![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
arkadaslar max6,0 da skylıght kullanıyorum ama render yaklasık 8-9 saatı buluyor oysa ki dıger omnı olsun sunlıght olsun bunları kullandıgımda yarım saatte render bıtıyor. Bunun bı kolay yolunu bılen varsa yardımlarını beklıyorum. tesekkurler
![]()
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba...
Renderin uzun sürmesi oldukca normal... bu durumda sunu denemsnizi öneririm...hem skylight efektini elde edip hemde render süresini kisaltmanin bir yolu var . modelin etrafina sanki modelin üzerinde yarim bir gök kube varmis gibi , shadow mapi uygun ayarlarda olan spotlar dizisi yerlestirin. yani kubbe isigi denilen bu sky lighti kendiniz üretin demek istiyorum... sanirim 20 kadar spot isikla bu isi yapabilrsiniz render sürenizde 30 dakika kadar olmiycaktir tabi 1,5 saat dolaylarinda yer alacagini tahmin ediyorum... anlatamadiysam tekrar yazin yardimci olmaya calisirim.. kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Skylight'ın "cast shadows" seçeneği tıklanmışsa ve "rays per sample" çok yüksekse render süresi uzayacaktır. Bu değeri düşürerek deneyin (default 20 olan değer çoğu sahnede 9-10'lara kadar düşürülebiliyor). Ancak harici render motoru kullanmıyorsanız skylight özellikle animasyon için kullanışlı değildir.
http://home.wanadoo.nl/r.j.o/skyraider/e-light.htm yukarıdaki adresi bir inceleyin. omerselcuk'un elle yaptığı şey script olarak zaten uzun süredir kullanılıyor. e-light adındaki bu scripti scripts klasörüne kopyalıyorsunuz. (max5 versiyonu 6 ve 7'de de çalışıyor) Sonra Run script deyin...gerisi size kalmış. Kolay gelsin.. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|