![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Merhabalar
Yapilan is kopyalama degil onu bilhassa üstüne basarak söylemek istedim. böyle ithamlarda bulunmanizda üzücü . tasarimci ben degilim ama savunamayacagim bir seyide buraya göndermem. Siz beyenmeyebilirsiniz, kriterlerinizi ortaya koyarsiniz benim yapmaya calistigim gibi .bende evet burda bir acik var derim.ama sizin tavriniz "ben öle japon havasi görüyosam basarisizdir" gibi elestiriler yada"kopyalarsan olmaz" seviyesinde kritikler bizi bir yere götürmez Cetin bey. ne gördügünüz sizi baglar, sizin yada bir baskasinin gördügü seyden anladigi yada anlamadigi seyler , bir ürünün niteligini belirlemeya TEK BASINA yeterli degildir. ben size saygiliyim elimden geldigi kadar herkese oldugu gibi. rica ediyorum sizde yazarken, elestirirken, uygun kelimeleri secin. Spekülasyon olsun istemiorum ortam geregi daha ölcülü olmak gerekir diye düsünüyorum foruma katilma sebebimde 3d ile ilgili biseyler ögrenmektir , bir gerginlik yaratmak son isteyecegim sey tesekkürler... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Birazcık dikkatli okursan zaten kopyalamışsın demediğimi anlarsın. Ben bu goruntuyu bi yerden kopyalamışsınız demedim. Formu kopyalamayla kimlik sorunu aşılamaz dedim. Bosuna alınganlık etmeye gerek yok. Zaten mantıklı dusunursem bu formu kopyalamışsın diyorsam kendi fikrimle çelişkiye duşmuş olurum.
Ayrıca ben begenmiyorsam olmaz da demedim. Benzer eleştiriyi yapan başkaları da var. Ben kendi adıma konusuyorum ve kendi fikirlerime de baskaları tarafından desteklenmeseler de güvenirim. Tasarımcı böyle yapmış. Ben begensem de begenmesem de. Ama ben basarılı bulmadım. ben olsam böyle yapmazdım. buraya bir klişe türk evi oturtun da demedim. Ama bu formun da türk mimarisi ile en ufak bir kimlik ilişkisi oldugunu sanmıyorum. Benim fikrim. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
arkadaşlar
önemli değil mimarlık tabii ki tartışılacak. Mümkünse tartışınız. Zaten birazcık mimarlıktan kopan ve bu forumda olmasa da olur bir yabancılaşmaya gitme durumu hasıl oldu. Aslıdna bu durumu yaratan ve veya söyleyen ben değilim. Öyle bir mail aldım. Sanki biz toplanıp başka bir oluşuma gidersek burası sadece mimarlara kalacakmış gibi bir durum. Problemi çözmek amaçlı çalıştığımdan kimden ve neden mesaj geldiğini açıklamayacağım. Ancak pekela mimariden de konuşabiliriz. Zaten bu bölüm kendi içinde diğer bölümlerden farklı olarak tasarımın da sunulduğu bir yer olma yolunda. O yüzden mimariden de konuşabiliriz. Ama bu örnek için. Farklıu bir örnek için ayrı konu açabiliriz. Mimarist'e bir yazı yetiştirmem gerektiğinden ve çok çok zaman aldığından ne yazık ki Çetin'in oluşum hakkındaki fikirlerine cevap yazamadım. Ancak buyrun devam edin. Konu güzel. Yurtdışındaki türk pavyonlarının çok çok çok çok paralara malolduğunu biliyorum. Ve bu tasarımı birine verme işinin nasıl yapıldığını bilmiyorum. Bu konuda da aydınlanmak isterim ve isteriz herhalde. Estağfurullah fırça mırça yok. Devam lütfen.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
çıkarına dokunan mail atıyor. Bana da gelen bazı malum emailler var biliyorsun. Ben dikkate almıyorum. Benim temel mesleğim mimarlık olduguna göre (aktif olarak yapmam gerekmiyor)ve hayatımın 8.5 senesini bu işin egitimine ayırdıgıma göre kimse beni mimarlık ortamı dısına itemez. Gitmemi bekleyenler ne yazık ki hayal kırıklıgına ugrayacaklar. Sorunları olan varsa konu acsın altına da gercek adıyla imza atsın burda tartışalım.
