![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Mutfak
Herkese Merhaba,
Bu en son yaptığım bir çalışma. Biraz eski tarz bir mutfak havası vermeye çalıştım, umarım başarılı olmuşumdur. Render'a kadar toplam 2 iş günü sürdü. Render süresi 1,5 saat. Max 5.1 ve VRay... Herkese kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
tebrikler...
Merhaba,
Cok gercekci duruyo. gercekten cok basarili, tebrik ederim... yanliz hani insan illa arar arar bulurya, o cins bir tenkit olarak al söyledigimi; duvar kagidi mutfak tezagahinin öneüne kadar geliyo, tezgah kisminda bir malzeme degisimi olmaliydi(seramik,vs). bide sandalyeler ile tezgah arasinda bir ölcek kiyasi yapinca( tezgah 90 cm, sandalye yaklasik 100cm) sandalye yaklasik 1/6 oraninda daha kücük olmaliydi diye düsündüm, ama cok zorladim bisey bulmak icin gercekten tebrikler...bide birsey sormak istiyorum, model , aydinlatma ve render konusunda cok basarilisin, benim merak ettigim bu eskiye ilgi nerden geliyo. daha yeni modern, arindirilmis mekanlarda calistinmi, yada yapmayi düsünüyomusun? kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Yorumların için çok teşekkürler, profesyonel gözüyle yapılan her yorum benim için değerlidir
Evet, tezgah ve sandalye orantısının göze çarpacağını biliyordum ve nitekim öyle oldu. Söylediğin orantılar tamamen doğru. Sandalyenin karakalem bir çizimini bulmuştum internetten hem de oranlı olarak. Fakat oran tabiki "inch" cinsinden. Çevirme konusunda hata yaptığımı sanmıyorum ama neden bu şekilde omuzlara kadar gelen bir sandalye oldu onuda tam anlamadım açıkçası. Max'te çalışırken "cm" hesabı çizimlerimi yapıyorum daima. Bazen böyle orantısızlıklar oluyor fakat göz kararıma güvenip düzeltmek istemiyorum ya da cesaret edemiyorum. Eskilere gelince ; Eski beni hep çekmiştir. Belkide metalin ağır olduğu işlere pek ısınamadım diyebilirim " Metal aslında en iyisidir diyenler olacak haklıdır. Hiç olmazsa ağaç katliamından kurtulmuş oluyoruz". Daha önce Kadıköy'de, Bahariye caddesinde, Süreyya sinemasının arkasındaki sokakta oturuyorduk. 15 yaşıma kadar burada büyüdüm. Süreyya sinemasının karşısında bir sokak vardı hala var ve o sokakta Gaziantepli bir baklavacı vardır ve hala var . Oranın eşyaları, duvarları herşeyi bana eski Türk filmlerindeki ortamı hatırlatır ve orası çok hoşuma gider, çocukluğumdan beri vardır . Renkler bej ağırlıklı falandır ve havası hep ilgimi çekmiştir. Saf, temiz, duygulu, aile ortamı gibi sanki. Bana orayı hatırlatan mekanın güzelliğidir. İşte çocukluğumdan beri gelen görmeye doyamadığım eski Türkiye hastasıyım. Tabiki daha modern işler de yaptım. Prensibim gereği müsterilere yaptığım işleri hiç bir galeriye koymuyorum. 3. Boyutta olmayı her haliyle seviyorum. Biraz hayat hikayesi gibi oldu ama artık kusura bakmayın Herkese kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Bence de tebrikler
Isik, doku, gölgeler cok iyi olmus bence de. eline saglik.
Bir tek sey goze takiliyor (ben de cok aradim ), raflardaki ve tezgahtaki mavi kupalar. Cok temiz maviler, cok guzeller. Hatta gercek olamayacak kadar maviler. Modellemeyi de Max te mi yaptin? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
tavanda sol tarafta bi isik patlamasi olmus...
