![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
ilk çalışma
tüm gruptaki arkadaşlara merhaba
yaklaşık 2 aydır grubu takip ediyorum bir kaç sual sormuştum cevapları geldi şimdide 3d vizde çok yeni olmama rağmen yaptıgım ilk çalışmayı size gönderip tashih almak istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim. eleştiri yaparak daha iyi bi sunuma getirelim çalışmamı. herkese teşekkürler abaglan
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
İLK ÇALIŞMA
arkadaşlar merhaba
unutmuş oldugum bir kaç noktayıda ilave edeyim binayla ve çalışma yaptıgım bilgisaayr ile ilgili olarak. P3 600, 128 ram render süresi 3 dakika (öyle gibiydi) proje olarakta son 4 kat konut oalrak düşünülmüş olup 1.kat batat kat ve zemin kat iş yeri olarak düşünülmektedir. hepsi tek bi kişiye ait bir bina.yön olarak ta görülen güney cephesidir.aklıma gelenler bunlar... hoşçakalın gülümsemeyle kalın )abaglan
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
3d viz de çalışırken tanımlı olan döşeme, duvar gibi bazı elemanların rendera giren yüzeyleri aynı düzlemde olabilirler. Bu durumda aynı düzlemde farklı kaplamalara sahip elemanlar üst üste çakıştığından renderda problem oluşur ve bu iki kaplama malzemesi çizgi-çizgi şekilde rastgele üstüste yapışır. Balkonlarda eğer şu anda çok iyi okunmayan farklı bir kaplama kaplamamışsan, böyle bi durum sözkonusu.....
Bir de kamera yüksekliğini çok düşük tutmuşsun, binaya yola yatarak bakıyor gibi... Artistik bi perspektif için kamera açısını düşürebilirsin ![]()
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Buna teknik olarak "Z-FIGHT" deniyor.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
z-fight?
selam arkadaşlar
öncelikle Zaimoğlunun anlattıklarına açıklık getireyim. balkon altı 45 derece açılı gri tonda gözükenler 5 cm genişlikte ve 10 cm aralıklı alüminyum güneş kırıcılar olarak düşünmüştüm fakat başaramamışım. düzeltmeye çalışacağım. eleştirin için teşekkürler.Cetinin eleştirisene cevap veremiyeceğim nedemek istediğini hiç anlamadım...(heavy head boy ingilizcesiyle çevirincede iyi bir anlam çıkmıyor ) ama cevap vermeniz bile iyi. teşekkürlerdiğer arkadaşlardanda hem eleşiri hemde eleşiriyi düzeltecek yol bekliyorum... hoşçakalın...iyi çalışmalar abaglan
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
acıklamana gore orda z-fight yok.
z-fight bu resimdeki gibi bişey. yani aynı Z koordinatında bulunan 2 yüzeyin bakış acısına göre önde görunebilmek için birbiriyle kavga etmesi (fight). |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba abalgan,
model belli detaylarin(giris kapi kolu, yagmur oluk ve borusu, balkon tavan aydinlatmasi) atlanmis olmasina ragmen iyi, ancak ben senin yerinde olsam modeli yaptigin yerin bu acidan fotografini ceker modeli onun uzerine oturturdum. boylelikle yan binalari modellemekten ve sahnenin ham gorunmesinden calismami kurtarirdim.(haliyle kimse yan binalarin modellemesini senden bekleyemez. ) bunun disinda sanirim gokyuzune bir plane yerlestirip uzerine gokyuzu mapini atamissin yada ondeki beyaz bir kutle benim o sekilde dusunmeme neden oluyor. gok yuzu mapini modelini icine alan dev bir kureye atamani tavsiye ediyorum. tabi face leri ice bakan bir kureye. kamera acisi konusuna zaimoglu deginmis. isik konusunda ise iki bilemedin uc isikla yaptigin aydinlatma, default scanline renderer icin basarili bir sonuc vermemis haliyle. global illumination aydinlatma ile golgede kalan yuzeylerinin de yere vuran isik tarafindan aydinlaniyormus gibi gorunmesini saglamalisin. global illumination tutorials diye nette bir arastirma yap goreceksin. malzeme konusunda ise isik konusunu halletmeden bir sey demek mumkun degil, ancak sanki sadece renk verilmis gibi gorunuyor yuzeyler, ama isik konusunu halledince malzemeler de kendini gosterecektir belki de. cunku malzemede secilen shader malzemenin isik ile tepkimesindeki davranisini belirleyecektir. cam ve metal konusunda yansimalar eksik ama bunlari ufak bir calismayla halledebilirsin. adim adim hersey hallolur. umarim yardimci olabilmisimdir. ![]() Basarilarinin devamini diliyorum. Calismalarinin bekliyorum. saygilar |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
