![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Uzun bir süredir yapılan çalışmaları ve yapılan yorumları okuyorum...
Ve çok ustaca yorumlar yapılıyor ben de çalışmalarımı yayımlamaya karar verdim yorumlarınızı bekliyorum. Bir LightWave kullanıcısıyım.... En son lumina tarafından düzenlendi : 27-07-2007 02:49. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
ilk olarak halledilmesi gereken sorun kaplamalar bence. özellikle 2. resimdeki cim kaplamasının tekrar etmesi kötü gözüküyor. Aynı sorun merdiven kaplamalarında da var sanırım. Arkaplana gercek bir gökyüzü fotografı koyarsa daha iyi olur. Gene 2. fotograf için, yakın planda birbirinin aynısı agacların tekrar etmesi hos deil. ( tabi daha soyut agaclar kullanırsan bu sorun olmaya bilir ). Isıklandırma üzerinede biraz calısılması lazım.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
ellerine sağlık...
öncelikle kaplamalar çok başarısız bence......bir de havuzun ve bahçen çok iyi algılanabilirken bina çok sönük ve karanlık kalmış..bir de background oldukça sahte....kızma sakın naçizane eleştirilerim....yygusanın çalışmalarına bakmanı tavsiye ederim.......
i want to know god's thought....the rest are details.. En son lumina tarafından düzenlendi : 27-07-2007 02:50. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
blackanigon
öncelikle yorumlarına katılıyorum. Bu dosya tam olarak 105 mb oldugu için modelleme kısmına pek müdehale edemiyorum.... Confiğürasyon olarak çok iyiyim(2,8 ht intel cpu, 128 ekran kartı, 2gb ram) ama projeyi açtığım zaman tam olarak kullanılan ram 2,2 gb. yani benim render almam 2048*1536 çözünürlükte gördüğünüz yakım plan render 12 saat gibi bir süre tutuyor.. 18 olanıda var. kaliteyi artırmak eldede süre yok. Ve ağaçların yönünü dahi değistiremiyorum... beni ve bilgisayarımı çok kasıyor... Bunun sebebi 1 ağacın binadan daha fazla yüzeye sahip olması... Arka plan biraz sahte ama bu işi bir plugin sayesinde yapıyoruz. çok kolaylıklar sağlıyor bu yüzden kullanıyoruz. Mesela hiç ışık koymadan render imkanı sağlıyor.... çok teşekkürler yorumlarınız için... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba
İnan bana neler cektigini anlıyorum benim bilgisayar pentium 3 ve 256 MB rami var. Dosya 12 MBtı gecince bilgisayar cok zorlanıyor. Lightwavede kullanılabiliyor mu bilmiyorum ama RPC objesi agaclar kullanırsan program yükü azalıcaktır. Bu arada bahsettigin plug-inin adını yazarsan sevinirim. Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Selamlar;
Kamera açısını ayarlayıp 3d ağaç kullanacağınıza imaj ağaçlar kullanabilirsiniz. Buda sahne yükünüzü birhayli azaltacaktır. Sevgiler SSA |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
blackanigon...
