![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
merhabalar...cinema 4 de de poligon oluşturma hakkında bigiye ihtiyacım var.ascii data import ediyorum ama sadece nokta olarak goruyor bunu katı objeye nasil çevirebilirim.yada bu noktalar dan nasil poligon oluşturabilirim.yardımlar için şimdiden teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
Dosyayı görebilirsem yardımcı olabilirim. fatih@fga.com.tr adresine bir bölümünü gönderirseniz, çokgen oluşturmak için kullanılan pek çok yöntemden hangisinin uygun olacağını açıklayabilirim. İyi çalışmalar, Fatih |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
cinema 4 d
merhabalar öncelikle teşekkürler yardımınız için..
aslında bu benim için başlı başına bir problem.ben harita hazırlıyorum.surfer programı ile çalışıyorum orda 3 boyutlu goruntu elde ediyorum ama üzerinde oynama şansım yok bu yüzden cinema 4 d ye aktarmaya çalışıyorum.belkide başka bir yolu vardır.yani surfer da ascii data elde ediyorum bunu cinema 4 de poligon obje yaratarak structer menusunden import ascii data dan alarak 3 boyutlu harita oluşturacam.ama bi türlü beceremedim..sadece nokta halinde gösteriyor. yani sorunum cinema 4 de harita çizebilirmiyim belki başka bir yolu vardır.digitize (surferdaki gibi)olayı varmı bilmiyorum...teşekkürler...... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Selam,
Seçili olan noktaları Join segment ile birleştirebilir ve bu noktaları bir Loft Nurb altına aktararak bunlardan üzerindeki noktalarla oynayabileceğiniz yüzeyler elde edebilirsiniz. Bu Loft Nurb Objeyi Make Editable kullanarak editable bir mesh haline getirerek de üzerinde çalışabilirsiniz. İyi çalışmalar, Fatih |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
cinema 4d
selam,
valla 2 sinide denedim ama olmuyor...bu işi beceremecem galiba..peki iki boyutlu bir haritayı nasil 3 boyutlu yapabilirm bu konuda bilginiz varmı ama cinema 4d ile.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
Dosyayı görmemin oldukça yardımı olabileceğini düşünüyorum. Bir bölümünü bana mail olarak gönderebilirseniz uygun olan tekniği buradan açıklayabilirim muhtemelen. İyi çalışmalar, Fatih |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
2 boyutlu haritayı 3 boyutlu objeye çevirmek için,
0- 2 boyutlu haritanızı JPG, TIF, BMP gibi bir resim formatına dönüştürün. 1- Cinema 4D'yi açın. 2- Üst Menü'den Objects >> Primitive >> Relief 3- Relief objesinin Attributes penceresinde yer alan ayarlarında "Texture" yazan yerden 2 boyutlu haritanızı texture olarak seçin. 4- Attributes penceresinde yer alan Width Segments, Depth Segments gibi değerleri arttırarak 3 boyutlu objenizi daha detaylı hale getirebilirsiniz. Tabi bu değerleri arttırırken RAM'inizin büyüklüğü ölçüsünde bonkör davranın. Aksi halde poligon sayısı artacağından program kilitlenebilir. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
cinema 4d
teşekkürler turx.aynı cevab turk4d de var yardımın için sağol ama o da olmuyor.sanırım benim soru anlaşılmadı yakında bi dosya gonderecem sanırım ondan sonra daha net cevaplar alabilirm.....
En son kenjin tarafından düzenlendi : 28-09-2004 12:14. Nedeni: yanlış metin |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|