![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
havuz-bar
Tasarım + Modelleme
Max6 - VRay 1-giriş cephe öğlen
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
2-giriş cephesi akşam
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
3-havuzdan
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
4-havuz yan
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
5-Bar akşam
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Eline saglik onur..
Tasarim cok yalin ve guzel bu nedenle ben cok begendim.. Renderlar da cok basarili..ancak bir sorum olacak.. Calismanda gercekcilik mi hedefliyorsun yoksa projeyi en iyi vurgulayacak bir soyutlama yaklasımını mı ? Bu benim de sık sık yasadıgım bir sorun. Bana calısman biraz realizmden otede projeyi vurgulamaya yonelik bir soyutlama calısması gibi geldi.. Hele o background resminin yapıyla olusturdugu kontrast cok yerinde bir secim olmus ya da guzel bir tesaduf olmus.. Tekrar ellerine saglık.. Gökhan
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
3 nolu perspektif çok güzel görünüyor. Bu proje Türkiyede bir yerde mi yoksa Yurtdışı falan mı? Henüz yapılmadı herhalde?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
<Mourner> Çalışmanın gerçekçi olması önemli tabiki ama fotorealistic anlamda bir gerçekcilik değil. Sonuç olarak bu yapılan bir model ve benim istediğim sadece projeyi, kararları ve genel konsepti en yalın haliyle anlatabilmek. Buna da senin dediğin gibi soyutlama diyebiliriz belki
![]() <Parathoner> Açıkcası bu proje hiç bir yerde yapılmadı ve sanırımda yapılmıycak Hani zengin biri bana para verip onur bunu yap derse neden olmasın Bu proje için kısaca benim can sıkıntım diyebiliriz. Boş bir zamanda kendi koyduğum bir konu ve kurallar üzerinden yapılmış bir çalışma. Tasarımda dahil olmak üzere max'te yapıldı. Yorumlar için sağolun.
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
gayet yalin ve basarili olmus . render kalitesi adina degil tasarimin carpiciligi formun netligi ve carpiciligi acisindan takdire deger... genelede iyi renderlar görüyoruz ama tasarimda biraz mimari dile sahip olunca daha derinden bir tebrik gerekiyo...
yanliz girisle ilgili mimari bir sorun var bence... bu ölcekte ve bu dilde bir yapi icin giris ciliz ,daha cok bir servis girisi izlenimi veriyo...bence daha iyi biseyler yapilabilir...gömülme yada rampa gibi mesela...ahsap kapinin beton fuglalariyla ilskiside bu baglamda tekrar ele alinabilir...dige iki element betonla ayni düzlemde olmadigindan orda fugalrin ortalanmasi rahtsiz etmiyo... kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Şimdii arkadaki duvar önde konsol çıkan kütleyi taşıdığı için sanırım oldukça kalın olucak.Ayrıca kapının bulunduğu yüzey ek olarak biraz daha dışarı çıktığı için kapı açıldığı zaman içine girilen yer küçük bir tünel gibi oluyor ve bu tünelden bir anda büyük bir açıklığa çıkılıyor.Ön cephenin tamamen açık olmasıda bunu güçlendiriyor zaten. Onun için aslında giriş kısmında bence pek problem yok.Zaten dediğim gibi tasarımda max başında şekillendiği için değişik bir sürü alternatif geçtim. Bunların içinden -en azından benim için- en hoşuma giden kütlesel etki buydu. Ama çıkan merdiven dediğin gibi gerçekten çok cılız. Ve bu kadar yeknesak-ağır bir kütlenin önünde durmuyor.Sanırım sana servis girişi izlenimi verdirende kapı-duvar ilişkisinden çok merdivenin cılızlığı.Aslında aynı sorun havuz tarafına inen merdivende de var. O kısımlar üzerinde sanırım biraz daha uğraşmak lazım.
Yorumlar için tekrar teşekkür...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|