![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
bir calisma...
merabalar...
Bu calisma Viyanadaki Nivea yönetim binasi icin ,giris ve danisma bölümlerinin hala tasarim sürecindeki renderlerini iceriyo. render ,teknigi isik , ve benzeri teknik konularda, hertürlü elestirilerinizi bekliyorum, simdiden tesekkürler. (tasarim Walter Stelzhammer) kullanilan programlar:autocad 2002, 3dsmax5 , photoshop7 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
resim2
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
resim3
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba omerselcuk,
Sahnede modeller konusunda hic bir sorun gorunmuyor. Ama aydinlatmada ve malzemelerde bir takim problemlerin var. asagidaki daha once bir baska arkadasa yazdigim yorumdaki isiklandirma eksikleri senin renderlarinda da mevcut. “sahnede isik kaynaginin belirsiz olusu seni zor durumda birakiyor. Ne tavanda ne de yerde pek bir isik kaynagi gorunmuyor. Sahne ile ilgili bir isik senaryosu olusturmalisin bence. Sahne gun isigi ile aydinlaniyor, sahne armaturlerle aydinlaniyor yada her ikisi ile de aydinlaniyor gibi. Yani mekanin gunun hangi saatinde oldugunu tespit etmelisin.Genelde freelance islerde musteri isik kaynagi yeri armatur secimi gibi sahnenin gercekciligi acisindan cok onemli olan detaylari atlayabiliyor.” “İsik kaynaklarini ve isik senaryonu belirlemen, tavanin neden bu kadar aydinlik oldugunu yada golgelerin neden bu denli koyu oldugunu sorgulayabilmeni saglayabilir.” Bunun disinda bir an evvel eger sahip degilsen kendine bir matlib olusturmani oneriyorum. Boylelikle malzeme konusunda da ilerledikce bunlari eskilerin uzerine kaydedip malzeme konusunda da kendini gelistirebilirsin. “ Kaynak: http://arkitera.com.tr/forum/showthr...?threadid=2031 Bunun disinda cam ve metal malzeme konusunda elindeki mevcut matlibleri tarayip en iyisini bulmaya calismani oneriyorum. Bu calismanin hikayesini de bizmle paylasirsan seviniriz. (Viyanadaki Nivea yönetim binasi, Walter Stelzhammer, omerselcuk nasil? vb.) ![]() Basarilarinin devamini diliyorum. Calismalarinin bekliyorum. saygilar |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Meraba venom,
elestirin icin sagol, gercekten özellikle aydinlatma konusundaki elestirinde cok haklisin. aydinlatma konusunda zorlaniyorum . teknik olarak modelleri cadde yapip maxe gönderiyorum bilmiyorum buda bir dezavantaj sayilirmi...? aslinda tasarimda aydinlatma konusu hem teknik hemde , tasarim felsefesi acisindan sonderece iyi cözüldü, su sirada insa ediliyo ama ben ne yazikki bunu renderde anlatmayi beceremedim... tavanda cok özel bir folye bulunuyo bu yumasak bir örtü 2mm kalinliginda ve esnek bir deri gibi tavani sariyo ve arkada kullanilan özel armatürler tavani homojen bir aydinlatma elemanina dönüstürüyo. yani kisacasi bittiginde benim renderden cok cok daha iyi olacak .aydinlatma ile ilgili baz ipuclari verirsen, yada bisekilde yardim edebilirsen sevinirim tesekkürler. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba omerselcuk,
Aydinlatma acisindan eger vertex coloring methodunu kullanan bir renderer kullaniyorsan (lightscape gibi), modeli nasil yaptigin onemli. Yok 3d Studio nun kendi isiklarini kullanacaksan cok da onemli degil. Tavandaki bu ozel folyo diye bahsettigin malzeme benzeri bir malzeme de biz kullaniyoruz. Adi barisol, daha dogrusu markasi (selpak deme olayi gibi oldu, asli kagit mendildir ya). Malzemenin teknik adini bilemiyorum, herhalde yari gecirgen elastik plastik esasli kaplama malzemesi filandir. Bizim kullandigimiz barisol yari gecirgendir ve isigi gecirir, homojen bir aydinlatma saglar. Tavana ya da duvara bir kasnaga isitilarak gerilir. Barisolun rengi yesil ise barisolun arkasina beyaz florasan lamba koy icerisi yesil olur. Beyaz barisol koyarsan, farkli renkte lamba koyarsan arkasina odanin rengini bile degistirebilirsin eger oda da beyaz ise. Ne reklam yaptim be ![]() Bu arada kullandigin insanlar guzelmis, kendin mi kestin yoksa bir kutuphane mi? Rpc olmadiklari kesin. Hani bu calismanin hikayesini (Viyanadaki Nivea yönetim binasi, Walter Stelzhammer, omerselcuk nasil? vb.) de bizimle paylasirsan seviniriz diye yazmistim, senden cevap yok. yoksa bu hikayeyi bulusmaya mi sakliyosun? Ben isik trickleri konusunu organizasyon bulusmasina sakliyorum. Artik bulusmanin reklamini boyle yapiyorum, nasil ama? saygilar |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Meraba ,
