![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
2000 karelik GI ani-50 dönüm arazi
Merhaba ;
2000 karenin olduğu bir klasoru premier de nasıl tek bir movie haline getirebilirim? ek bilgi: 70 mb lik max dosyasını 2000 karelik ani ile hareketlendirmek üzereyim fakat bu yapacağım ilk kapsamlı animasyon. v-ray kullanarak yaptım ve 640x480 kareyi 4 dk. da yapıyor ve bu 4000+ dakika edicek. bir net cafede 10 makinaya 200 frame den dağıtmayı planlıyorum. Kendi makinamda bir kaç test yaptım ve toplam 200 karelik bir animasyonu frame lere dağıttım fakat Premier de karelerin olduğu klasoru movie ye çevirmeye kalktığımda her kareyi ekranda 6 saniye gösteriyor. tek tek her kareyi seçip saniyenin 25 de 1 kadar göstermesini nasıl sağlıyabilirim? Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba bd3d,
premiere de 2000 kareyi ard arda bir seferde getiremezsin. premiere 6(ki sanirim simdi 7 si cikti) da 500 kare alabiliyordu program bir seferinde. bu nedenle 500 lu ya da premiere 7 de limit ne ise( belki 750) gruplar halinde sececegin bir codec le sıkıstırdıktan sonra. bu gruplari da yeniden bir araya getirmelisin. cozum bu. 640 x 480 lik bir cozunurluk bence yanlis, cunku bu filmi vcd yapacaksan pal formatini tutturman lazim yoksa filmin kenarlarinda siyah bosluklar kalir, benden soylemesi. bu nedenle en bastan hangi formatta cikti alacagina karar ver renderlari ona gore al. yoksa ya kenarda bosluklar, ya da stetch olmus bir goruntu. bir de svcd mi yoksa vcd mi yapacaksin? bu ikisi arasinda da karar vermelisin. svcd tipki bir aralar svhs video kasetlerin normal vhs lerden farki vardi aynen o sekilde vcd de cozunurluk ve kalite acisindan farkli ve vcd ye sıgıyor. kare basina 4 dk. bence gercekten cok fazla. max dosyani parcalaman mumkun ise, diyelim ki 0-500 arasi icin bir max dosyasi. 500 olmayabilir, bir kirilma noktasi 500 den sonra gorulen yerler ve once gorulen yerler gibi. dosyayi birbirini gormeyen boyle 3-4 dosyaya bolmen isi hizlandidir. ama v ray de hesabi bir kere yapiyor da gi bilgilerini sakliyor ya da yansimalarda arka gorunuyor diyorsan, o zaman baska. Ama 10 makine 200 er kare falan hesap yaptigimiz zaman 13-14 saatte is bitiyor gibi. Yani 140 saatlik internet cafe ucreti. Ucuz bir yer bul derim. Makinelerinde seninki ile ayni konfigrasyondo olmama ihtimalini de goze alirsak bence o is ikinci gune sarkar gibime geliyor. Bahsettigin 6 sn. basina bir kare problemi fps zamaniyla ilgili bir problem olmasin? Yani premiere de out put formatini secerken yaptigin ayarlarda video bolumunde fps ayarlarinda pal yani 1/25 ayari var. Bu ayarlari yaptin mi? Yok yaptiysan bir de speed ayari var ona bak derim. bi ara ben de boyle bir animasyon isi icin bu tip hesaplara girmistim. Evdeki hesap carsiya uymayabiliyor. Hata kaldirmiyor bu tip seyler, hesap kitap onemli. Basarilar. Umarim yardimci olabilmisimdir. Cg mimar toplantisinda gorusmek umuduyla. saygilar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Selam ; evet evdeki hesap uymadı... gittiğim cafedeki makinalarda win 98 yuklu ve v-ray sanırım desteklemiyor. bir mesaj gelmiyor fakat donup kalma olayı var.
