daha sonra biraz araştırmak için http://www.schindleraward.com a girdim .Okudukça ve yarışmanın hedefini, çevreyi, insani boyutunu , katılan proje öğrencilerinin yaklaşımlarını, jürinin değerlendirmelerini anladıkça sorularım ve yorumlarım değişikliğe uğradı.

Sırayla ilerlemeye çalışacağım...karşılaştırmalı olarak

Proje alanı bir konut bölgesinde ve cepheleri dar , çoğu geçen yüzyılın başlarından itibaren inşa edilmiş müstakil az katlı ,bitişik nizam apartman blokları ....yani bu semte ait herşey bugüne kadar ‘insan ölçeğinde’ oluşmuş, yani zaman içinde küçük eklemelerle bugünki halini almış. Yola bakan cephelerinde birbirinden bağımsız olarak tasarlanmış zarif süslemelere, çok renkli ve hareketli özgün cepheler hemen dikkat çekiyor. (kaynak: yarışma broşürü pdf dosya )

Sizin projeniz ? İşte burada çelişki var. Eğer projeye yalnızca Arkitera’ daki mesajanızdaki haliyle bakmış olsaydım şunları söyleyecektim: ‘ dinamik ve insanları içine almaya davet eden kütle hareketleri ....iç avluları yeşil alanlar olarak zenginleştirilmiş ve konutlar cephelerden bu yeşillerle buluşuyorlar.... yapının zeminden kopartılmış ana kütlesi sosyal entegrasyonu güçlendiriyor, yeni dolaşım aksları yaratıyor, çocuklar için oyun alanları açıyor ve onların yapılar içinde hapsolmalarının önüne geçiyor. Rampalarda, dikey boyutta bir sosyalleşme sağlanabiliyor. Konutlar en üst katlara yerleşerek trafik gürültüsünden veya şehir kalabalığından uzaklaşabiliyorlar’.

Neden böyle düşündüm? İllüstrasyonlarınızda projeyi çevreleyen kütleler çok devasa ve bir sanayi şehri iş merkezine ait yekpare kütlelermiş gibi izlenim verdi. Yapınız dışarıdan ilk bakıldığında ‘monolithic’ yani yekpare bir görüntü sunuyor ve bir iş merkezi ortamında bu görüntünün hiçbir sakıncası yok hatta derece dahi alır.

Ancak çevre binaların miyonluğunu ve insan ölçeğindeki yaşam biçimini fotoğraflardan görünce ‘hatalı’ sürecin burada başladığını anladım.

Sizi ve projelere nasıl bir bakışla ilk çizgileri attığınızı bilmiyorum ancak bir önceki cephe kaplaması yarışmasında nasıl bir yol izlediğinizi projenin son hali ve el çizimi taslaklarınızı foruma postaladığınızda dikkatle izlemiştim. Proje adına iyi bir gözlem yapıp tasarımı en küçük parçanın etkisine indirmeyi başarmıştınız ve yapının yüklendiği tüm dinamik etkiyi yine cephe elemanlarının gün içinde yapacakları yer ve pozisyon değişikliklerine yüklemiştiniz. Bu da sonsuz süreç içinde sonsuz değişkenli bir cephe algılaması sunmuştu. İşte bu da başarıyı getirmişti.

Bu projeniz çevresindeki o narin yapıları ve insan ölçeğini çok zorluyor, organik yapılaşmadan kopuyor , müstakil ve sakin yaşamların sürdüğü intibasını veren bir yerde fazlasıyla endüstriyel kalıyor, yani yabancılaşıyor.

Ben böyle bir muhitte sizlerin diğer yarışmadaki yolu takip edip o bölgedeki en küçük etkin varlığın boyutlarına dayanan ,yani oradaki özgün yapıların ve orada yaşamaya alışmış insanların boyutlandırma düzenine sadık kalmanızı beklerdim kendi adıma.
Yarışmanın sonuçları da bu fikri doğrular nitelikte, dereceye giren projelerin hepsi küçük modüllerle çalışmışlar, birbirini kesen , kopan sonra yeniden başlayan akslar yaratmışlar, yapıları bağımsız olarak ve değişken bir düzene göre insan ölçeğine çekmişler, yeşillerin içine daldırmışlar, mevcut dolaşım akslarıyla buluşturmuşlar....

İşte böyle, bunlar benim gözlemlerim.....

Başka yarışmalar da olacak katıldığınız ve ümit ederim ki yeniden ilk sıralara adlarınız yazılacaktır.

