![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
|
3ds VIZ'de ekran kartı problemi
Merhabalar
Benim problemim biraz garip. 128 MB DDR AGP8X ATI RADEON 9200 ekran kartına sahibim. (Ayrıca 256 MB pc2700 DDR Ram, AMD Athlon 2400 + XP) Viz'de kamera yerleştirirken, orbitle istediğim pozisyona getirmeye çalışırken vb. bütün durumlarda bilgisayarım fena halde zorlanıyor. Render süresinden kesinlikle memnunum, işlemcimde bir problem yok. Customize menüsünden preferences sekmesindeki viewport tab'ında ekran kartı sürücüsünün seçimi ve gelişmiş ayarları ile ilgili bir bölüm olduğunu biliyorum. Fakat D3D veya openGL ile minimum kalite maximum performans değerlerini girdiğimde dahi HEIDI software Z buffer'da olduğu gibi performans alamıyorum. Çok zorlanıyor, takılıyor. RAM'imi kullanırken de gayet rahat çalışabiliyorum ama neden 128 MB DDR ekran kartım varken software Z buffer kullanarak RAM'den yiyeyim? Ekran kartının son sürücülerini zaten download ettim. Ayrıca daha düşük ekran kartlarıyla D3D veya openGL ile çok daha iyi sonuç alınıyorken neden benim kartım sürünüyor?( ATI 3D MAX ile ilgili performans artırımlarını her sürücü güncelleştirmesinde dikkate alan ve belirten bir üretici.) Bu problemin ne tür bir sebebi olabilir acaba? Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba ronin,
bu konuyu donanim basligi altina da atarsan cevap alma ihtimalin artacaktir. gercekten enterasan bir durum. saygilar |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|