![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Lokanta dekorasyonu
SElamlar;
Resmi bir kurumun VIP lokanta kısmının dekorasyon çalışması. Tasarımın bir kısmı, modelleme ve renderin tamamı bana ait (saksı içindeki çiçekler hariç) Cinema 4D XL 8.5 Orijinal çözünürlük 3500x2574 (300dpi) Radiocity rendering süre 70 küsür saat ![]() ![]() ![]() Bu da wireframe örnek ![]() Sevgiler Sinan |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
renk seçimi render kadar başarılı değil
keşke renk ve malzeme seçimi de render kadar iyi olsaydı, kötü bir yeşil ton mekana hakim, masalardaki ahşap rengi çok sırıtıyor, ortam beni çok rahatsız etti doğrusu. böyle bir yerde yemek yemek istemezdim. modelleme de daha iyi olabilirdi, 70 saate değer bir sonuç göremedim.
En son lumina tarafından düzenlendi : 08-10-2007 03:17. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
70 saate modelleme de dahil mi?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Selamlar;
Renk seçimleri benim tercihim değil. Bu şekilde istendi bu oldu (benim buradaki görevimin modelleme ağırlıklı olduğunu tekrar hatırlatmak isterim) . Masaların ahşap renginin uyumsuzluğu beni de rahatsız eden bir konu; lakin "mevcut masalar kullanılacak burada" deyince duruşu göstermek de bana düştü ![]() Modellemede sizi rahatsız eden nedir; açıklarsanız sevinirim. Render süresinin uzunluğu poligon sayısının yüksekliği ve çözünürlüğün yüksek olmasından kaynaklanıyor. (3500x2574 (300dpi)) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Ben modellemede cok problem gormedim, temiz bir modele benziyor, ama aydinlatma ve renkler gercekten rahatsiz edici, tabi musteri begendiyse birsey soylenemez. Ortamda pencere olmasina ragmen hic dogal bir isik yok, hersey cok yapay ve sisli gibi, bu tip rahatsizliklar render bittikten sonra photoshop gibi programlarda duzeltilebilir, tabi istenmedigi surece extra cilenin manasi da olmaz, ama bence yine de birkac rotus yapilmali en azindan insan bu resimlere baktiginda ben burda yemek yemem dememeli.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Selamlar;
Burada mimar arkadaşımız su renkleri üzerine tasarımını oturttu. Mekanın aydınlatmasını göstermek için doğal ışıktan ziyade ortadaki avize ve tavandaki gizli aydınlatmanın üzerinde durdum. Dikkat ederseniz kolonlardaki aplikleri bile yakmadım. Tabii doğal ışık aydınlatması düşünülemez miydi? Elbette düşünülebilir; fakat ben genel kullanımda içerideki ışık kullanılacağı için (mekan tam kotta çok iyi ışık almıyor) böyle bir tercih yaptım. Teşekkürler SSA En son lumina tarafından düzenlendi : 08-10-2007 03:18. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
tasarımın bir kısmı bana ait dediğin için ben renk konusunda eleştiride bulundum
aslında problem modellemeden çok aydınlatma sanırım. yygusa nın dediği gibi ışık yapay ve sisli bir atmosfer var, bu da öne çıkabilecek güzel detayları kapatmış, mesala kolonlardaki detaylar iyi bir aydınlatmayla daha hoş görünebilirdi. bunun dışında tavandaki avizenin etkisi çok güzel olmuş iyi çalışmalar.. En son lumina tarafından düzenlendi : 08-10-2007 03:18. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Ayarlar???