Açık kişiliğinize güvenerek bu yazıyı yazdım ve bu projenin çok iyi yeni şeyler için bir basamak olduğuna inanıyorum ve arkadaşınızla birlikte yürüttüğünüz çalışmaların enerjisinin tükenmemecesine devamını diliyorum.

Ayrıca öyle kalabalık bir katılımın gerçekleştiği bir prestijli yarışmada ‘runner up’ olmak da gözardı edilemeyecek bir başarıdır.

Üniversite profesörünüzle çalıştığınız konut tipolojisini görmemize izin var mı? Bir izlenim edinmeyi çok isterim.

Daimi başarılar dileğiyle...
asteria offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 25-02-2005, 16:33   #3
Arkitera Üyesi

omerselcuk'in Avatar'ı

Merhaba sevgili asteria,

Ciddi olarak zaman harcayip anlamya calsiip biseyler yazmaniz harika. Özellikle bu forumda miamrliginda konusulmasi( nihayet ) cok daha harika bisey. ben mimarlikta bilgisayari bir arac olarak görenlerdenim yani ,o olmasada baska sekillerde kendimizi ifade ederiz. örnegin biz calsiirken elle maketle baslariz herzaman ve makinenin karsina gecince ne istegimizi bilerek o büyük resmi elde etmek icin caba sarfederim, kendimi bilgisayar basinda biseyler araken düsünmek zayif hissettiriyo demek bu.

söyledikleriniz bakis acisi ve kurgu olarak cok dgruluk yapi olan argümanlar . yani tabanli biseyler yazmissiniz , dikkatle okudum ve bende bircoguna katiliyorum elestirilerin. yani gercekten cok daha sert elestirilecek bir projeydi yaptigimiz. siz biraz kibarlik göstermissiniz acikcasi.

ama her bakisimda beni cok heyecanladiran bir proje yinede , sebebleri var tabi. cogu projede dönüp bakinca ya bunu nasil yapsiz dedigim oluyo acikcasi, ama bu proje bukadar elestirebilmeme ve zaman gecmesine ragmen beni derinden etkileyen bir proje, birazda haykiris yada baskaldiris?!!!

Cevrenin kücük ölceklerden olusmasi konusu ana temalardan biri. kent akslari ve bu akslari iceri cekebilmekte ayri bir agirlik noktasi projede. Ben 3 yildir Viyanada yasiyorum , bu blok yapilasmasinin ( avrupada yaygin olarak gözlenir) nasil kentsel etkileri oldugunu hissetmek gerek. Bu temelde düsündük ve 2 ay kadar süren tartismalr sonucunda bu cümbüslü renkli kent parcasinin ortasinda bir kendi icinde kent parcasi, yada vaha , yada gökyzüne acilan pencereleir olan yatirilmis bir blok yapmaya karar verdik. Agir bedelleri olsada buna deyecegini düsündük. sadece marjinal olmak icin degil, gercekten bu ic dis, sicak soguk , karanllik aydinlik , kontrastlariyla daha zamansiz bir mekan kurgulayabilmek adina ...

ciddi yan etkileri vardi , ama kendi icinde , ve bulundgu kent parcasina kontrastla baglanan , ve yeni biseyler üretemeye caba gösterdik...ve jüride sanirim bu girisimi ödüllendirdi.

konutlar la ilgili detaylari ilerleyen günlerde yollamaya calsicam...
yorum , elestiri, görslerinizi bekliyorum hala
Eski 26-02-2005, 14:39   #4
Forum Üyesi

Tekrar merhaba Ömer Selçuk,

Projeye yaklaşımınız hakkında bazı ipuçlarını açıkladığınız için teşekkür ederim.

Şu anda forumda bulunan illüstrasyonlar daha çok genel vaziyet planı ve uzak mesafeden izlenimler verdiği için projeyi daha önceden tanımayan göz için detay fikirlerine ulaşmak güç oluyor.

Eğer mümkünse konut tipolojisi ile birlikte ,kat plan veya kesitlerinden örnekler sunmanız da mümkün mü acaba ? Küçük bir bölümü de yeterli çünki web üzerinden ana fikirlerin çalınmasını ve mesleki çalışmalarınıza zarar gelmesini asla arzu etmem.

Bunu rica etmemin bir sebebi var , bahsi geçen iç-dış, sıcak–soğuk, karanlık-aydınlık kontrast ilişkilerinin bu projeye katkısını anlamak adına önemli.Ayrıca iç avlulardaki hayatın konutlarla ilişkisi nasıl kuruldu ? Vaha , gökyüzüne açılan pencere arayışına katkısı oldu mu yoksa zemin kodundan çok yukarıda oldukları için hissedilemediler mi? gibi sorulara yanıt olabilirler.

Başarılar ve teşekkürler..

