![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Cinema 4D de arrange sorunu
SElamlar;
Cinema 4D yi ilk kullandığım günden beri çözemediğim bir sorun olan arrange komutunu sizlere sormak istiyorum. Öncelikle örnek dosyayı vereyimki açıklaması kolay olsun ARRANGE dosyası (C4D file) arrange komutunda: 1. figür benzeri objelerde (özellikle path açık uçlu bir spline ise) dizilimde açısal hatalar oluyor 2. Elimde 1 spot var ve onun olması gereken açı değerlerini giriyorum ve bundan -atıyorum- 100 tane çoğaltıyorum. Bunu arrange yaptığımda ayarladığım açısal değerler sıfırlanıyor ve kafasına göre oluyor. Şimdi soru şu; arrange komutunda 1. ve 2. maddelerdeki sorunları halletmenin bir yolu bulunur mu? SEvgiler SSA |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
1. sorunun cevabı şı şekilde: Eğri çizgi seçili durumdayken nokta modunda en son açık noktanın teğetlerini ayarladığımda açısal problem tamamen ortadan kalkıyor hem paralel hem de açılı dizmeyi problemsiz olarak sağlayabiliyorum. Bunu bir denersen problemin çözülmüş olacaktır. 2. sorunun cevabına gelince, galiba üzerinde biraz çalışmam gerekecek... bir cevap bulur bulmaz buraya yazarım.İyi çalışmalar, Fatih |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba Fatih Bey ;
İlk sorunun cevabı için teşekkür ederim. İlginç bir çözüm ![]() İkinci cevabı dört gözle bekliyorum. SEvgiler SSA |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
2. Çözüm
Merhaba,
2. Sorunun cevabı şu şekilde: Objeler kendi eksenleri ile uyumlu şekilde "arrange" işlemine tabi tutulmaktadırlar. Işık objesini oluşturacağınız bir "null object" içine sürükleyip bırakın. "Transfer" komutu ile "null objenin ışık onjesinin konumunu almasını sağlayın. "null object" in multiple instances' ını oluşturun. (Anglosakson Türkçesi için özür). Oluşan yeni Object Group'a arrange uyguladığınızda istediğiniz kapalı çokgen boyunca devam eden aydınlatma dizimini elde edebilirsiniz. İyi çalışmalar, Fatih |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Merhabalar Fatih Bey;
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Daha önce deneyip başaramadığım bir çözüm sunmuşsunuz. Bu şekilde yapıldığında (köşeleri yuvarlatılmış kapalı bir dikdörtgeni referans aldığımızı kabul edelim) ilk mesajımdaki birinci problem oluşuyor. Yani objelerimin açısal dağılımı karışık oluyor. Eğriler ve doğrulardan oluşan kapalı bir polyline yada primitive bir obje (örneğin elips, daire, köşeleri yuvarlatılmış dikdörtgen vb) referans alındığında (editable yapsak bile) nasıl bir düzenleme yapılacağı konusunda çaresiz kaldım. Ama açık uçlu polylinelar için ideal bir çözüm ![]() Sevgiler SSA |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
Aslında problem oluşmuyor. Spot pozisyonunu yeni null objeye, objenin altına atmadan önce transfer etmeniz lazım. Sonra transfer ederseniz görüntünüz dağılır. Bir kaç deneme yapın. İstenilen sonucu elde edeceksiniz. İyi çalışmalar, Fatih |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Tekrar merhaba;
Bu konuyu bu kadar uzattığım için öncelikle herkezden özür diliyorum. Lakin bu durumu ilk kullandığım günden beri beni uğraştıran bir sorunun çözüm aşamasında olmamın heyecanına vermenizi rica edeceğim. Fatih Bey, bu programı uzun süredir kullanıyorum. Dolayısıyla ya ben bir yeri atlıyorum yaparken; yada siz anlatırken Sorunun benden kaynaklandığını peşinen kabul ederek ve de "Anglesakson Türkçesi" için özür dileyerek işlemi adım adım anlatayım.1- Rectangle obje oluşturulur ![]() 2- Spot oluşturulur ve gerekli açısal değer verilir ![]() 3- Null Oject oluşturulur ve Light'ın koordinat ve rotation bilgileri transfer edilir. ![]() 4- Light, Null Oject'in içine sürüklenir ve Null object duplicate edilir. ![]() 5-Yeni oluşan Null Object 1 objesi Rectangle doğrultusunda Arrange edilir. ![]() 6- Sonuç ![]() Bir diğer yöntemi bu mesaj almadığı için alttaki mesajaekleyeceğim SEvgiler SSA |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Tekrar merhaba;
Bir önceki mesaja devam ediyorum... 7- Şayet 5. adımda oluşan Null Object 1 objesine ilk Null Object değerleri transfer edilirse.... 8- Sonuç bir öncekinden daha iyi ama yinede olmadı Sevgiler SSA |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
OK. Prosedürü basite indirgedim. 1. Rectangle oluşturun. 2. Light Object ekleyin, spot light seçin, Coordinates manager'da P açısını 60 derece yapın. 3. Null Object ekleyin, P açısını 90 derece yapın. 4. Light Object'i Null Object içine sürükleyip bırakın. 5. Null Object seçiliyken Functions'dan Duplicate seçeneğinde objeyi çoğaltın. 6. Yeni Null Object'in P açısını 90 derece yapın. 7. Yeni Null Object seçili durumdayken Arrange komutunda X ekseni tangential durumda rectangle kullanılarak array uygulayın. Tam olarak istediğimiz sonucu elde edebiliriz. İyi çalışmalar, Fatih |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Selamlar vede çok teşekkürler.
Bu kez oldu. Anlaşılan oki, problem 2. oluşturulan null objectin açısal değerinin değiştirilmesinde yatıyormuş. Tutorial gibi sorun ve açıklama oldu . SEvgiler SSA |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|