![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
3ds max 5 te ayna yapımı
selam arkadaşlar
ben 3ds max 5 te ayna yapmak istiyorum. box ta klaınlığı az olan bir obje çizip render texture yapıyorum standart a girip diffuse ye flat mirror atıyorum fakat ayna olmuyor. yöntemi ne bu işin? yani kısacası ayna nasıl yapılır? yardım ederseniz sevinirim, teşekkürler xxx |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
![]() |
merhaba kaan3d,
simdi ayna efektini 2 yolla elde edebilirsin; 1.flat mirror 2.raytrace 1.flat mirror; ayna yapacagin yuzeyin bulundugu objeyi sec, edit mesh modifier ina gir, polygon alt secimini yap. butun yuzeyleri sec. edit mesh modifierinin altinda surface modifier bolumunden material identity yazan bolume 1 yaz, simdi sadece ayna olmasini istedigin yuzeyi secip ayni yere 2 yaz ve edit mesh den cik. rakamlari yazdiktan sonra enter a basmayi unutma. malzemeleri ac bos bir slota gir, standard yazan yere bas, multi sub object i sec. solunda 2 yazan alt malzemenin altina gir, reflection a flat mirror ver. reflection degeri 100, diffuse rengin siyah olsun. 2.raytrace; malzeme slotunda bos olan bir slot bulup reflection mape raytrace ver. reflection degeri 100, diffuse rengin siyah olsun. yoruldum.iki malzeme de isini gorur. muhtemelen ilk yolda takilacaksin. cok cok profesyonel bir amac gutmuyorsan 2. malzemeyi nesnene ata. umarim yardimci olabilmisimdir. ![]() saygilar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
İç Mimar
![]() |
merhaba raytrace ile ayna yaptığım halde siyah bir kutu gibi görünüyor ve kesinlikle mekanın yansımasını göremiyorum ayna da tek görünen şey mekanda hazır olarak bulup kullandığım oyuncak bebek.Neden hazır olarak bulduğum bebek dışında mekanın yansıması nı ögremiyorum bilgilendirebilecek biri varsa çok sevineceğim .Teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Arka fon tümüyle siyah olmasın sakın?
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
İç Mimar
![]() |
Aslında şöyle bir sorun var vrayligt koyar koymaz ayna siyah bir kutuya dönüyor yansıma yok oluyor affect reflection daki tik i de kaldırıyorum ama hala sorunu çözmüş değilim
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|