![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
3Dmax te 2 boyutlu çizim
Herkese merhabalar.
autocad de çizdiğim tabanı max e import ediyorum ve üzerine snaplerden faydalanarak yakalama yoluyla objeleri veya şekilleri yerleştiriyorum.bunlara yükseklik veriyorum veya extrude modifier ı uyguluyorum. Bu anlattığım eylemlerde shape veya object komutu içindeyken bir noktadan diğer noktaya giderken autocad de olduğu gibi pan (mouse un tuşlarından yararlanarak) ve zoom eylemini gerçekleştiremiyorum. Bir başka deyişle örneğin line çizerken başlangıç noktasını ve bitiş noktasını ekranda görmeden noktalara kitlenemiyorum.Buda beni çizimden çok soğutuyor , bezdiriyor. - sorun mouse ayarlarında mı ? tuşlara max içinde mi görevler atamam gerekiyor? - sorun autocad mantığı ( snap yaparak çizim) ile çizmemden mi kaynaklanıyor? - yapmak istediğim bu eylem imkansız mı? ikinci sorum : autocad de pline ile çizdiğim kapalı bir hacmi region haline getirip extrude ediyorum.Doğal olarak bunu 3D max içinde de yapmak istiyorum ancak shape ile çizdiklerime subtrack , union , intersect........boolean işlemleri uygulayamıyorum.(bunu object çizdiğimde yapabiliyorum) - shape araçlarına boolean işlemi uygulanamaz mı? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Artik Kabul Edİyorum.ben Polİkarbonat Satiyorum.
rahatladım.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Zor ama kolay
MAXde iki boyutlu cizim yaparken mouse pan kullanamiyorsun, belki bir yolu vardir ama ben de bilmiyorum, onun yerine ben ilk noktami koyum cizecegim dogrulutunun aksi tarafinda zoom out ediyorum (mouse wheel kullanarak) ve ikinci noktama zoom in ediyorum ve cizgimi bitiriyorum.
Max icinde region yapip extrude etme fonksiyonu oldugnu sanmiyorum ama ornegi kapali bir pline icerisinde bi bosluk koyman gerekiyorsa, boslugu da pline olarak ciz ve disarida cizdigin pline'a add yaparak ekle, extrue ettiginde cizdigin boslugu shape icinden cikaracaktir. Umarim yardimci olmusumdur, istersen mail atabilirsin screenshot gonderirim yazdiklarim karisik geldiyse. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
ilgin için çok teşekkür ederim.
aslında senin uyguladığın yöntemi bende uygulumaya çalışıyorum ama bu beni çok yavaşlatıyor.Bazen çok hızlı çizim yapmam gerekiyor ve bu sorunla uğraşmak çok yıldırıcı oluyor.Sanırım tek yol anlattığın gibi. Max içinde örneğin dikdörtgen ve daire şeklini kesiştirdim.Bu iki nesnenin kesişen çizgilerini autocad deki gibi trim lemek istiyorum.trim komutu yrine boolean işlemlerinden union u seçtiğimde ve gerekli işlemleri yaptığımda bak başıma neler geliyor... 1.pick operands ile şekli seçtim 2.union etkin halde 3.Okuduğum bir bilgiye göre ikinci operand üzerine mouse ile geldiğimde imlecin şekil değiştireceği vaad edilmişti.İmleç değişmedi. 4.Sonuç Müspet değil. shape ler üzerinde boolean işlemleri uygulayarak pek çok zor şeklin tabanını oluşturabiliyorum ve bunu max tede uygulamak istiyorum.(Bu olaya çok mu tutkuyla bağlandım-bezier noktaları ile oynamak içime sinmiyor.)Siz nasıl yapıyorsunuz acaba? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Normalde shape mesh haline dönüştükten sonra(extrude vs..) boolean işlemlerini kabul etmesi gerekir.
Ancak yapmak istediğin trim ise onu nesneler hala shape'ken yapman gerekiir. Örnğin çizdiğin rectangle ve circle'ı edit splıne'ın altından birbirine attach et ve daha sonra gene edit splıne'ın altından trim komutunu kullan.Daha sonrada extrude veye ne lazımsa kullan. Kolay gelsin
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
ben de spline uzerinde boolean kullanmiyorum, genellikle edit splie uzerinden trm ve attach, boolean geometriyi cok bozuyor ve max boolean bayagi yavas, tavsiye ederim power poolean tavsiye ederim, birden fazla boolean islemini bir kerede uygulatiyor (tabi ki geotmetry uzerinde, shapelerde asla).
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
ben şu an max 5 kullanıyorum. max de autocad deki bir pan olayına rastlamadım. ancak onun yerine yumusak g ve ü tuşlarını- uzaklas ve yakınlaş- viewlarda kullanabilirsin. bunların özelliği sen çizgi çizme eyleminin yarısındayken de çalışabilmeleri.
ikinci soruya gelince. yanlış anlamadıysa sabit rectangle, circle gibi nesneleri değiştirmeye çalışıyorsun. ama önce bunları editable spline yapmalısın. - üzerine sağ tıkla ve editable spline ı seç.- tabi bunların vertex leri de corner yapılmalıdır. bunları extrude ettikten sonra editable mesh veya poly e çevirmelisin. kolay gelsin. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|