Merhaba,
Eline sağlık, belki ufak bir aydınlatma tavsiyem olabilir. Yuvarlak bölümde ışık kullanıp kullanmadığını bilmiyorum ancak, yeni bir malzeme oluşturup bu malzemenin sadece Luminance kanalını açarak ve illumination bölümünde Generate GI bölümünde Strenght seçeneğini belki %150, tamamen sahneye bağlı, olarak yükseltip, yuvarlak bölüm üzeri face'leri set selectionla seçip, yeni malzemeyi buraya atayarak güzel bir aydınlatmayı hiç ışık kullanmadan burada elde edebilirsin. Belki de öyle yaptın bilemiyorum ama o bölgenin biraz daha ayarlanma ihtiyacı var gibi. Ayrıca, yer ve örtülerde kullanılan malzemelerin GI katkılarını düşürmen şart. Mavi aora rahatsızlık seviyesinde fazla. Bununla beraber GI da ışık etütü ister. Pencerelerin her birini birer area light gibi, gibi diyorum, ele alıp ışıklarının falloff'larıyla oynamak lazım. Ayrıca ortada bir ambient only ışık kullanmak da specular'ı kapalı, faydalı olabilir. Yüzeylerden sıçrayan ışıkların etkilerini de atlamamamız lazım. Tavan aydınlatmalarının dalgalanmasını kaldırıp gerçekçi bir yayılım elde etmek içinse sample sayısı ve min max değerleriyle biraz daha oynamak lazım gibi geldi bana. Yeniden ellerine sağlık. İyi çalışmalar, Fatih |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Selamlar;
Fatih Bey, aydınlatma mantığını biraz anlatmaya çalışayım. Asıl ışık kaynağı görüldüğü üzere ortadaki avizedeki omni ve sadece onun gölgesi açık. Kolonların arka yüzeylerinde düşük değerli omniler var. gizli aydınlatmada ilk planda bir önceki başlıkta yazıştığımız gibi arrayli spotlarla halledeyim dedim fakat sonra GI ile işi halletmeye karar verince Luminance ile işi çözdüm. İşin ilginç tarafı bu şekilde yaptığım halde tavandaki ışık bandı dağılımının dengesiz çıkması beni şaşırttı. Senin de söylediğin gibi bu durum min max değerlerinden olsa gerek. Mavi aora mecburan olacak çünkü mekandaki tüm renkler mavi ve turkuaz üzerine kurulu . Sadece masa örtüleri beyaz kalınca haliyle onlar da mekanın genel renk dokusundan nasibini aldı ![]() Sevgiler SSA En son lumina tarafından düzenlendi : 08-10-2007 03:19. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Slm.
Modelleme, ışık veya render konularına değinmek istemiyorum, bir İç Mimar olarak biraz tasarım için konuşmak istiyorum...
Öncelikle ışık bu mekanda o kadar rahatsız edici tonda (renk seçimi de dahil) ve düzeydeki, sanki bir laboratuvarı anımsatıyor, veya herhangibir hastahanenin bekleme salonu gibi sert... evet belki müşterinin bilinçli veya bilinçsiz birtakım istekleri olacaktır. bu gayet doğal. Önemli olan biz tasarımcılar, bir şekilde müşteriyi ikna etmeyi başarmalıyız. Yoksa ortaya hiç de hoş olmayan tasarımlar çıkar ve bunu da müşteri böyle istedi diye savunamayız. Bunu belki de burada söylemek bana düşmez ama bir mekan tasarlanırken ilk önce o mekanın doğası, yapılması gerekenleri de müşteriye aktarıp, onun da bu gözle bakmasını sağlamak lazım... En son lumina tarafından düzenlendi : 08-10-2007 03:20. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
OK. min ve max değerleri tavandaki şaşırtıcı dağılmayı çözer. Bir noktada fikir ayrılığımız var. Kendi uzayımızda hiç bir şey zorunlu değildir. Mavi aora elbette olacak ama tartışmamız gereken bu kadar mı çok olması gerektiği. Gerçek hayatta ben bu mekana girdiğimde tavanı bu kadar mı mavi göreceğim???? Hiç zannetmiyorum. Çözüm pratik aslında... Malzemelerin Generate GI yüzdelerini düşürmek, tavanın Receive GI seçeneğini düşürmek gibi.... Işık kullanmak çok zor ve başlıca bir iş bence. Ama hala fikrim aynı, bu çalışmanın biraz daha ışık ve kontrast etüdüne gereksinimi var. İyi çalışmalar, Fatih |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Tekrar merhaba;
Fatih Bey, söylediklerinize tamamen katılıyorum; fakat deminde söylediğim gibi mekanda masa örtülerinden ve tülden başka beyaz hiç birşey yok. Buna tavan da dahil. Kaan3d, tasarımla ilgili görüşlerinizi muhatabına ilettim. Cevap vermek isterse buradan sizinle paylaşacağım. SEvgiler SSA |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
belki biraz günışığı devreye sokulup ;ortam, bunaltıcı mavisinden kurtarılabilir
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
Selamlar;
Bugün mekanın resimlerini çektim; olabildiğince aynı açılardan vermeye çalıştım.Yapılan modifiyeler şu şekilde: Sandalyeler ve kumaş cinsi değişti Renderdeki mavi auranın fazlalığından dolayı mekanda beyaz tonlar artırıldı mavi ve turkuaz tonlar biraz daha açıldı. Alçı profillerin tipleri değişti. Aplikler değişti. Duvardaki tek seramik panodan vazgeçilip çoklu tablo asıldı ![]() ![]() ![]() Sevgiler SSA |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
İşte ben buna render derim...
![]() |
|