![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Küçük bir soru
Dış hatları ve içindeki belli noktalarının yükseklikleri belli olan bir yüzeyi nasıl oluşturabilirim. Gönderdiğim fotoya benzeyecek.
Noise yapmıyorum çünkü noktaların yükseklikleri önemli. Herhangi bir patch gridi çekiştirerek yapmakta hem çok uğraştırıcı ve istediğim sayıda nokta oluşturmam pek mümkün değil. Şimdiden sağolun
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
eğer kastettiğin bir araziyi modellemekse ne kadar doğru bilmiyorum ama ben tıpkı arazi maketinde yaptığım mantıkla modelleri oluşturuyorum.yani her kot eğrisini polyline larla çizip extrude uygulayarak; tabii bunlar basamklardan oluşmuş bir arazi görünümü veriyorlar. belki iterasyon kullanarak köşeleri biraz yuvarlanabilir. ya da loft tekniği kullanarak arazilerde pek çok şeyi modellemen mümkün
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yanıt için sağol ama istediğim o anlamda birşey değil.
Hatta hazır konu açılmışken arazi için eğrileri çizdikten sonra hepsini olması gereken kota çıkar. Edit spline'dan hepsini atach yapıp tek bir obje yap sonra compound objects'ten terrain'i seç çok daha iyi sonuç alırsın. Az önce denerken edit patch'in altında topografy'yı buldum. Create ile istediğim noktaya nokta yaratabiliyorum ancak noktalar arası yüzey gene yok. Yardımmm ediinnn ![]()
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
eyvallah.... asıl senin çok yardımın oldu; biri de sana cevap verirse onu da öğrenmiş olurum.
kolay gelsin
|
|
|
#5 |
|
Diyalog Konugu
|
Bence her bir yükseklik noktasını çok küçük çemberler şeklinde çizip sonra terrain compaund object ile araziyi oluşturabilirsiniz.
Terrain'in sorunu linear-interpolasyon yaptığı için arazi biraz mekanik görünür ama onu da mesh-smooth ve/veya relax ile düzeltebilirsiniz gibime geliyor |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Aslında yapmak istediğim alttaki her taşıyıcının farklı yükseklikte olduğu bir membran örtü.
Sanırım bu küçük çemberler işe yarıyacak Hem böylece bu çemberlerin oluşturduğu boşlukta taşıyıcıyla membranın birleşim noktası olabilir sanki Çok teşekkürler.
|
|
|
#7 |
|
|
çizdiğin planda noktalarda kesişen çizgiler çizebilirsin. büküm yerleri gibi olur. sonra edit mesh olayında bu kesişim noktaları tanımlanır ve istediğini seçip yukarı aşağı oynatabilirsin. ama bu çatıya benzer bir görünüm sağlar. yumuşatmak için başka modify komutlarını denemek lazım...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
hazır konusu gelmişken
Kusura bakmayın konuyla ilgili olduğu için buraya sornyı uygun gördüm ayasofya hocam kızmassan
Şu terrainle araziyi yaptık peki yolları nasıl işliyoduk? tüm çizimi autocadde yapıyorum ama yollar araziye oturmasında sorunlar yaşıyorum... Bir yöntem var ama nedense arazinin şeklini bir türlü vermedim. Tam olarak biri bunu açıklayabilir mi? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Diyalog Konugu
|
conform ya da shape merge ile plandan çizdiğiniz (sırasıyla) mesh ya da shape'in arazi üzerine iz düşümünü alabilirsiniz. Shape merge'ı bu iş için daha uygun bulabilirsiniz diye düşünüyorum zira arazi mesh'ini shape'in iz düşümü içinde kalan ve kalmayan olacak şekilde parçalara ayırabiliyor..
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
Ben shape merge'yi daha çok kullanıyorum.
Bu arada isterseniz path deform ile arazinin üzerine çizdiğiniz eğri ile yolunuzu bulabilirsiniz. (nasıl cümle ama) Ancak benim gibi VIZ'e mahkum olanlar bu modiferi bulamazlar ona göre. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|