![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Toplantı Odası
Yorumlarsanız sevinirim. Sevgiler
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Ellerine sağlık... sadece iki noktada sorum var...
1. Dışarıdaki görüntüde çok aydınlık bir ortam söz konusu, Camdan süzülen ışık da bunu onaylıyor... Ancak, masanın etrafında yerde oldukça karanlık.... Tavandaki ışıkların açık olmasına rağmen... 2. Kurgu açısından, gündüz bu kadar aydınlık bir yerde tavandaki ışıkların açık olması ne kadar doğru? (Ekonomik kriz diye bir şey var...) ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba parathoner,
oncelikle tebrik ediyorum. cok guzel bir calisma olmus. rocktuel in soylediklerinin disinda getirebilecegim tek elestiri su; tavandaki spotlarda keske sen de spot aydinlatma kullansaydin, render dan benim anladigim, spotlarin altinda sanki omniler varmis gibi. spotlarin tavandaki cevresini aydinlatmasi bana baska bir nedenden kaynaklaniyor gibi gelmiyor. yaniliyor muyum? ![]() basarilarinin devamini diliyorum. keske cg mimar bulusmasina gelseydin de demeden edemiyorum. ![]() saygilar |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
sunu da belirtmeden edemeyecegim, modeldeki nesneler arasinda bir olceklendirme eksigi var. ornegin toplanti masasi yukseklikleri standart olarak yaklasik 72-74 cm arasindadir. diyelimki seninki 80 cm yukseklikteki bir masa, kapi yuksekligi tas catlasa 170 cm e geliyor, o da kasa da dahil. klasor buyuklugu de 33 yuksekligindedir. o da render da ufak duruyor. burositler de 110-120yi buluyor. foruma link olarak verdigin calismalarinin bulundugu sitedeki renderlar icin de, bu elestiriyi yaptigimi hatirliyorum. yani calisma harika ama su olcekleme problemi yok mu, o kisimda gercekten dikkat gostermelisin bence. eger elindeki bloklari olceklemekte problem cekiyorsan, sana benim kullandigim su methodu onereyim; kullanacagim blogun model icerisinde kaplayacagi buyuklukte bir dikdortgen prizma yapiyorum, sonra model icine blogu cagirip bu prizmanin ortasina oturtuyorum. sonra bu prizma ebadina gelecek sekilde scale uyguluyorum. scale problemi ve omni isik olarak dusundugum spot isiklari(yaniliyor olabilirim) disinda calisma gercekten super. umarim elestirilerim sana yardimci olur. calismalarinda basarilar.
saygilar |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Hayır yanılmıyorsunuz
Bu sahnedeki bazı objelerin ebatları gerçeği ile aynı fakat kendimi çizime kaptırıp mouse'umdan kıvılcımlar çıkmaya başladığı zaman ölçeklendirmeyi unutup, normal göz kararı çizime geçiveriyorum Bu ölçeklendirmeden yaptığım çalışmalardan kalan bir alışkanlık. Artık metrik çalışmama rağmen gördüğünüz gibi eksikler var. Ama düzelecek tabiki. Sevgili TANJU ÖZELGİN ve EKİBİNE rakip olmadan ölürsem gözüm açık gider VENOM, senin söylediğini de uygulayacağımdan emin olabilirsin. Ölçeklerle başım dertte ne yazıkki. ROCKTUEL'in söylediği ışık hatası doğru. Resmin brightness'ını düşürmeyi unutmuşum Gözünüze çarpan hatalar hala olursa duymak isterim. Sevgiler, |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Yapılan kritiklere yaklaşımının herkese örnek olmasını temenni ediyorum.. Teşekkür ediyorum ve inan yeni güzel çalışmalarını bekliyorum... Kolay gelsin..
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Selam, güzel çalışma tebrikler
Rocktuel, scale için verdiğin fikir çok kullanışlı geldi(sağol) ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Onu ben değil Venom söyledi.. Bence ona teşekkür etmelisin.. Benim de çok kullandığım ve çok kolay bir yöntemdir..
![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
birsey degil arkadaslar.
rocktuel, gosterdigin incelik icin tesekkur ederim. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Rica ederim.. Tanışmamız biraz kötü oldu ama bundan sonra böyle devam etsin bari
![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Aynı sahnenin VRay EdgesTex Render'ı
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Kapi ve masanin olcekleri, ve oda ic aydinlatmasi disinda hersey mukemmele yakin gozukuyor, olcekler dogru olsa insan bir an tereddut eder fotograf mi diye (daha dogrusu bu isle ugrasmayan insanlar fotograf sanar su anda bile). materiallar gayet guzel oturmus, tavan isiklandirmasi daha iyi olabilir ve estetik olarak daha guzel bir toplanti masasi odanin havasini bir anda degistirir...
tebrikler |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|