![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
dış cephe tasarımı
merhaba bu da benim yapmış olduğum bir tasarım.bürüt betonu severim aslında soğuk bir malzeme olmasına rağmen bana sıcak geliyor. müşteri tasarımı beğenmiş ama parasal olarak maliyetli olduğu için tercih edilmedi böylece hiç para kazanamadım
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
devam
aslında insan tasarımlarını göstermeye korkuyor çalınma riskleri var çok muhteşem olmasada sonuç olarak benim ...bana ait
...bu ikinci resim; vitrine de el atmam gerektiğini düşünerek iç güdüsel yaptım sadece dış cephe istenmişti ama ...iç ve dış bir bütün ama mağzanın içini yapacak kadar güdülenemedim ...yorumlarınızı bekliyorum ...render sky lightla yapmıştım |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Cam ve Brüt beton, tez ve anti-tezi , birinin varlığı sayesinde diğerinin varlığının daha güçlü hissedilmesi..... Tıpkı mücevher işlemeciliğindeki iki ana unsur gibi : kırılgan , şeffaf , bütün zerafeti ve çekiciliğini ışığın bünyesinden geçmesine izin vermesine borçlu camsı maddenin sırtını sağlam ve kendisini koruyacak kalıplanarak şekillendirilebilir sert metale dayaması gibi ... Mimariye de aynı ilkelerle aynı anda zerafet ve sağlamlık duygusunu yaşatıyorlar....biri ışıkla ve dış dünyadaki herşeyle bir yansıtma oyunu oynarken diğeri hepsinin varlığını reddedip bütün gücüyle kendi varlığını empoze ediyor...tam bir tezatlar arası uyum ... Yani size katılıyorum brüt beton –cam işbirliği hakkında....aynı zamanda sulu boya etkisi hoş bir değişiklik ....renkler ısrarsız fakat tamamlayıcı ve bayan da çok zarif...1970 lerde yayınlanan el çizimi moda katologlarından fırlamış gibi ( annemin koleksiyonundan biliyorum, mankenler hep bu tarz çizilmişler..)...hoş bir bütünlük...iyi bir tasarım , ne yazık ki gerçekleştirilememiş ....belki bir sonraki.. Ben farklılığını beğendim Bol şanslar ve kazançlar |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tebrikler
Çok güzel güdülenmişsin..
Tebrikler. Ama işvereni de güdülemen gerekiyordu...En azından normal güdülerin söylediğinin 1/3 veya yarısını verebilirlerdi.. Skylight'ta bir problem var sanki.. Belki renderda renklerin solukluğunu beğenmediler, korktular yani.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Bence müşteri kaybetmiş.
Güzel beğendim. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
sağolun
ayafosya dan mimari anlamda yorumlar beklerdim ama
neysebeğenmeniz beni mutlu etti doğrusu ...teknikerlik yaptığım bu ofisten bir an uzaklaştım ve bir tasarımcı olduğumu hatırlatınız tekrardan.arada bu küçük işlerde almasam tasarım yapmasını unutacağım ... ...hoşçakalın |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Arkitera ve benzeri forumlara şahsi tasarım çalışmalarınızı göderirken en azından WORD ve benzeri bir edit yazılımıyla isminiz veya bir logoyu ‘watermark’ şeklinde resmin üzerine attırabilirsiniz.Tasarımın orijinal fikrinin çalınmasını engelleyemez belki ama ‘render’ çalışmanızın web üzerinden çalınarak bir ‘hırsız’ zihniyetin ’portfolio’sunda kendi çalışması gibi sergilenmesine engel olabilirsiniz..
