![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Herkese Merhabaaa...Son yaptıgım projemi musterime gostermeden sizlerle paylasmak istedim.Samsunda yasayan Üniversite'de prf. olan musterime yaptıgım bir calısma.Tum kararlar bana ait.Halen malzeme arastırmaya devam ediyorum.Projeyle ilgili herturlu elestirinize acıgım
SAYGILAR
|
|
|
#2 |
|
|
aydınlatmaya dikkat etmek lazım. çokça deneme yapmak doğruyu bulmanın tek yolu çoğu zaman. camlar için daha doğal bir renk seçmeli. buradan çok mavi görünüyor
. projenin tasarımıyla ilgili eleştiri yapmanın yeri "rendering" olmadığı için yapmıyorum. çok düzgün bir model olmuş. tebrik ederim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
render konusunda birşeyler söyleyecek kadar uzman değilim.Mimari tasarıma gelince, Adnan Kazmaoğlu ve Mutlu Çilingiroğlu nun konut projelerinin çıkış noktasında buluştuğunuzu söylemek isterim. selamlar
|
|
|
#4 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Ek: Nev30 Çamlıca Villaları (Mutlu Çilingiroğlu - Miar Mimarlık) Fotoğraf: Cemal Emden - © Koleksiyon |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Çok ilginç ya!
Şimdi alttakiyle üstteki tasarım farklı kişilere mi ait? Yoksa aynı kişiye ait de renderlarımı farklı kişiler tarafından yapılmış? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Şİmdi efenim
render oldukça kötü. Bunun sebebi sanırım ışık. Prof olan müşterinizin bilgisayar destekli sunum için kötü düşüncelerinin doğmaması için biraz daha üzerinde çalışarak sunum yapmalısınız. Bunun yanında etkilenmek tabii ki mümkündür ama bu çok çok çok çok yakın bir iş olmuş. Mutlu Çilingiroğlu'nun projesini görmemiş olabilrisiniz. Bu durumda önceden böyle bir proje ortada olduğundan mümkünse değiştiriniz. Böylece daha özgün olacaktır. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ En son ayasofya tarafından düzenlendi : 29-07-2004 13:22. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Selamlar.Elestirileriniz icin tesekkurler.Projeme gelince son bir yıldan beri geleneksel Turk mimarisini arastırıyorum.Ankara ,Mugla, Diyarbakır ,Kutahya, Amasya,Safranbolu Evleri'yle ilgili yaptıgim arastırmaların bir urunu.Bu yıl bu tarzda yaptıgım ucuncu calısmam,boyle bir projenin varlıgından haberim bile yok malesef.Arastırcam gercekten dogrumu.Gonderdiginiz resme bakınca bende sasırdım
..Gonlum rahat proje tamamıyla bana ait .Degistirmek gibi bir dusuncem ve boyle bir endisem yok.Nede bu tarz islere gircek kişilige sahibim.Sizinle toplantıda tanısmıstık.Birbirimizi az cok tanıma fırsatımız oldu.Bu yuzen bu konuyu simdilik geciyorum.(Ayasofyaya cevap)Adı gecen mimarları da tanımıyorum ayrıca.Isık konusuna gelince cok haklısınız.Calısmam gerekli.SAYGILAR...
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Biz de iyiniyetli eleştiriler de bulunduk. Mesela ben maket yapmayı beceremem. Bu yüzden sunularımda bunu pek öne sürmem. Çünkü iyi yaptığım mekan bile benim beceriksizliğim yüzünden yamuk yumuk gözükür. Benimkisi sadece iyi niyetli bir eleştiri idi.
Işık konusunda farklı ve iyi öğretiler var (tutorial'in Türkçesi). Adreslerini vereyim mesela http://www.tutorialized.com/ Şahane bir link her konuda BEDAVA yüzlerce öğreti var. Beğeneceğinizi umuyorum. Diğer konuda ise Ben de Adapazarı'nda bir müşterim için böyle bir araştırma yapmıştım. Ben de kendime göre bir şey çıkardım tabii. Çok beğenmediğim için ve proje uygulanmadığı için hatta 3d modeli ve render'ı olduğu halde buraya koymayı yeğlemedim. Ancak biraz araştırınca Mutlu Çilingiroğlu'nun projesi şakk diye ortaya çıkıverdi. Ben şahsen iyi buluyorum beğeniyorum. Neyse. Bu sayede haberiniz oldu. Konuyu çok deşmeden kapayalım isterim. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|