venoma cevap- sorularım:(
venom eleştirin için teşekkür ederim. öncelikle sulaerine cvp vereyim ve öğrenmek istediklerimi öğreneyim zahmet olmaz ise
gökyüzü map ile ilgili olarak plane e malzeme atamadım o envairomentta seçtiğim bir mapti oarkadki beyaz fon gibi görülen box, yandaki binalar gibi bir box sanırım ışık yansımasından öyle durmuş.oalbilir senin dediğin bir kürenin iç kısına nasıl map atanır?? hemde bi küre bütün modeli içine alında ışık yansımalarını nasıl göreceğim?? ışık eleştirilerine ise bi şey diyemeceğim çünkü bilmiyorum.netten onları araştıracağım. evet üç tane omni ışık var aydınlatmada radiostady(yazılışına bakma ) kullandım beceremedim sanırım. ayrıca bilen gözle baktığından olsa gerek hiç bir malzeme yok, kullandığım hepsi renklendirilip parlaklık saydamlıklarını kullandığım malzemeler.cam olark kullanmak istediğim yüzeylerin saydamlığını azlattıkça camın rengi gidiyor bunuda ben istemiyorum mimaride.aynı şekide parapet seviyesindeki pembe renk görülen cam yapmaya çalışmıştım ama yansıtma falan olmadı belki çok temel şeylerdir ama bilmiyorum detayları falan yapamadım açıkçası modellemede temel geometriler dışına çıkılan şeyleri beceremiyorum. sormak istediğim bunlara ek olark böyle bir modeli benim gibi amatör olsa dahi ne kadar zamanda yapılır.kişiye göre değişssede ben bunu hepsi bitişi 6 saatimi aldı.çok zaman alıyormuş gibi geliyor bana.ondan bir şekilde soğuyorum modellemeden.neyse...üstadlardan öğreneck çok şey var umarım yarın ki toplantıda olursun ve daha iyi bir şekidle konuşuruz. iyi çalışmalar... abaglan
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
..
venom'a
şunu anlamadım. bir render'ın render olabilmesi ve onun ilerisinde binanın bina gibi görünmesi için yağmur oluğu ve borusu olmazsa olmaz mıdır? yağmur oluğu ve borusu gizlenmiş proje olamaz mı? sana bir proje geldiğinde sonucun (sana göre) ayakları yere basması için kendi inisiyatifinde yağmur oluğu ekliyor musun? render eleştirisi yaparken, mesnetsiz mimari eleştiriler yapmayalım. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba abaglan,
kure konusunda, modelin hepsini kapsayacak bir kure olustur, modeli tam merkeze almaya calis. kureye edit mesh uygula. edit mesh de polygon secimini yap ve kurenin tum yuzeylerini sec. edit mesh de asagida surface properties basliginda flip diye bir secenek var. tum kure polygon yuzeyleri secili iken, flip i tikla. edit meshden cik. su an tum kure yuzeyleri iceri donmus olmali. simdi gokyuzu mapini kureye ata. ardindan kureye uvw mapping modifier ini uygula, modifier icindeki sphere secimini isaretle. kurenin ici gok yuzu mapi ile kaplanmis olmali. bu method ozellikle animasyonda cok ise yariyor. kamera hareket ettikce gokyuzu de donuyor, yani bir gok kubbe hissini veriyor. pencere camlari yada modelldeki su benzeri yansitici yuzeylerden yansimalar da olusuyor. kurenin tum yuzeyleri ice baktigi icin isik kaynagin kurenin disinda olsa bile kure yuzeyleri isigin yolunu kesmiyor. model icin 6 saat fena bir zaman degil. modelinde balkon tavan aydinlatmasi, bina giris kapi kolu, yagmur olugu ve borusu var mi bilmiyorum, ama varsa unutma diye belirtim bir onceki mesajimda. ben bazen unutuyorum da. 6 saatte insan bunalabiliyor haliyle ama zaman gectikce daha kaliteli isleri daha kisa zamanda yapiyor insan bu nedenle bu detaylari da zaman bulursan yapabilirsin. yarin ki toplantida gorusmek uzere, konusacak cok sey var. ![]() saygilar |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba izoleli pense,
balkon tavan aydinlatmalari, kapi kollari, yagmur olugu ve borusu vb. detaylar projede var ise ve yeri biliniyorsa calismaya islenirse calisma daha islenmis ve gercekci oluyor. ben sadece abaglan a benim de icine dustugum bu detaylari atlama dalginligindan bahsetmeye calisiyordum. yoksa tabi ki yagmur oluklari gizlenebilir. ve proje muellifine danismadan bu tur ekleri yapmak bence de dogru degil. yanlis anlasilmak istemem. istanbul da ikamet ediyorsan ve uygunsan, cg mimar bulusmasina gelirsen tanisir, bu konular uzerinde konusuruz. saygilar |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|