![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
opacity map sorunu
Merhabalar...
arkadaşlar bir opacity map sorunum var... alengirli bir mapim var uvw maple basit bir prizmanın üsütüne atıyorum.. ancak çözemediğim basit sorun şu ki, pirizma sadece yüzeylerinde mape tepki veriyor yani map objeyi delip geçmiyor... aşagıda bir imaj yolluyorum...bilen varsa durumun acil olduğunu söyleyeyim.. teşekkürler... En son lumina tarafından düzenlendi : 04-09-2007 01:13. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
modelleme dışında sadece mapping ile halletmek istediğine göre sanırım aynı map'i bump kanalına da koymalısın. hatta yeterince tatmin edici sonuç olmazsa displace kanalına da koyabilirsin.
En son lumina tarafından düzenlendi : 04-09-2007 01:14. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
denedim değişen birşey olmadı... bir ayarımı değiştirdim bilmiyorum çünkü hatırladığım bu şey var eskiden kalınlığı olan opacity atamaları yapmıştım ama şimdi olmuyor ..map alengirli olduğu için mi acaba?...modellemek te biraz zahmetli map varken onla yapayım dedim ama olmuyor...
teşekkürler En son lumina tarafından düzenlendi : 04-09-2007 01:16. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
hmmm... o zaman displace modifier olarak kullansan. ondan sonra opacity map'i onun özerine kullansan....
ben önceden nasıl kullanabildiğini anlamadım-çünkü (diyelim ki bir box), içerde z ekseninde bir face olmadığı için nasıl olabilir anlayamadım. şimdi bunu yazarken tek aklıma gelen şey doublesided yapmak. ama ne kadar işe yarar bilemiyorum ![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 04-09-2007 01:18. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|