merhaba senin configirasyondaki bil bilğisayarda modelleme bile yapmak çok zor... harddisk te bulunan bir dosya ram da yaklaşık olarak 20 kat büyür. ben agaçları max den 3ds olarak export ettim lightwave import yolu ile yerleştirdim bu yüzden yüzeyler üçgenlerden oluşuyor. dolayısıyla dosya şişiyor... Bahsettiğim plug in lightwave plug ini adı sky tracer birde renderleri siteye verebilmek için kalıteyi düşürmek zorunda kaldım resimler aslında göründüğünden daha kaliteli... yazın için çok teşekkürler..... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
SSA
selam önerini okudum da bişey aklıma takıldı benim renderde giydirme cephede ki ağaçların yansımalarını nasıl vereceğiz.... birde bu dediğin resimleri nasıl bulacağımı bana yazarsan sevinirim.... teşekkürle yorumların için... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Bu modelin 100mb'nin ustunde olduguna inanamiyorum, cok sade bir bin, kendinize eziyet cektiriyorsunuz gibi geldi bana cikarin agaclari bu modelden o kadar poligonun anlami yok gercekten, arabalari da secip save selected yapip daha sonra sahneye xref olarak koyun ve goruntuden kaldirin ki rahat calisin model uzerinde. gokyuzu plugini nedir bilmiyorum ama dreamscape'e benziyor bulutlari nasil yaptiginizi cozemedim o yuzden dreamscape degil herhalde dedim. Agaclari da istersen xref yapabilirsin, hatta bence animasyon yapmiyorsaniz agaclari ayri render edip TGa veya PNG olarak save et, ve yeni bir laye olarak photoshop'ta userine ekle, bunu yapmanin en kolay yolu genelde ben agaclar disindaki butun objeleri (bu orjinal dosyanin bir kopyasi uzerinde tabi ki) collapse to mesh yapip hepsine sade gri materyal verip matte material'a ceviriyorum render etmiyorlar ama golgeleri gosteriyorlar, sonra agaclarimi render edip arka plansiz save ediyorum tga, png) sonra da sahneme koyuyorum. iyi sanslar, kendinizi biraz zora sokmussunuz bu modelle biraz optimize ederseniz 5-10 mb arasina dusurebilirsiniz, butun bir sehir modelledik icinde en az 6-7 tane detayli bin avar ve arabalar insanla agaclar da dahil toplamda 100mb etmez. herseyi de ayri bir xref olarak bi file'a yerlestirdim o file 250k filan.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Selamlar;
Bu ağaçları alpha channelları ile birlikte tek bir plane objeye (tabii ağaç oranlarında olmalı) atadığında ışık, ağacın kenar konturları doğrultusunda mekana gölge düşürecektir zaten. Bu tür ağaçların nette ücretlileride ücretsizleri de var. Örnek olması açısından sana bir link vereyim: http://www.realworldimagery.com/Samples/sample.html Buradakileri bir incele; mutlaka işine yarayan diğer şeyleri de nette bulacaksın. SEvgiler SSA |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
yygusa selam
özür diliyorum dosya 100 mb değilmiş 109 mb mış.. bunun sebebini açıklayayım... ben lightwave kullanıcısıyım bu yüzden araba ve agaç gibi objeleri 3d max da açıp export ediyorum. sonra lightwave ile import ediyorum. lightwave ye gelirken yüzeyler üçgenlere ayrılıyor ve lightwave nin bir özelligi double sided olarak yani çift yüzlü olarak geliyor... agaçları ve arabaları çıkarırsam 10 mb mimkin değil geçmez. bina 600kb mesela. Birde renderler incelendiginde bazı yansımaları gerçek ötesi olmasını istediğim için çok fazla yansımasını istiyorum buda render süremi etkiliyor... yansımalar pasif olduğunda 18 saatte aldığım bir renderi 3-4 saatte alabiliyorum ama çizgifilm gibi oluyor... birde soru soracağım radiosity diye bir özellik varki ne işe yaradığını anlayamadım çünkü render bitmiyor... bide plug in den bahsetmissin bu plugin müthiş bişey istediğin gök yüzünü yapabiliyorsun.. kızıl, güneşin batımı doğuşu yani hayal gücünüze bağlı.. bu lightwave nin son sürümlerinde onboard oldu... bir gökyüzü elde ettim sürekli onu kullanıyorum. fotoğraf koymak renderde bana göre daha yapmacık oluyor. çünkü render aldığın obje ile aydınlık olarak pek uyumlu sayılmaz ve ayarlaması zor gibi.... birde bu plug in de gökyüzündeki güneş ışık kaynağımız yani pek ışık kullanmıyorum..... sadece daha aydınlık olmasını istiyorsam yüzde değerini artırıyorum..... haaa bide photoshop u kullandığınız 3d programından daha iyi bilmek zorundasınız galiba... yazın için teşekkür ederim........ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|