Bir cadeyi daha denedim makinalar 2.4 ghz ve 1.3 dk. da yaptı , aslında o dediğin ayarları bir denemem gerekicek. yanlarda boşluk olmasını istemem doğrusu... Bir başka gerçek ise sahnedeki en ağır yapının bitkiler olması. rpc kullanmak istedim fakat o kadar rpc yi render için hazırlaması çok daha uzun sürüyor ve bitkisiz renderda farklı bir render süresi almıyor. render çözünürlüğü 512x341 fakat premier de pal dv formatında birleştiriceğim. vcd ile nasıl tepki vereceğini bilmiyorum sanırım bir test etmem gerekicek. Premiedeki sorun ise 30 karelik bir animasyonu framelere ayırdım ve paintshopun o kendine has efektlerini batch process ile kullandım(color balance i muhteşem) sonra frameleri premiere attığımda ise her kareyi 6 şar saniye gösterdi yani aslında bir saniyeyi geçmeyecek bir animasyonu 3 dakika gösterdi (slideshow gibi). Output da değil work area da böyle oluyor ki export edildiğindede aynı şey olucaktır... S-vcd için daha buyk kareler almam gerekmiyor mu?o halde svcd... Ben birazdaha kurcalayım , tekrar sorularla dönmemem dileğiyle , teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
yeri değil ama ulead kare kabul etme konusunda premier'den daha iyi diye biliyorum.
ayrıca işte kritik konu. V- ray iyi hoş da kare başında 4 dakika ise sadece bir saniye için 24x4 dakika demek. Bir dakikalık animasyon içinse 24x4x60 dakika demek. yani 4 gün. Net render işi de o kadar kolay olmayabiliyor. bence v-ray elzem midir. Ona bir bakmalısınız. Tabii sizin çalışmayı bilmeden konuşuyorum.. Bi aralar Brasil V-ray filan kullanmak revaştaydı şimdiyse onları kullanmadan aynı sonuçları alabilmek revaçta. İŞte moda bu. :-))))
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba bd3d,
Bence bir de photoshop un color balance ini dene derim. Action palete ini kullanarak bir batch dizisi hazirlayabilirsin, hem boylelikle kare kare aldigin animasyon karelerini hem color balance ile duzeltir, hem de save for the web ile cok buyuk bir goruntu kaybina ugratmadan kucultup animasyon out put dosyani ufaltabilirsin. Codec olarak indeo yu tavsiye ederim. Radius taki problemlerin hic birini yasatmiyor. Hareketli goruntude save for the web li imajlari kullanmak cok avantajli, resim hareketli oldugu icin hic bir kayip olmuyor, ustelik premiere process suresini kisaltiyor. Svcd 512x341 normal vcd formati ise 320x240 gibi bir seydi. Su an bilgisayarda premiere kurulu degil, tam hatirlamiyorum. premiere den mpeg2 formatinda out put almak icin bir plugin gerekiyor(en azindan premiere 6 icin) ben de avi filmi tsunami isimli bir converter ile mpeg2 formatina cevirip bu methodla svcd yapiyordum. Bitkiler konusuna gelince rpc ler bence de o denli basarili olamayabiliyor. Tum render iyi giderken arada agacin bi kenari kameranin yoluna girebiliyor. Rpc ler hareketli renderlarda cok kararsiz bir dengede. Bir de belli yukseklikten kilkuyruk gorunme durumlari. Agaclar konusunda belki de sahnedeki agaclar disindaki tum nesnelere matte shadow malzeme atarsin, sadece agaclari alir. Premiere ya da ulead da alpha kanal yardimiyla esas karelerin uzerine oturtursun. Avantaji dosyani agaclardan kurtarir hafifletirsin, dezavantaji agaclarin yansimalari olmayacaktir. Ya da lod kullanabilirsin. Level of detail. Ayni agacin detay olarak yuksek, orta ve dusuk cozunurlukte 3 modelini dosyanda tanimlayip, programin yakin sahnelerde en kaliteli modeli kullanmasini uzak sahnelerde ise dusuk kalitedeli modeli kullanarak render sureni kisaltmasini saglayabilirsin. v-ray