Not: Bu bir ara mesaj . Yarışma ve proje alanı ile ilgili yeni gözlemlerim oluştu ve onları da size iyice zihnimde toparlayınca yazacağım....galiba iyi bir derecenin nasıl kaçırıldığı yolunda çok temel bulgulara ulaştım.....
Eski 01-03-2005, 00:08   #5
Arkitera Üyesi

omerselcuk'in Avatar'ı

Merhaba,
Ekte konutlarla ilgili bazi calismalari ekliyorum. Konutlara ulasim üst kotta yer alan dev bir kentsel holden gerceklesiyor. bu kat ayni zamanda yari kamusal bir iletisim kotu. konutlara girisler bu kottan merdivenler yada büyük dikeyde hareket eden platformlarla saglaniyor. sani sadece asansör degil ayni zamanda konutun bir parcasi olan bir öge bu. özürlüler icin cok katli yapilarda mutlaka olmasi gereken asansör bu sekilde , 3*2 ebatlarinda catida güneslendiginiz yada giris holünde bahcede oturup yemek yediginiz mobil bir mekana dönüsüyor.

konutlarin dis cevreyle iletisimi sinirli, daha cok kent icinde , gökyüzünden beslenen birimler olarak düsünülmüs büyük avlulu galerili birimler. yani konutlarda fonksiyonel olarak laisilmis konut tipolojisinden farklillar. ayni mantiga yakin bir uygulamyida viyanada calistigimiz ofiste uygulama firsatimiz oldu link : http://www.nextroom.at/building_arti...rticle_id=2530
aslina bizim kültürümüzde varolan ama unuttugumuz avlulu ev tipine cok yakin. uygulanmis örnektede, yarisma icin önerideki biraz daha ütopik tasarimdada islam mimarisinde, ve kenitinde . kendi icine dönük calisan avlulu geleneksel tipten izler görülebilir.

yine catida devam eden yasamda kanutlarin sinirlarinin eriyip birlestikleri baska yari özel bir alana dönüsüyor tasarimda. sanirim yeterince detayli oldu
Eklenmiş İmajlar
schindler-yarismasi-ekz1-jpg  schindler-yarismasi-ekz2-jpg  
Eski 01-03-2005, 00:35   #6
Forum Üyesi

Merhaba Sevgili Ömer Selçuk,

Tam vaktinde müdahale etmek bu olmalı..... ben de sizden bir ‘update’ gelmeyebileceğini düşünerek “artık elimdekileri toparlayıp bir şeyler yazmalıyım “ diyerek klavyemin başına geçmiştim ki siz güzel çizimlerinizi postaladınız .

Bu harika.... şimdi elimde yasal bazı verilerle daha rahat konuşabilirim.
Böyle diyorum, çünki yarışma sitesindeki bazı görüntüleri kullanarak, üzerlerinde bazı noktaları açıklamaya çalışacaktım. Buna göre bir hazırlık yapmıştım ki Schindler firmasının sitelerinden hiçbir alıntıya izin vermediklerine dair bilgi yazısına rastlayınca tüm resimleri iptal edip nasıl yazıyla anlatabileceğimi düşünmeye başlamıştım.

Çok senkronik bir durum/kurtarış oldu....zamanlama için tebrik ederim....

Ben hemen yazınızı ve çizimleri incelemeye gidiyorum...görüşmek üzere ve detaylar için teşekkür ederim....

İyi geceler......
Eski 01-03-2005, 09:03   #7
Forum Üyesi

Parathoner'in Avatar'ı

BRAVO !!! Profesyönellik bu olsa gerek. BRAVO !!!
Parathoner offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01-03-2005, 16:21   #8
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 17
Tebrikler

Render bölümü böyle olmalı.

Kolay gelsin.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-03-2005, 00:39   #9
Arkitera Üyesi

omerselcuk'in Avatar'ı

Merhaba,

Sessizlik hakim... son olarakta 1 nolu fikir paftasini post ediyorum. orjinal ebati a1 idi ve yarisma icin toplam 8 adet a1 teslim edilmisti...
Eklenmiş İmajlar
schindler-yarismasi-pafta-1mail-jpg  
Eski 02-03-2005, 02:41   #10
Forum Üyesi

Merhaba Sevgili Ömer Selçuk,

“Sessizlik” hakim gibi geliyor değil mi ? Ama benim olduğum konumda değil inanın....siz çalışmanın sahibi olduğunuz için ve en son postalamayı da siz yaptığınız için “bekleyen “ durumunda oluyorsunuz istemeden...

