![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
selamlar
300 karelik bir animasyon hazırladım camera görüntüye zoom yapıyor sahnedeki objeler sabit ve bir tek kamera hareket ediyor fakat kamera objelere yaklaştıgında veya yanın dan geçtiğinde sahnede bir titreme oluşuyor ne denediysem bi sonuca ulaşamadım video ya aktarılacağı için field seçili render ettim denemeler: tga fields olarak render edilmiştir. camera motion blur açık olmuyor scene motion blur olmuyor image motion blur olmuyor kareleri yükseltip kamera hareketini yavaşlattım o da olmadı hızlı kamera hareketlerinde objelerin ve sahnenin titrememesi için ne yapmam gerekiyor render settings te.... bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlermi... kurgu programımnda nispeten bazı ayarlarla titremeleri azaltabildim fakat yinede hareket yumuşak değil bi çözüm lütfen : teşşekürler
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
![]() |
sanırım sahnede Reytracet var ve bu reytracet te bump atadınız. Kamera hareket ettikçe bunlar titreme gibi parlıyorlar.
Bunları önlemenin yollarından biri renderı daha büyük çözünürlükte almaktan geçer. Küçük renderlarda ve reytrace ye atanmış küçük değerlerde bumpmap ışık parlamalarını titreşim gibi görünmesine neden olur. Birde Eğer kullandığınız max sürümünde metalRay mevcut ise bir de onunla deneyin. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
teşekkürler denicem
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Eskişehir
Mimar
![]() |
supersampling
Render menüsünde, renderer kısmından Global Supersamplıng kısmında, Enable global supersamplıng kısmını işaretle. default olarak max 2.5 star çıkar. Genelde iş görür ancak diğer seçeneklerle de kısa süreli animasyon denemeleri yapabilirsin. 320x240 animasyon denemelerinde bile titreme olmuyor. Ancak render süresi artar....
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Bir Öneri daha
Eğer bu sorun dediğim gibi sorunu yaratan cam kaplama ise MetalRAY içinde CAUSTIC
renderi de kullanabilirsini. Çok tatmin edici sonuçlar verir fakat render süresi aşırı çoğalır. Yapacağınız çalışma sadece tek kare bir resim olsaydı. Deneyin derdim ama. Eğer zamannınız var ise CAUSTIC castıran bir işlem ama sonuçları mükemmeldir. Belki biliyorsub-nuzdur ama ben yazayım dedim. Kolay gelsin. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|