konusuna gelince ben de bir ara external renderer lar konusuna merak sarmis inceliyordum. İlk olarak lightscape i denedim. Gayet de basarili sonuclar almaya baslamistim derken autodesk lightscape i oldurdu. Ardindan v-ray in sitesinden demo versiyonunu indirdim. Ama biz ofiste viz 3 kullandigimiz icin midir nedir cok da basarili olamadim hatta internetten pdf formatinda manuel ini bile indirmistim. Ancak v-ray in demo surumu ile bir noktaya kadar gidilebiliyordu. Demo surumu daha gelismis malzeme ayarlarini desteklemiyordu. O siralar brazil mi v-ray mi diye bir forumu inceledim. Ayni modelin render larini vray ve brazil ile almislardi. Brazil daha iyi gorunuyor gibiydi, derken brazil in sitesi splutterfish den demo surumunu download edip yuklemeye calistim, ancak yukleme talimatini yerine getirmek icin neredeyse profesor oluyordum, ama viz kullandigimiz icin midir nedir yine basaramadim. Ardindan acaba yine mi lightscape donsem derken bizim ofisteki sirkulasyon hizina lightscape ile yetisemeyecegimi anlayinca 3d studio nun kendi isiklarina donme karari aldim. Sonunda bezmistim. Lightscape ile 1 yil ugras, ardindan autodesk sak diye kestirip atsin. O gune kadar 3d nin kendi isiklari ile gercekci renderlar alamayacagimi dusunuyordum. Derken bu external renderer lar arasinda gezerken radiosity aydinlatma konusunu kavradigimi anladim, ve kendim bir dizi aydinlatma dosyasi olusturdum. Bir de mat lib. Adim adim bunlari gelistirmeye calistim, ve gelistiriyorum. Hem external renderer larin kendine has problemlerini yasamiyorum, hem de bu uygulama revizyon konusunda cok esnek. Sakin bu yazdiklarim yanlis anlasilmasin. Herkesin calisma methoduna saygim sonsuz. Ben sadece v-ray konusu acilinca biraz eski gunlere gittim. Umarim uzerinde ugrastigin bu calismani kazasiz belasiz tamamlarsin, basarilar. Cg mimar da gorusmek umuduyla. saygilar |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
v-ray için şunu diyebilirim , brazilden çok daha hızlı çünki ir-map diye radiosity solution benzeri bir sistemi var ve bu sistemde hesaplama hazırlandıktan sonra malzemeleri değiştirebiliyor hattaha bir kaç obje tek bir mesh çevirebiliyorsunuz , sadece yerinden kıpırdatmamanız gerekiyor.
Lightscape ve benzerlerinden çok çok daha güzel çünki sahneyi overlap surface kaygısız yapıyorsunuz. ofis ortamı içinde çok güzel çünki ışıklandırma çok zaman alıyor fakt v-ray de bir cathedral;(clermont) modelini ışıklandırmayı denedim ve basit bir bisiklet modelinden farksız süre aldı. Yani program büyü gibi bir şey. Ama ilk başta belli bir kaç yöntemi çözmek gerekiyor , ki artık nette tutorial kaynıyor. Sanırım tek kötü yanı antialiasing in çok uzun sürmesi 2048x1536 bir resmi 12 dak. falan alıyor , p3 800 de Dileğin için teşekkür ederim , cd ye çekip still image larını göstermek için sabırsızlanıyorum fakat , herşey bittiğinde sunmam daha iyi olur diyorum... Premier ile alakalı sorunum hala devam ediyor bu arada... birisi ufak bir moviesini framlere export edip tekrar birleştirmeyi denerse ,geriye bir problem kalmamış olucaktır... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Animasyona başlamadan önceki bir kaç test
Dağ , çayır çimen dokuları düzeltildi/değiştirildi , bir kaç opacity li bulut eklendi , geriye kalan herşey şu anki hali gibi...
http://www.vuralk.com/bora/1_1.jpg http://www.vuralk.com/bora/2_2.jpg http://www.vuralk.com/bora/3_3.jpg http://www.vuralk.com/bora/4_4.jpg |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|