gozume carpti onun kontrolü yok mu vray de.. local exposure control gibi ![]() onun haricinde super.. eline saglık.. Bir de evyenin altındaki cekmece kullanilamaz.. Oraya surgulu dolap ya da bormal menteseli evye dolabi yapmak lazım.. Saygılar ![]() Gökhan
Gokhan Ondem En son Mourner tarafından düzenlendi : 19-07-2004 03:22. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Mutfak aynı evin bir cephesine mi bakıyor? Işık çok başarılı yani fotoğraf olsaydı güzel olurdu. Ama ürün ya da tasarım sunma amacı varsa doğaldan çok stüdyo ışığına benzetmek daha doğru. O zaman ürünler ön planda olur.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Çok beğendim.bunun sırrı nedir?? kullandığın ışık ayarları hakkında biraz bilgi verebilirmisin?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Yorumlar için teşekkürler. Işık ayarlarına gelince deneme-yanılma yöntemiyle çalışıyorum. Gözüme hangisi daha gerçekçi geliyorsa o ışık, o yerde ve o ayarda kalıyor. Gerçi gerçekçilik kavramı herkese göre farklı oluyor. İşin sırrı ise, modellemede,ışıkta ve kaplamada
Panic Room ve ya Tanju Özelgin'in "LOFT" 'u gibi bir sahne yaptığım zaman muradıma ermiş olacağım ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
bence harika olmuş, ellerine sağlık. Işıklandırma ve gölgelendirme yöntemine hayran kaldım. Ben bunu bir türlü becemiyorum 3D ortamında, nedense bişileri abartıyorum devamlı (resim yaparken de aynı sorunum var bundan kaynaklanıyor sanırım
) Bence stüdyo ışığı yerine doğal ışık çok daha etkili bir prezantasyon sağlıyor kanımca. Çünkü genelde müşteriler bizim kafamızda kurduğumuzu tam olarak algılayamayabiliyorlar, doğal görünüm ile ortamın nasıl olacağını göstermek daha ikna edici oluyor diye düşünüyorum. Şimdiye kadar yazılmış olan mavi kupalar, orantı ve duvar kağıdı eleştirilerine katılıyorum. Ben özellikle herhangi bişi aramadım, çünkü hayran kaldım. Yalnız bu orantı sorunu bazen bende de oluyor. Açıkçası ben bunu göz kararı yöntemiyle halletmeye çalışıyorum, çünkü dikkat edersen her ne kadar inch çevirin doğru da olsa, yaslanma bölümündeki parmaklıkların kalınlığı sanırım senin de dikkati çekmiştir ki bu tabiiki boyla da doğru orantılır. Bazen de bulmuş olduğun dosyaların creatorı doğru orantıları kullanmamış oluyor, bununla da alakalı olabilir. Ben de metal kullanımı yoğun modern tarzları severim ama.....Sonuç olarak, harika olmuş! |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Bence muradına erme :)
Selam kerem ,çok güzel bir aydınlatma olmuş ,hele glossy yansıma sandalyelerde çok güzel durmuş ;hele o en soldaki sanldaye sırtlığındaki sarımtırak parlaklık ; harika
Bir tek kemerli kapının (buzlu cam ı olan hani) pervazı kalın , kayıtları çok ince olmuş , sahnenin tamamındaki obje lere uymuyor. sandalye leri küçülttükten sonra 3dshop a göndermelisin bence... Ellerine sağlık ; gaza geldim ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
calismalarinin tumunde oldugu gibi bence buda cok cok guzel.seni destekliyorum....
ben bu tarz calismalarin cok ayakli olduklarini dusundugum icin ornek olarak tasarim faktoru,proporsyonlar,renkler,malzemeler isik oranlari ve tabiki render.isin tumunu birlikte irdelemenin daha dogru bir bakis olacagini dusunuyorum zira tekil olarak bunlardan birini ele alicak olursak hatalara yogunlasmak olasidir.zaten malzeme,tasarim,renkler subjektiftir.anlatilmak istenense bir butun olup render da yogunlasmalidir.neyse kafalari karistirdim galiba. seni tebrikederim saglicaklakal.... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Herkese teşekkürler. Bora gözlemlerin dikkate alınacaktır
Sevgiler, |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
gercekten cok guzel olmus ...
tebrik ediyorum ben cok begendim. mutfagındaki pencerende neyi nasıl kullandın da pencerenden gunes ısıgını bu kadar guzel alabildin merak ediyorum. bu konuda beni de aydınlatırsan cok sevinirim cunku şimdi hazırladıgım çalışmamda o pencerenin nerdeyse aynısına ihtiyacım var... tekrar tebrik ederim... iyi çalışmalar
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
O parlaklık için sadece pencerenin önündeki perdeyi aydınlatan bir omni var. Ayrıca dışarıdan gün ışığıda geliyor ve perdeye yansıyor. Ama ışık perdeye biraz keskin ve istediğim yere gelmediği için bir omni koyup include ile sadece perdeyi aydınlattım. Sahnede bazı yerler karanlıktır. Bunuda eksi ve ufak değerli omniler koyarak karartım. böylelikle çok parlak olan yerler biraz kararmış oldu
İlgin için teşekkürler. Herkese kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
rahatlıkla söyleyebilirim konusunda türkiyede şu ana kadar alınmış en iyi render lardan biri...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|