![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
edit mesh kaplama sorunu ?
Öncelikle herkesin bayramını kutluyorum.
Arkadaşlar ben 3ds max 5 te box komutunda çizdiğim bir objenin formunu edit mesh de değiştirip render texture yaptım ve map tan duvar kaplaması motifini seçip objemi kaplamaya çalıştım. Fakat seçtiğim objeye atadığım kaplama bir türlü görünmüyor. Box ta çizdiğim ve edit mesh te formunu değişmediğim objeleri sorun olmadan kaplayabiliyorum. Sorun nerden kaynaklanıyor olabilir acaba? Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar herkese ) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba kaan3D,
bahsettigin sorun, bana tipik bir uvw mapping modifier i eksikligi problemi gibi gorunuyor. edit mesh uygulamadan once max icinde yaptigin box, zaten max tarafindan bir kutu olarak biliniyor ve kaplama bu bilgiye gore yapiliyordu. fakat sen bir kutuyu edit mesh ile deforme ettikten sonra atadigin malzemenin gorunebilmesi icin deforme ettigin kutu uzerinde atanacak malzemelerin nasil gorunmesini istedigini tanimlamalisin. bunu da uvw map modifier i ile yapabilirsin. umarim problemini dogru anlamis ve yardimci olabilmisimdir. cg mimarda gorusmek uzere. sana da iyi bayramlar. saygilar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkürler
evet sorunu hallettim. formunu değiştirdiğim cisme uvw map ile tekrar taradım ve şimdi kaplamam görünüyor.
yardımlarınız için çok teşekkürler ) |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|