![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
davraz sky&resort
Isparta Davraz kayak merkezinde bir dağ oteli.Yeni bir çalışma.
Fondaki resim,insan figürleri vb.antalya-saklıkent kayak merkezine aittir.Modelleme viz2005 , render vray ile |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
kar shader gayet başarılı olmuş elinize sağlık
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
1.resmin vray ayarları
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
fırat adaptive subdivision u olduğu gibi bırakma , değerleri artır. render daha uzun olacak ama kalite daha iyi..
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
adaptive subdivision ile ilgili çeşitli denemeler yaptım da,yapı büyük ve uzakta oldugu için çokfazla iyileşme algılamadım.onun için fazla oynayıp da render zamanını çok uzatmak istemedim.bu haliyle bile hsph nin yüksek olmasından dolayı çok uzun sürdü.adaptive sub.iç mekanlarda yada çok yakın görüntülerde daha anlamlı diye düşünüyorum.dogru mu?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
çok iyi bir render renklerde hoşuma gitti...eline sağlık
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
teşekkürler.görselleştirdiğim projelerde büyük oranda renk ve malzeme secimlerini ben yapıyorum.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba , Güzelim ağaçlarınızın üzerindeki karları erimiş mi? Çatıların saçaklarının biraz sarkıtlar ve karla yüklenmiş olması gerekmez mi ? Yapınız güzel ve temiz bir çalışma olmuş tebrikler ... İkinci resimdeki ‘background ‘ resminiz yer olarak nerede çekildi veya yabancı bir web kaynağı mı? Arka plandaki kubbemsi yapının bir cami mi yoksa kilise gibi bir yapı mı olduğunu anlamaya çalışıyorum da. ..gerçi minaresi var gibi... yine de siz açıklarsanız daha iyi olur.. Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
güzel bir çalışma
Fırat başarılı bir çalışma eline saglık
eger bir kritikte bulunmak gerekirse ilk resimde zemindeki kar sanki fırtınalı bir hava hissi verdi bana bilmiyorum yanılıyormuyum, |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
giriş yazısında da belirtmiştim.kullandıgım fotografların tamamı saklıkent kayak merkezine ait.
1.resimdeki kar dokusu yine saklıkent den,kayak pistinden bir foto.o gözle tekrar bakınca gercekten üzerindeki kızak izleri sanki fırtınalı bir ortammış gibi hissettiriyor. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Yani fotoğrafa bağlı kalınırsa davraz sky&resort şu an diğer tesisler tarafından kullanılan veya halka açık mevcut bir kayak pisti üzerine mi inşa ediliyor..? ilginç...
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın asteria ; fon resmini göndermemin sebebi ;
tam olarak algılayamadığınızı söylediğiniz caminin oldugu bölgeyi daha net görmenizi saglamaktır. Tekrar söylüyorum.en son gönderdiğim (aynı zamanda fonda kullandıgım) resim antalya -saklıkent kayak merkezinden bir fotograf. Davraz sky&resort(yani 3d görselleştirmesini yaptıgım otel)ise ısparta da yapılacak bir otel.yani bu fon resminin,otelin yapılacagı yerle bir ilgisi yok.ıspartaya gidip insaatı yerinde fotograflama imkanım o an için olmadığından fon resmi olarak daha önceden elimde mevcut olan saklıkent kayak merkezinin fotografını kullandım.bu fotografın amacı sadece fon resmi olarak kayak merkezi ortamını tamamlamaktır.... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
Teşekkür ederim ....yanlış anlama böylece ortadan kalkmış oluyor. Güzel bir çalışma ve başarılarınızın devamını dilerim. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
Artık bu ‘thread’e yazmayacaktım, herşey açıklığa kavuştuğu için... ancak, her şey yerinde daha güzeldir deyimini doğrulatan fotoğraflara ulaşınca davraz sky&resort ‘un Davraz dağının heybetinin eteklerindeki gözlerden uzak ıssızlıkta çok daha özel duracağını düşündüm...çok daha farklı ve kendine özgü bir yer ...
Ve yalnızca fotoğraflara linkleri eklemek istedim.. http://www.geziturkiye.com/html/gezi...sp?id=GA320000 http://www.ispartaya.com/gezi/index.htm |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Yüksek çözünürlüklü fotoraflar:
http://davrazkayakmerkezi.com/sag.htm www.ntvmsnbc.com/modules/rota/davraz.asp |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|