![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Üye Adayı
|
üç katlı yaşama birimi
ismi havalı ama daha tam olarak detaylandırılmadı.archicad+cinema4d .teknik birkaç hatanın farkındayım.düzeltilecek.yorumlar yorumlar.....
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
Mimari, model, malzeme, aydınlatma tekniği gibi unsurlardan önce bir noktaya dikkat çekmek isterim. Göreli bir kavram olmakla birlikte her perspektifin bir amacı vardır. Perspektif, bu amaca hizmet eden araçtır. Kimi zaman bu amaç zihnimizdekileri test etmek, karşı tarafa aktarmak, ürünümüzün, hizmetimizin veya ürünün spesifik olarak belli bölümlerinin satılması olabilir. Bu amaç esas alındığında devreye ilk olarak bakış açısı girer. Bakış açısı hem amaca hem de istediğimiz etkiye hizmet eden temel unsurlardan biridir. Hazırlanan perspektifin bakan kişiye mesajını doğru olarak aktarması, etkiyi, bakan kişinin bilinçli olarak olmasa da "hissetmesini" sağlaması gerekir. Elbette bu alanda 2x2=4 yoktur. Ama 2x2=123 de olmaz. Kişisel görüşüm, altını çiziyorum, kişisel görüşüm, bakış açısının bende herhangi bir mesaj veya his uyandırmadığıdır. Görebildiğim kadarıyla bu yapı ile ilgili doğru açı belki kameranın biraz sağda ve daha yakında olması ile elde edilebilir. Saygılarımızla, FGA Mimarlık adına, Mim. Fatih Gündoğdu |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Üye Adayı
|
görüntü
oluşturulan modelin bu görüntüsü,arazinin köşesinden bakıldığı zaman yakalanıyor.yani aslında yapının sık algılanabilecek bir görüntüsü.ben bu tür açıları daha çok kullanıyorum.ama söylediğiniz açıdan daha iyi bir görüntü yakalanabilir.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Bakış açısının bilinçli seçilmesine sevindim. Bu, yapılan işin doğru ve bilinçli olduğunu gösterir. Detaylandırılmış halini görmeyi dört gözle bekliyorum.
Işıklandırma tekniği ile ilgili bir öneri: campus_probe.hdr, hdri ışıklandırma tekniği kullanılarak, tabi advanced renderer mevcutsa, radiosity ile bu binada oldukça güzel bir etki oluşturabilir. Güneş ışığı desteğiyle birlikte kontrollü bir aydınlanma sağlayabilir. Bu hdr dosyasını internette arama motorlarından bulabilirsin. Bir denemeni tavsiye ederim. Sonuçlar çok hoşuna gidebilir. İyi çalışmalar, Fatih |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Üye Adayı
|
hdr
campus_probe.hdr i indirmeyi başardım .hatta maxla ilgili birsürü turtorial bile var amma cinema 4d de nasıl kullanırız?umarım çok sık boğaz etmiyorumdur.bana gerçekten çok yardımcı oluyorsun.teşekkürler...
![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Selam,
Hdri nasıl kullanılır konusuna www.maxon.net adresinden support / tutorials / tips & techniques / advanced renderer / HDRI Lightning bölümünden erişebilirsin. İyi çalışmalar, Fatih |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Üye Adayı
|
ulaştım daha daha nelere ulaştım teşekkür ederim.orası hazine gibiymiş.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba Gence
Ben model, aydinlatma ve DEtaylar üzerinde duriim, mimarlikla ilgili biseylerde yazalimmi bilmiyorum? kaldirimda kirik poligonlar algilaniyo , daha dairesel olabilir,model balkonun köselerdeki dikey tasiyicilari ve balkon alinlarindaki kalinlik atlamalri haric sorunsuz duruyo. yanliz sag tarftaki mavi torusun ne oldugunu pek anlayamadim... ayni sekilde balkon tasiyicisinin catiya degdigi yerde pek inandirici durmuyo orda bir destek olmali . sanirim bir sky light var sahnede ama renderda aydinlatma ile ilgili bir sorun var . gecmis zamanda 3 point lighting ile ilgili bazi likler verilmisti belki yardimci olabilir bana olmustu ![]() yani aydinlatmayi dogru yaparsa %85 is bitmistir bu model icin... tabi arka fon ile modelin isik uyusmazligida ayri bir sorun. arkaya dogru verdigin blurda azicik rahatsiz etmiyo degil... kolay gelsin Gence... gerisini bekliyoruz... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Üye Adayı
|
kalınlıklarda yer yer problemler var farkındayım.onları düzeltme şansım olmadı.
aydınlatma konusuna gelince maxonun sitesinde bulunan hdri aydınlatmayı denedikten sonra birçok problem çözülecek. elimde çok fazla bahçede kullanılacak model yok.o torusuda hani suni havuzlar olur ya.şişirilip içine su doldurulur.onlar gibi düşündüm ama anlaşılan olmamış. ben kendi tasarımlarımı bi şekilde tescillenmeden göndermeye çekiniyorum açıkçası.çünkü halka açık bir yerde yarattığınız birşeyi ona daha sahip olamadan sergilemek bana riskli geliyor.eleştiriler için teşekkürler selçuk.iyi çalışmalar. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|