Biz kalite dedikce işine gelmeyenler yan çiziyor. Korkmayın ya kalite zor bişey değildir. 1 sene sıkı calısırsınız kaliteyi tutturursunuz. Size de yararı olur. Bu mimari tasarımda da böyledir. Diploma almış herkesin tasarımcı oldugu tartışılır. Tasarımcı olmak 3d çizmekten daha zor. Temel 3d teknikleri en fazla 2 senelik bir okulun konusu olabilir. 2 senede dogru egitimle ve ciddi calısarak cok iyi duruma gelebilirsiniz. Mimarlık ise eğitimi yaşam boyu süren ve cok zor bir konudur. Biz burda pek de zor olmayan bir konuda kalite standardı getirmeye calısıyoruz. Bir yere de gitmeye niyetimiz yok. Üzgünüm ![]() Bu kalite hareketi bir süre sonra kendini mimari tasarımda da gösterecektir! (basarılı tasarımlarıyla kendilerini kanıtlamış usta meslektaşlarımızı bu genellemeden ayrı tutarım) |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Merhabalar...
Bencede mimaride tartismanin konusudur. nihayetinde yapiulan is özünde bir tasarimin ifadesiyse, prezente edileni özünden ayirmak basarili kritikleri engeller diye düsünüyorum. ben kisa süredir, forumu takip ediyorum ayosofyanin yazdiklarina yakin seyleri bende düsünmüstüm, mimarliktan uzaklasma ile ilgili, bence mimarlik disindada, biseyler olabilmeli ,ama buraya biseyler gönderen , bir ses öneri bekleyen insanlarin ( mimari modellemeyse) mimari anlamdada kritize edilebilmeleri bana göre sondeece normaldir. daha önce baska bir basliktada yazmisstim "tasarimci ben degilim " argümani bana cok güclü gelmiyo. bisey gönderiliyosa mimaride bir yere kadar sorgulanabilir. Ancak söylede bisey var elestiriyi yapabilmekte okadar kolay degil. is 3d kritiginden, mimari elestiriye girdiginde durum biraz sorgulanacak hale geliyo. bu forumda 3d ile ilgili otoriteler var takip ediyoruz. peki mimariyde girdigimizde bu 3d potansiyelinin kendi yagiyla kavrulan ve büyük ihtimalle 3d seviyesinin altinda diger kritikler forumun kalitesini düsürmeyecekmi. cünkü mimari kritik bazen cok daha subjektif olabiliyo. Cetin beyinde dedigi gibi, tasarimci olabilmek nasil daha zorsa, mimari elestiride 3d icin yapilandan daha zor ve altyapi gerektiriyo. tesekkürler... |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
mimari eleştiri yazısı zaten öle 3-5 dakikada yazılacak bir şey de değil. Ben kendi adıma cok temek konular dısında yeterince üzerinde dusunmeden mimari eleştiri yazısı yazmak istemem. Bu sebeple de bu tarz forumlarda öle çalakalem yazılmış 1-2 cumle de bana cok boş geliyor. Pek de önemsemiyorum. Bu sebeple de pek yazmıyorum. Cunku buna vaktim yok. Diğer taraftan vakit harcayıp su biz<im yeni oluşumla ilgili bir yazı yazdım ve hala beklenen ilgiyi görmedi. Boylece bir kez daha hatırlatayım
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Açıkcası şu an kendimden çok utanıyorum Çalışmasınıı gönderen arkadaş nasıl olduğu sormuş ve ben tutup mimarisinden bahsettim. konuyusu akışından uzaklaştırdığım için ve birazda düşünmeden yargıladığım için öncelikle ömerselcuk sizden daha sonra da diger forum üyelerinden cok özür diliyorum . ..
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
hayır ya. neden ki. bence mimari ve 3d yi aynı anda konusabilyor olmalıyız. dozajları ayarlamak zor oluyor biraz ama zamanla bir orta byol bulunacaktır.
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
melc bencede özür dileyecek bir durum yok.
Mimari icinde elestiri getirmen bencede gayet normal, bende en bastan mimariyedair ciddi bir aciklama yapmadim, nekadar yapamali nereye kadar aciklamaliyi kestiremedim zaten siz biseyler yazdikca bende biseyler yazdim. konu akisindan ayrildi diye düsünmüyorum. sadece elestirirken özellikle mimari konusunda (mimar olan arkadaslar özellikle ), dikkat edilmeli mimarca olmali ifadeler diye düsünüyorum . Yoksa herkes kendi fikrini belirli bir seviyenin üzerinde dile getirirse, is bir beyeni , ne oldugu tam tarif edilemeyene dogru giderse tartisma, yada kritik amacina ulasamaz. elestirelim ama takdir edersiniz ki dil , üslup ve icerik cok önemli. bende birini elestirirken birkac kez düsünürüm , nedeolsa ciddiye alinma olasiligim var tesekkürler... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|