![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Artlantis_insufficient error
Merhaba
Art lantis 4.5 te render almaya çalışırken projeyi açtığımda bu hatayı veriyor ve kapanıyor.Proje çok kapsamlı ve yaklaşık 10 milyon poligondan oluşuyor.Bu hata ile ilgili bir bilgisi olan var mı acep? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
SElamlar;
bunun artlantisle ilgili olduğunu sanmam. Anladığım kadarıyla ramınız yetersiz. Ya ram takviyesi yapmalısınız yada sanal bellek değerini artırmalısınız. Muhtemelen çözüm bu olacaktır. Sevgiler SSA |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
konfigurasyon
Bılgısayarımın ramı 1 gb ekran kartı 128 mb ıslemcı ıse amd athlon 3000 yınede sanal bellek takvıyesı yapmalı mıyım yanı ? Olmazsa ekran kartımı 256 mb a cıkarmayı dusunucem cunkı?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
çizimi hafifletip denediniz mi?
perspektiflerde görünmeyecek nesneleri kapatın yeniden kaydedin belki poligon yükü fazla geliyordur |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Evet sanal bellek miktarını arttırmanız gerekiyor. Benzer bir configürasyona sahibiz; bendede geçen gün benzer bir problem oldu ve bu şekilde çözdüm.
Ekran kartının ramını yükseltmek görüntüleme aşamasında tabiiki işe yarayabilir. Fakat benim çözümüm ücretsiz ![]() Sevgiler SSA |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
artlantis error
merhaba
denedim denedim yine hata verdi yine.en iyisi vaziyeti parcalara ayırım tek tek render alıp birlestirdim.en iyi cozum bu olsa gerek.artlantisin en iyi özelliklerinden biri de bu olsa gerek.tesekkurler yardımlarınız icin.yakında yayınlıycam cizimlerii... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
sanırım cad programından aynı dosyayı atl veya opt uzantılı parçalar halinde save ettiğinde artlantis'in onları açarken birleştirebildiğini biliyosun?hayır sadece yardım etmeye çalıştım yani.......archicad mi kullanıyorsun?
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Archicad en iyisi:)
Archicad kullanıyorum.artlantiste üst üste acılan cizimler birleştiriliyor fakat eğer ekstra texture kullanmısssan ekleme yaptıgın texturelerde bi kayma meydana geliyor malesef.Çizim çok büyük olduğu için ekleme yapamadım ama tek tek render alıp photosopta birlestirdim .Biraz zahmetli oluyor ama sanırım 16 milyon poligonuda kaldıracak makina biraz pahalıdır.Ekonomik çözüm en iyisi şu an için sanırım.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|