![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhabalar ben yeni yeni max kullanmaya basladım. herhangi bir kurs almadııgım ıcın kurcalama yoluyla ogrendıgımı soyleyebılrım. sızlerden rıcam ısıklandırma ve kaplamalar ıcın neler tavsıye edebılrısınız. (ısıklar ıcın genelde; sunlıght ve omni kullanıyorum.)
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Testler
Max'in kendi help'inde bizim buradan anlatabileceğimiz herşey mevcut. Ayrıca internetten e-light scriptine bir bak, dış mekanlar için idealdir. Fotometrik ışık koyup radiosity de deneyebilirsin basit sahnelerde. Sadece ışığa odaklı birkeç yüz render denemesi almadan tek seferde bu işleri kapmak zordur.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
max in kendi tuttoriallarının olduğu web sitlri var oradanda bakıpp öğrenebilirsiniz...en azından fikir sahibi olursun...
ii çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
baslangiç için
Bence başlangıç için omni kullanman yerinde bunun yanında güneş ışığını simüle etmek için direct light veya spot kullanabilirsin .ışıklarını kullanırken dikkat etmen gereken hangi bölgeyi aydınlatmak istediğin .mesala etrafta çok ışık patlaması oluyosa omni veya diğer ışıkların modifierlerinden decay ayarı diye bişey var onu aktif hale getirip aydınlatmak isteğin bölgeyi çalışabilirsin.bu arada max kaç kullnaıyorsun.bide mesela ışık konusunda tam problemini söyle ben de daha iyi yardım edebilme fırsatı bulayım.gerçi bende yeni kullanıcıyım ama elimizden ne gelirse. Kolay gelsin
![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
ustadım max 6,0 kullanıyorum. ısklandırmadakı sorunum kımı yerler cok aydınıyor kımı yerler daha az. ozellıklede ısıgı koydugum nokta cok parlak oluyor
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|