![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba
ben 3d max ile amatör olarak ilgilenmeye başladım. bilgisayarım pentium 4, 2 ghz, 512 mb, geforce asus 5200, ayrıca işletim sistemim win xp professinol , sizce bu sistem yeterlimi? ayrıca işletim sistemini değiştirmem gerekirmi sizce en iyisi hangisi? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. turgut demir |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
gayet iyi
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba turgut,
biz ofiste kullandigimiz makine konfigrasyonu su; Islemci: p3 550 Mhz Bellek: 512 Mb Ekran Karti: 64 Mb ve bu makinelerle profesyonel calisma cikarmak durumundayiz. daha 2 ay oncesine kadar da windows 98 SE isletim sistemi ile calisiyorduk, ki basa bela ayni anda 3d ile autocad acik calisamazsin, internet ile 3d acik calisamazsin. kisaca 3d aciksa yaninda baska hic birsey acamiyoduk. acarsan ya mavi ekran ya da ekran karti window lar arasi gecisleri regenerate edemiyodu. simdi ise windows xp professional kullaniyoruz. gayet memnunuz. butun bunlari niye mi yazdim? bence amatorce 3d ile ugrasacak birisi icin senin bahsettigin konfigrasyon, harika. ki biz profesyonelce ugrasanlar bile bahsettigin konfigrasyonu ofisimizde kullanamiyoruz. patron idare edin diyor. isletim sistemi olarak da xp professional bence en iyisi cunku bu nt tabanli bir sistem oldugu icin multiple session yani ayni anda bircok 3d dosyasi acmana izin veriyor.(gerci win2000 de veriyor ama win xp pro en yenisi ve bir is makinesi ortami olusturuyor.) bi an evvel 3d calismalara basla. fazladan da masraf etme. zaten sen elindeki bilgisayarin sinirlarini zorlayabilene kadar 1-1,5 yil gececektir. yeni bilgisayara verecegin para bosa gitmesin. 2 yil sonra son model bir konfigrasyon alirsin. umarim yardimci olabilmisimdir. cg mimar bulusmasinda gorusmek umuduyla. saygilar |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Bu yetmezse daha ne olcak?
![]() Bende evde p2 300 512 ram SCSI bir makina var ve gecenlerde max 6 kurdum takır takır çalıştı. 6 senedir bu makinayla beraberim. Render sürelerinde problem oluyor ama onu da şirkette render ediyorum. Keyfine bak. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
ehehehe benim makinem
Celeron 400 256 mb ram 16 mb ekran kartı bende de takır takır çalışıyor. XP olmasaydı belki de makineyi atacaktım ama artık askerdeyken de beni idare eder bu makine
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
yok mu azaltan? 486 falan?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
eheheh r4 de iken vardı çift işlemcili 486 dx50 makinem hala yaşıyorla yaşamıyor arası evde yatıyor. pentium 75 den daha iyi performans veriyordu halen daha kıyamadım atmaya.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|