![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Cgmimar ve fiyatlar
Toplatıda venom'un attığı bir fikir vardı. Sitenin fiyat belirleme politikasına olan katkısı.
Tabii ki düşünülmeli. Hatta derinden bu konuaya gimiş bir site buldum. Daha yeni ama altyapısı incelenebilir. http://www.freelanceturkey.com/ Bakınız. Tabii ki sitemiz böyle bir şey olmyacak ama kavramları karşılaştırmak amacı ile bakılabilir. Yorum yapılabilir.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba arkadaslar,
Sevgili ayasofya nin link verdigi site gercekten cok ilginc. Ben soyle bir inceledim, ama grafikerlerin kendilerine bictikleri fiyatlar arasinda bir iliski kuramadim. Bence burada bizim yapmamiz gereken aslinda bir noktada mimar ucretinin de sitemiz icinde tespit edilmesi(en azindan asgari mimar ucretinin; ki bu asgari ucret olmasin) bunu neden mi yapmak gerekiyor? Ayasofya nin da bir cok yerde belirtigi uzere ben de saat hesabi sistemi ile, yapilan 3d calismalarin fiyatlandirilmasindan yanayim. Bu noktada 3d isini yapan kisinin saat ucretinin bilinmesi gerekiyor. Bu kisi bizim forumumuzda mimar ya da ic mimar olacak gibi gorunuyor.(diger arkadaslar alinmasin lutfen ) yani bir mimar veya ic mimara ait saat ucretinin bilinip, isi yapan kisinin calistigi sirket icin sirketin ona surekli is imkani sagladigi icin bir indirim yaptigini goz onunde bulundurarak, freelance yapilan bir is icin bu saat ucretini 2ye veya 3e katlayarak(freelance is getiren firma surekli bir is garantisi sunmuyor cogu zaman) hesaplanmasi gerekiyor. Yani diyelim ki calistigi sirkette 3d isi yapan bir mimarin ucretini bir ay icindeki calisma gunleri sayisina ve gunluk calisma satine bolup bir saat ucreti elde etmeliyiz bunu da optimum sartlar icin belirlemeliyiz(ki sonuc fiyat 3 kurusa gelmesin) bu durumdaki handikap su; daha deneyimli birisi bir isi 5 saatte bitiriyor, daha az deneyimli kisi ise ayni isi 10 saatte bitirebiliyor. Daha az deneyimli kisi deneyimli olanin iki kati bir ucret mi alacak? Tabi ki hayir. Belirleyecegimiz saat ucreti az deneyimli kisiyi baz alacak deneyimli kisinin saat ucreti belirleyecegimiz taban ucretin ustunde olacak haliyle. Biz bu methodla piyasada yapilacak 3d isler icin bir taban fiyat belirlemis olacagiz, boylelikle cok ucuza hatta bedavaya yapilan islere de bir standart getirip, bu isten ekmek yiyen insanlari korumayi hedefleyecegiz. Cikan bu fiyat uzerine bu is icin buro tutuldugu, buronun kira, elektrik, su gibi rutin masraflarinin disinda yazilim yenileme payi da konuldugunda cikan son fiyat, bu isi profesyonelce buro tutup da yapan arkadaslarimizi koruyan bir fiyat olacaktir. Peki hem bu isi yapip, hem de kopya yazilim kullanan, ev veya calistigi buroda bu isi yapanlar ne olacak? Onlar da bu fiyat uzerinden is yaparak fazladan para mi kazanmis olacaklar diye sorarsak kendimize, cevap evettir. Ancak bu durum, bu arkadaslarin kendi aldiklari bir risk olacaktir.(zaten su anda da alinan) Sayet yaptiklari isin yasadisi oldugu ortaya cikarsa bunun sonuclarina kendileri katlanacaklardir. Varsin boyle yapsinlar fazladan kazansinlar, ama bu isi de hakkiyla yapmaya calisan arkadaslarimiz ekonomik olarak yipranmasin. Bu anlattigim methodda mutlaka eksik yonler olabilir, sizlerin fikirlerini bekliyorum. ![]() saygilar |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|