Tamam ... aslinda benim bulusmaya gelme sansi neredeyse sifir o yüzden üzüldüm demeliyim galiba(!)... Ben viyanada yüksek lisans yapiyorum bu aradada , mimari acidan iyi sayilabilecek bir bürodada calisiyorum.ancak 3d ci olarak felan degil oda yaptigim bazi islerden neyse... bu projede, davetli bir yarismada kazanian bir proje 2 sene önce kazanmislar , simdide uygulaniyo . görülen renderler isin cok cok ufak bir kismi yani... bide buralarda render olayina cok dikkat ediliyo, söyle söliyim. öle afrali tafrali gercekci felan renderlar biraz asssagi görülüyo... buda calistigim büronun , köklü bir modern alt yapisi olamsinda ... örnegin benden sahnede hic isik olmadan yapmami istiyolar renderlari, böylece daha objektif olabiliyoruz... sanirim anlayan anlatmak istedigimi anlamistir.ya ni renderler sadece analiz icin kullaniliyo daha farkli bir matalite var sunum ve müsteri tavlama olayi renderlerle yapilmiyo... olayin hikayesi böle kisaca, belki arada baska calismalarda gönderebilirim. herkese kolay gelsin iyi calismalar... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba omer,
kullandigin insan figurleri guzel, nereden temin ettin? saygilar |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
kendi cektigim resimler Venom.
sokskta felan dolasirken , begendigim( haberleri olmadan insanlarin ) insanalrdanmontaj icin cektiklerim. istersen bazilarini gönderebilirm. bu arada tavandaki isik sorununu biraz astim tabi baska sorunlar var hala, bir gönderiyim bak... hoscakal... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
omer,
ben de ozellikle insan, bitki, agac gibi yaptigim sahneleri zenginlestirebilecegim ogeleri topluyorum hepimiz gibi. kestigin bu resimleri yollama teklifine nasil hayir diyebilirim ki. ben de sana benim internetten firmalarin free olarak dagittigi ve benim kestigim bir kutuphaneyi yollayabilirim. render i da yolla, naptin merak ettim dogrusu? ![]() saygilar |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Malzemeler konusunda calismadim henüz ama isik konusunda biraz kafa yordum...
dedigin gibiaslinda sonderece fiks bir isik senaryosu var tavandan homajen aydinlaniyo mekan. dolayisiyla sert gölge yok, sadece alt kisimlarda objelerin zeminle birlestigi yerlerde olmasi gerkiyo gölgenin, bide tavanin duvarla birlessti yerlerde. Bende söle bisey düsündüm tavani biraz gecirgen yapip skylight la birlikte alttan ve üstten gölgesiz iki isik kaynagi daha kullandim. ama bu render brazille yapimdi. standart olarak denedim seffaf malzemeden gecemedi sky light(light tracerla) dolayisiyla icerdede bi etkisi olamadi. simdi benim sorunum su standart olarak böle bir etkiyi nasil verebilirim??? tesekkürler |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
hey!!!
calismalariniz iyi olmus fakat malzeme kaplamalarinda biraz sorun var. ama tasarim olarak gercekten iyi bir calisma.
evet turkiyede biraz daha susleme olaylarina giriliyor proje sunulurken. bu konuda haklisiniz. proje ikinci planda kaliyor. bunu oldurmemek tasarimi daha bir on planda gostermek lazim. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kaan haklisin malzemeler icin daha calismaliyim ama yakinda tamamlayip göndericem.
bu arada su soruyu yanitlayacak olana biri varmi; skylight, seffaf malzemelerden gecemiyo galiba ayarlarindada cok az opsiyon var. bu calismada kullanmak zorunda oldugum bisey cünkü sonderece homojen bir isiiga ve ayrica köseler ve obje altlari haric gölgeye ihtiyacim yok (aydinlatma konseptinden dolayi). herhangi bir pluginde kullanmak istemiyorum . bu durumda tavanin arkasina nasil bir isik kaynagi koymaliyim ki hem homojen hem , yumusak bir aydinlatma saglayabiliyim??? bu arada venom insanlari sana nasil gönderiyim ancak jpg olarak gönderebilirim galiba. neyse bir yolunu buluruz... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
omer,
su sekilde yapmayi dene istersen, yukaridan kullanacagin isigin exclude menusune tavandaki objeleri ekle, tavani zaten aydinlatmayacak olan bu isik tavani gormeyiversin, oldu bitti. o isikta rectangle bir spot olsun. yan duvarlara da vursun. iste bu. insanlar konusuna gelince kac adet insan var sende? ![]() saygilar |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
omer,
bu arada en son attigin brazil renderi sahane olmus(banko cami haric) saygilar |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|