Ama yeni bilgi yeni bakışlar kazandırıyor hatta aslında biraz önce sayenizde ulaştığım bazı bilgiler neticesinde tamamen kendim uğraşarak bazı açıklayıcı minik çizimler hazırladım. Ve web de bu yarışmaya katılduktan sonra proje dosyalarını yayınlamış olan bazı grupların yazısını okudum....İsveç’ten katılan 3.lük almış öğrenci grubu gibi...

Biraz da yarışmanın ‘ 2003-Avrupa Engelliler Yılı’ kapsamında yapılmış olmasıyla ilgili olarak ‘Access for All’ teması çerçevesindeki beklentileri jürinin açıklamalarından okudum.

Hiçbirisi kısa yazılar değiller ; Belçika’nın genel kabul görmüş özgün mimari yaklaşımından , Saint-Gilles bölgesinin Brüksel’in kalbi olduğundan , şehrin içinde olmasına rağmen taşıdığı ‘suburban-kırsal’ kimlik , Belçikalıların ‘market-Pazar ’ anlayışı, projelerin engellilerce kolaylıkla erişilebilir yapı özelliklerine sahip olması gerektiğine dair sonuç beklentileri ve ayrıca öğrencilerden teknolojik olarak da geleceğe dönük tasarımlar istenmesini de kapsayan pek çok konu okudum size rastgele bir şeyler göndermemek için.
Biraz da Schindler firmasının kaynaklarının kullanımı konusunda getirdiği yasal kısıtlamalar zaman kaybına neden oldu.

Şimdilik şunu söyleyebilirim , projeniz gerçekten iyi , geleceğin mimarlık ve toplu yaşantılarına çözüm üretme seviyesinde kendi içinde başarılı. Mimari süreç artık biraz bu yönde gelişecek, duvarlar , tavan döşemeleri ve diğer bütün taşıyıcı olabilecek elemanlar insanın günlük hayatının hizmetinde olacak, yani tek başına tek fonksiyonlu öylesine yapı içinde duramayacak. ‘Multi-functional / çok işlevli ’ ve ayrıca teknolojik olarak da yeni bir seçenek sunuyor olacaklar.

Projeniz bir ‘ada’ gibi veya benim iyice inceledikten sonra verdiğim isim gibi: “mimari uzayda bir gemi”....içinde her ihtiyacını barındıran ve yaşam enerjisini sağlamak için yüzünü/üst kapaklarını Güneş’e çevirmiş bir ‘gemi’. Tek başına hiç bir var olma sorunu yok ama bir çevre ile birlikte var olması gerekiyor ve o çevresindekilerle ilişkiler kurmuyor .

Daha iyi açıklayabileceğimi umuyorum kısa bir süre sonra....

Diğer yandan bu proje doğru iklim ve doğayı sağlayan bir çevreiçinde , özellikle açık bir alanda tabiatla kucaklaşabildiği bir bölgede yerini bulmuş olacaktır. Bir örnek vermek istiyorum. 2004 senesinde Norveç’in Oslo kentinde Snohetta grubunun ‘fjord’lar üzerinde tasarladığı ‘National Opera’ binası açıldı. Bu bina tam o coğrafya ve tabiat düşünülerek tasarlanmıştır, ‘fjord’lar gibi yarı suda yarı topraktadır ve beton yüzeylerin büyük çoğunluğu insanların erişimine açık bırakılmıştır ....suyla buluştuğu ‘sıfır’ noktasına kadar. Ben o yapıyı severim ve ilkeler bazında sizin projenizin benzer yönleri bulunuyor...tek fark siz her günün her saati yaşanılacak / kullanılacak mekanlar tasarlamışsınız ( yani konutlar ) , o yapı ise daha farklı zaman aralıklarında kullanılacak ve sınırlı fonksiyonlar üstlenecek olan bir Opera binası..

Ayrıca ilginçtir ki yine Snohetta grubunun Mısır’da inşa edilen Büyük İskenderiye Kütüphanesi de benzer bir niteliktedir. Orada da ‘Disk’ şeklindeki yapı yarı yatık bir konumdadır ve yüzünü yine Güneş’e dönmüştür, yani tüm doğal aydınlatması tavandaki kare şeklindeki boşluklardan sağlanır. Bu yapının simgesel bir özelliği de vardır, yanan ve çok önemli eserlerin yok olduğu eski Büyük İskenderiye Kütüphanesi’nin yeniden bir güneş gibi insanlığın üzerine doğuşunu simgeler , okumak ve bilgi gibi insanlığı aydınlatan başka ne vardır.....?

Şimdilik bu kadar yazayım.....dediğim gibi çok şey okudum mutlaka derli toplu bir şeyler yazacağım ..

