![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Forumumuza gönderilen çalışmalar hakkında
Merhabalar
Aşağıda okuyacağınız kurallar zorlayıcı değillerdir. Yani forum kuralları gibi uyulmazsa problem olacak gibi değiller Bu konu kapatılmamıştır. Eğer konu ile ilgili eklemeleriniz olacaksa çekinmeden yazınız. Ancak bu konu da sticky olacağından ufak da olsa konu dışına çıkılırsa alışılmadık mudahelelere kızmayınız. Ama bir yandan da bilenin Vray denemelerini gönderdiği, bilmeyenin de bu vray'i nasıl elde edebilriim diye çırpındığı mimariden ve tasarımdan uzaklaşan bir forum arzu etmemekteyiz. Evet forumumuzda mimari mekan dışında ürün göremezsiniz. Bu da çok kısıtlıyor herkesi. Ancak ben yine de daha anlamlı olmalı diye düşünüyorum. Aşağıdaki kurallar bağlayıcı değildir ama uyarsanız beni memnun edersiniz. Kurallar 1- Mekanın veya mobilyanın tasarımı size ait değilse, tasrımın kime ait olduğunu eğer bir sorun yoksa belirtiniz. 2-Genelde iyi tasarımları sunmaya çalışınız. Mümkünse tasarımını sunduğunuz şey de sizin de bir tuzunuz olsun 3- Kötü bir tasarım veya bina mekan varsa (dikkat edin kitch demiyorum kitch kötü değildir, kitchtir) "tasarımı bana ait değil" diyerek sıyrılmak olmaz. Adam etmeye çalışın. Adam edemiyorsanız veya müşteri illa bu kalitesizliği istiyorsa, sırf siz modellediniz ya da render işini siz yaptınız diye buraya koymayınız. Maddi problemler her daim hepinizin üstünde. Ancak buraya attığınız tüm çalışmalar, inadına karaktersiz iş isteyen müşterinin adını taşımaz sizin adınızı taşır. 4- yaptığınız mekanın bir hikayesi olsun. Ve olabildiğince sizin modeliniz olsun. Eskiden poser çılgınlığı vardı. Poser isimli programda adamları kadınları eğip büküp nasıl modellemişim diye ortaya çıkarlardı. Oradan buradan alınmış mobilyalar eşyalar ile ortaya çıkartılmış bir mekana iki ışık koyup saatlerce render etti diye buraya göndermek de anlamlı değildir. Photoshop'ta bir fotoyu scan edip bir kaç efekt kullanıp nasıl resim yaptım demeye yakın bir durum çıkar. 5- işi yaparken kullandığınız programları ve süreçleri yazınız. Mümkünse mekanın diğer yanını da render ediniz. Bir köşeyi seçip gönderirseniz mekanı kavrayamayız ki. Ayrıca wireframe gönderiniz olursa ne kadar az polygonla ne kadar iyi iş çıkarmışsınız görürüz. Diğer yandan bu işi sen mi yaptın Internet'ten mi aldın durumu zaten söz konusu bile olamaz. Eğer mümkünse ışık değerlerini de yazarsanız işin hikayesinden bahsederseniz bir teşekkürü daha kaparsınız. Forumda şanınız yürür. 6- Eleştirirken sanki 40 yıllık arkaşınızmış gibi "olmamış çalış da gel" yerine daha yapıcı ve ne kadar beğenmeseniz bile daha düzeltici eleştiriler sununuz ki kalite yükselsin. 7- "Bu kurallar beni gerdi uymuyorum. Uymak da saçmalıktır" diyorsanı uymayınız. Zorlama yok. Ancak değersiz iş geldikçe, yorum da alamazsınız. Ve ana kurallara uyduğunuz sürece forum üyesi olarak kalırsınız ama gelişmeniz kolay olmaz. Beni anlayışla karşılayacağınızı umuyorum. ve bu kuralları kimseyi ama kimseyi ima etmediğini biliniz. Eğer öyle bir şüphesi olan varsa peşinen özür dilerim kimseyi kast etmemekteyim hala. Kolay gelsin çalışmalarınızı bekliyoruz.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|