Başarılar |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
cidden şık olmuş tebrikler
merak ettiğim bu işin uygulanması ne kadar abartılı 1 maliyet tutabilirki müşteri beğenmedi.. mesela bu cepehe alimünyum doğramadan yapılsaydı maliyette ne oranda fark olurdu ? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Aslında mimarlarımız daha iyi bilir ...ben iç mimarım ama bildiğim, brüt beton zaten yapılışı masraflı bir malzeme birde formdan gelen bir zorluk var.ne kadar sade düz yapılırsa o kadar yapımı kolay ve fiyat olarak uygun olur...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
Sevgili ikarus
ayağım kırık ya, o yüzden ayağımı yukarı uzatamadığım bilgisayarın başında çok kalınca alçı içinde şişiyor ve çok acıyor. Ben de ilk olarak ünivesitede çalışmanıza baktığımdan ve orada ayak uzatma yeri olmadığından 2 satır bir şey yazdım. Kusura bakmayın. Şimdi evdeyim bağlantım yavaş ama ayak şişmediğinden rahatım. çalışmanızı beğendim. Tabii mağazanın bir ayakkabı mağazası tahmin ediyorum. Müşteri tamam parasını çok buldu. Sonra dedi ki aman olacaksa olsun dedi ve yaptırdı. Bu resminizi alıp yaptırırsa birine ne olacak. Sizin para kazanmama durumunuz devam edecek. Söz konusu müşteri ile ilişkiniz nedir bilmiyorum ama bu olay ayn-i ile vakidir benim başıma gelmiştir. Neyse asteria'nın önerdiğini yapınız. Cephe tüm ölçek ve oranlarıyla bence çok hoş. Diyecek pek bir şey yok. Bürüt beton yerine bürüt beton plakaları kullansanız belki daha az maliyetle koratabilirsiniz. Yetenekli ve alçakgönüllü üyelerimizden Ömerselçuk ve arkadaşları böyle bir panel beton firmasının yarışmasında birinci olmuşlardı. Size yardımcı olacaklardır. Bence bastırın. Diğer yönden şu "katip" eklemesi olmasa iyi olurdu.Bir de logo ve tabela arkadan ışıklı heralde oradan ışık vursaydı bir karanlık görüntü olsaydı çok da etkileyici olurdu. Kapının menteşi görünmesin varsın kapı 30 cm daha uzun olsun. hem daha modern olur hem de menteşe gözükmezdi. İçerideki ışıkların yukarı doğru çıkması hoş olmuş. Bir de içerinin bu kadar ufak bir mekan olduğunu göstermezseniz bir şekilde daha etkileyici olur. Açıkçası eleştirilecek bir şey yok. Müşterinize deyin ki. Bu iş arkadaşlarım tarafından beğenildi. Yaptırırsanız hem kavramsal hem de etkisel olarak uzun vadede kara geçersiniz bu bir reklam bütçesidir deyin. Eğer yine de yaptırmayacağım diyorsa diyecek bir şey yok. ---- Sözüm meclisten içeri çamurdan olsun sizin tasarımınız olsun. modeli oradana burdan alıp iş yapmaktansa özel tasarımlara daha bir değer veriyorum. ikarus'a ve diğer özgün tasarım örnekleri yollayanlara teşekkür ederim ---- Kolay gelsin
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
:)
Öncelikle geçmiş olsun Ayasofya en kısa zamanda iyileşmen dileğiyle.
Müşterileri görmedim açıkçası bir ajans aracılıyla yapmıştım...Arkadaşımda işi bana yaptırdı ...Aslında işi arkadaşıma yaptım ...vekilim oydu.Ama projeden para istenmedi uygulama yapılırsa alınacaktı...ve beğenmişler ama uygulanmadı ...Yani galiba greyder aynı zamanda Katip mağazasının bu şekilde yapıldığını görürseniz haber verin lütfen (Ankara da şubeleri ve İstanbul da)yorumlarınız için çok teşekkürler ..önerileriniz içinde tabi arkadan ışıklı yapmıştım renderı yollamadım ama gördüler...hatta projede değişiklikler oldu..(kapı ortaya geldi ,logo kendi renklerinde sarı oldu vs,) menteşe konuşunda bilmiyorum bazı detayların konstrüksiyonların görünmesi güzell oluyor bence...yani hocamla okulda lavabo şifonunu gizlemediğim için eleştiri almıştım ...pleksi arkasından görünüyor diye göstereceksen göster yada gizle demişti.![]() Bur da farklı bir menteşe sistemi de olabilir modellemede fazla detaya girememiştim...dediğiniz gibi görünmemesi de sadeliği destekler …daha doğru olur … Çok teşekkürler… |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|