![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
oda render
selam.
Son yaptığım bir çalışmayı göndermek ıstiyorum . gece görüntüsü ve gunduz goruntusu yapmaya çalıştım ancak aynı background göruntulerı bulamadım yapamadığım sey ise mekandaki gölge koltukları aydınlatan ışığın gölgesini bir türlü veremedim. Proje render ve modelleme tamamı max 5 ile yapılmıştır hiç bir plug ın kullanılmamıştır ( cünkü bilmiyorum bilsem kullanıcam ) bir görüntü için render suresi 1600*1200 çözünürlük için 15 dakika civarında oldu . Photoshop desteği sadece lens flare lerde ve tavandaki parlaklıkta vardır. Yaptığım çalışmalarda tüm modellemeler ve tasarım bana aıt ancak bu mekan sadece ışık denemesi yapmak için oluşturulmuştur özellikle söylemek istiyorum , tasarımcı arkadaşlar bu gözle bakarlarsa sevinirim . Birde galiba gölge özürlüyum bunu nasıl çözeriiiimmmm vee ortamda sis olsun istiyorum volume fog kullanınca pencereler sararıyor ve dış görüntü belli olmuyor nasıl çözerim bunu..Yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
ben tavandaki ikinci kademe aydınlatmayı çok doğru ve başarılı buldum..
bunu nasıl yaptın? aydınlatma da radiosity var mı? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkür ederim. tavandaki aydınlatma baştada belirttiğim gibi photoshop ile oluşturdum. render da radiosity kullanmadım ayrıca nasıl kullanılacağını bilmiyorum
ama öğrenmek istiyorum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
oda dizaynını bende beyendim. yanlız ışıkler ile ışıkların gölgeleri orantısız.
Yani ışıklar yokarıdan aşağıya direk olarak bakıyo ama gölgeler ise sanki başka bi ışık kaynağından oluşturuluyormuş gibi sanki. gölgeleride yumuşatıp daha çok görünmelerini sağlarsan çok iyi bi sanne olur derim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
ellerine saglik cok guzel olmus.ayrica photoshop kullanmak cok akillica bence.ille de radiosity olcak hepsini modelleme programlarinda yapicam vs diye olaylari zora kosmanin pek manasi yok zaten.photoshopta bir iki hareketle elde edecegin etkiyi modelleme yoluyla elde etmek belki cok uzun zaman alacakti.onemli olan kisa surede sonuca ulasmak.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Tavan arasındaki ışıkların (photoshopla yaptıkların) tavana etkisi bu şekilde olmamalıydı. Tavan arasında tek tek ampuller konur ve bunların da ışık kaynağından çıkarak izledikleri bir yolu vardır . Bütünüyle ışıkla kaplamamalıydı yani. sevgiler..
![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|