Sizi ve arkadaşınız Süleyman Akkaş’ ı tekrar tebrik ederim çünki bu gerçekten heyecan duyulması gereken bir proje olmuş...

Sevgiler ve iyi çalışmalar

En son asteria tarafından düzenlendi : 02-03-2005 16:02.
Eski 02-03-2005, 09:49   #11
Arkitera Üyesi

Selamlar...

Projemiz hakkında yorum yapan herkese özellikle de sevgili 'asteria' ya çok teşekkür ederim... Projeyi yaptığımız zamandan bugune kadar geçen zamanda duyduğumuz heyecanımız hiç azalmadı ve de böyle tartışma platformları oluştukça da bu heyecanımız hiç azalmayacak gibi görünüyor... Bu proje bizim son bir yılda yaptığımız ve de ödüllendirilen 4 yarışma projesinden biriydi... Yaptığımız her projeyi büyük heyecanlarla ve severek yapmamız iyi sonuçlarını ve mükafatlarını da beraberinde getirdi. Bu proje ile ilgili gelen yorumlar da bunun bir göstergesi olmaya devam ediyor... İşlerimin yoğunluğundan dolayı forumu bazen takip edemiyorum fakat bu proje ile ilgili soruları (sorunları) Selçuk arkadaşım gibi her zaman yanıtlamaya (açıklamaya) çalışacağım..

Herkese tekrar teşekkürler..
Süleyman Akkaş offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-03-2005, 10:27   #12
Forum Üyesi

Merhaba Ömer Selçuk / Süleyman Akkaş,

Bir süredir anlamaya çalıştığım bir nokta var proje kapsamında, yapınızı Kilisenin bulunduğu alana bağlayan nedir? Sanki bir rampa tünel/ köprü gibi duruyor ancak ben resmi büyütmeme rağmen onun nasıl bir şey olduğunu ve görevini anlayamadım. Pafta üzerindeki yazılar da büyütme yapınca çok buğulu bir hal alıyor ve anlaşılamıyor.

Nasıl bir bağlantı var orada?

İyi çalışmalar

Not : Böyle güzel ve dinamik çalışmalar gelince ilgilenmek de bir keyif oluyor....bir zahmet değil. Kutlarım

En son asteria tarafından düzenlendi : 02-03-2005 11:36.
Eski 02-03-2005, 11:38   #13
Arkitera Üyesi

omerselcuk'in Avatar'ı

Merhaba tekrar...

Valla keske tüm paftalari post etseydim ... kiliseye baglanan aks yarismanin önemli baglamsal verilerindendi. su anda mevcut ask üzerinde pazar yerlesimi var ve yarisma kapsaminda bunun irdelenip yorumlanmasi istenmisti. bizde kendi kendi stürktürümeze katkitda bulunana ve arazide kivrilarak devam eden bu aksi 2 katli yari masiv bir strüktür olarak yorumladik. Assagda acik pazar tezgahlari üstü kapali. yukarda iki beton yanak arasinda olusurulmus bir yürüyüs yoluyla degisebilir bir sergi kurguladik. ve bu aksi kilisenin önüne kadar sürükledik. böylece bu aks boyuncada pazar ile sergi arasinda hem kullanim sekli hem mekan karateri olarak zitlikla var olamya calsian bir düzenek kuramaya calsitik...

Ekte yarisma taslak metninin Türkcesini veriyorum.
Eklenmiş İmajlar
schindler-yarismasi-11-jpg  schindler-yarismasi-22-jpg  
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Tipi: doc sch-türkce.doc (27,0 KB, 49 görünüş)
Eski 02-03-2005, 12:00   #14
Forum Üyesi

Tekrar merhaba... .

Çok teşekkür ederim hemen yanıtladığınız için.... evet, benim de öyle düşündüğüm anlar oldu, yani neredeyse tüm projeyi postalamanız hakkında....ama kabul etmek gerekiyor ki projenin çok kollu uzantıları var pek çok bağlamda....ve iyi bir yarışma olmuş.

Size epeyce ‘upload’ zahmeti düştü bu projeyle ilgili olarak ama iyi bir şey yapınca böyle oluyor....tanınacaksa tanıtılacaksa doğru tanınmalı ve tanıtılmalı..

Zahmetler için teşekkürler ve görüşmek üzere....siz gönderdikçe daha yeni uzlaşılar oluyor zihnimde ve her şey şimdi çok daha açık.

Başarılar
Eski 07-03-2005, 17:44   #15
Forum Üyesi

Proje Gözlemleri
Eklenmiş İmajlar

En son asteria tarafından düzenlendi : 07-03-2005 18:16.
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları