![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Üye Adayı
Türkiye dışı
![]() |
sanki öncekilerin üzerine sihirli bir değnek dokunmuş gibi değişmişler .tebrikler..ayarlar konusunda biraz bilgi verir misin? özellikle render ve ışık ayarları.
En son lumina tarafından düzenlendi : 08-10-2007 03:21 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Forum Üyesi
![]() |
çok beğendim ve bana da renderlarımla daha çok uğraşmam, denemelerden yılmamam konusunda motivasyon oldunuz...(bunun için teşekkur etmeliyim)iyi çalışmalar.
En son lumina tarafından düzenlendi : 08-10-2007 03:21 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Selamlar;
Heralde bir yanlış anlaşılma oldu. Son yolladığım resimler gerçek fotoğraf . Yine de teşekkürler SSA En son lumina tarafından düzenlendi : 08-10-2007 03:22 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Mimar
![]() |
yine de güzel
Merhaba,
Bilgisayarla fazla uğraşınca resimleri bile model gibi çekmişsin. yanlış anlaşılma doğal.yine de ellerine sağlık.güzel olmuş resimler.
|
|
|
#20 |
|
Forum Üyesi
![]() |
resimler render gibi
evet.resimler render gibi duruyordu..
neyse..(epey güldük ofiste halimize..) elinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Selamlar;
Özellikle o açılardan fotoğraf çektim ki render ile gerçek arasındaki kıyaslama daha rahat olsun. Beğeni ve ilginiz için teşekkürler SSA |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Vallahi de billahi deyahu bunlar fotoğraf diyecektim ama hadi bakalım yönetici olarak SSA'yı kötülermiş durumda olmayayım diye düşündüm.
Ancak SSA'yı da severim. İleride fotoğraf gibi işler çıkartacağına da eminim. Ancak fotogerçekçi olmak artık inanılma zdeğerli olmuş durumda. Bunu ben pek öenmsemiyorum. Bunlar bir maket aslında. "Neden 1/200 makette kapının tokmağı yok ha söyle bakıyım" diyemeyeceğimize göre "Neden bu lokantadaki koltukların üzerindeki kadifeler kadife gibi değil" denmemesi gerektiğini düşünenlerdenim. Mekanı anlatıyor mu. Evet Tasarımı sunuyor mu. Yani nasıl olacağını simule edebiliyor mu Evet Işık ve gölge doku ayarları renk ve ışıklandırmayı az da olsa gözler önüne seriyor mu Evet o zaman çok da fotogerçekçi olacak diye bir takıntım yoktur. Mimari açıdan yani. Farklı bir fikri olan ve tartışmak isteyenler için yeni bir konu açmalarını öneririm. Ben niye açmadım. 1. SSA'nın işine cevap vermek istedim Yeri burası idi. 2. Eğer cevap gelmezse tek bir soru cümlesine sahip bir konu açmak istemedim. konu dışı 3. Ukalalık yapomak istemem. (Tamam okununca öyle kaçıyor belki ama benim mesaj kutuma crack program mesajını sildim diye "ukalasın" mesajları geliyor. Ben de dikkatli ve AZ YAZMAYA çalışıyorum. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Merhabalar;
Konu enteresan bir mecraya gitti ama hadi hayırlısı Buraya yollanan çalışmalarda bitmiş halini göstermek pek sık rastlanan bir durum değil gördüğüm kadarıyla. Bu sebepten olaya farklı bir açılım kazandırmak için bu yolu tercih ettim. Öncelikle tasarım aşamasının renderlerini yolladım (amacım sadece yorumları almaktı) mimari ve görsel açıdan yapıcı eleştiriler geldi. Bende bunları ilgililerle paylaştım ve (pek rastlanmayan bir durum olsa da) sonuç birazda buradaki arkadaşların önerileri doğrultusunda değişti. Tam bu noktada son durumu mümkün olduğunca aynı açılardan fotoğraflarını çekerek sizlerle paylaşmaya karar verdim . Bu sayede, tasarım ile uygulama aşamalarında oluşan farklılıkları göstermenin bu işle yeni ilgilenmeye başlayan arkadaşlara fayda sağlayacağını düşündüm. Uygulamadaki farklılıklarıda madde madde sıralayarak mukayese imkanı sağlamaya çalıştım Alıntı:
Ayasafyo Hocamı da çok seviyorum. Ondan öğrendiğim ve öğreneceğim daha çoook şey var. Mesajlarını kısmasın lütfen Sevgiler SSA |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Sevgili Ayasofya ve SSA,
Öncelikle Ayasofya, sevgili kardeşim burda "ukalalık" yaptığını ben hiç görmedim. Yapsan da, bunu yapıcı amaçla yaptığını bilir ve bu hakka sahip sınırlı insanlardan biri olduğunu düşünürüm. Kelimelerinden kısma, AZ YAZMAYA çalışma. Klavyene sağlık. SSA, yaptığın çalışmaların fotoğraflarını koyman hem çok akıllıca hem de ince bir davranıştı. Umarım "işte ben buna render derim" cümlem yanlış anlaşılmamıştır. Bunu tamamen iki profesyonel arasında takdirle karışık bir espri mahiyetinde söylemiştim. Şaka bir tarafa, çalışmaların bu şekilde gönderilmesinin özellikle gerçek ve simüle edilen ışıklar ve gölgeler arasında nasıl bir ilişki olduğunu hepimize net bir şekilde gösterebileceği ve bu vesile ile teknikleri tartışarak hepimizin birer adım daha ileriye gidebileceğini düşünüyorum. Teşekkürler. Herkese iyi çalışmalar, Fatih |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|