![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Herkese merhaba.Kendi çapımda 3DS MAX'te bende mimari çalışmalarla ilgileniyorum.Ne yazıkki bu işin eğitimini alamadım.Bunun büyük eksikliğini hissediyorum.Ve profesyonellerden yorum bekliyorum.
Sevgilerle, Kerem Çoban http://www.3dlinks.com/GalleryDisplay.cfm?ArtistID=2516 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ziyaretçi
|
kutlamamak mümkün değil..
helal olsun.. bende ders falan almadım.. bu iş dersle falan olmaz bence karıştıracan programı üstten aşşağı.. bunuda kanıtlıyosun zaten mütevaziliğin gereği yok helal kullandığın render motoru nedir kardeş??? |
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
soru
Bende yeni sayılırım.Sayfanızdakı intrnet adreslerinden 3d modelleri modlleri nasıl kutuphaneme eklerim.Birturlu indiremedim.Bu arada render motoru ne .d viz kullanıyorum.Bu programı redırını destekliyen bsy miÇalısmalarınızı begendimTebrikler. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
cidden güzel olmuş ..tebrik ederim...ışık kullanımı ile ilgili birkaç ipucunu forumda bizlerle paylaşırsan sevinirim..kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
banyoyu ben de çok beğendim.
Fakat gavurun dediği de doğru biraz banyo eşyası ile daha gerçekçi olurdu. Bunun yanında mesela banyo aydınlatması ve render detaylarını belirtirseniz herkes faydalanmış olur. iyi çalışmalar kolay gelsin
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
modellerin telörgüleri?
Max ile ilgili bir eğitim almadığını söyleyen biri için bu imgeler bana gereğinden fazla 'sofistike' (ehli) geldi... Bu tür imgeler üretebilen birinin kendisini Max konusunda cahil göstermesi ya bir şaka, ya da bir başka nedeni var...
Benim sormak istediğim sana şu olacak Kerem Çoban: Bu sahnelerde yer alan bazı nesnelerin telörgü modellerini buraya da aktarabilir misin? Özellikle banyodaki lavabonun, kapı kulpunun, armatür ve çekmece kulplarının; yatak odasında da duvar lambalarının ve sağdaki divan ile üstündeki yastıkların telörgü modellerini görmek herkes için gerçekten faydalı olabilir... Bunları modellerken hangi tip modelleme araçlarını kullandığını da açabilir misin biraz? Yani Mesh, Patch, NURBS?... Yeni çalışmalarını görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum... oa |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Bence çok başarılı!
![]() Müşteri ihtiyaçlarını karşılamanın bile ötesinde. Proje çalışmaları dısında daha artistik ve rahat davranabileceğiniz konularda çalışmayı düşündünüz mü? CG anlamında belli bir olgunluğa ulaşmış oldugunuz kesin. Bence dahasını denemeniz gerekiyor. Diğer taraftan GI ve radiosity kullanmadan da aydınlatma denemeniz aydınlatma elemanlarını kullanarak atmosfer yaratma denemeleri acısından iyi olacaktır diye dusunuyorum. Hepsinde kullanılmadıgını görebiliyorum. Sadece atmosfer yartma denemeleri hissettim. Onları geliştirme açısından söylüyorum. Kendinizi sadece mimari proje görselleştirmesiyle kısıtlamamanızı dilerim. Mesela bir halflife logosu görüyorum oyunlarla ilginiz var mı? ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Çalışmalar herkesin dediği gibi çok başarılı.... Eline sağlık...
Bu arada, ÇETİN konuyu hemen oyuna getirerek, olayı bağlamaya çalışıyor Bu bir teklif mi yoksa ? ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Valla neden olmasın? Yetenekli arkadaşlarla çalışmak istiyoruz.
![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
antalya dan sevgilerle
Merhaba Parathoner,
Oncelikle aramiza hosgeldin. 5-6 gundur bayram tatili icin antalya ya geldim. Foruma bi bakayim dedim. Forum dolu dizgin gidiyor. Forum, bayram, tatil dinlemiyor, yasiyor. Yaptigin calismalari cok begendim. Render engine olarak radiosity kullandigini tahmin ediyorum. Bilmem yaniliyor muyum? Yaptigin calismalarda hersey cok hos, ancak bir iki noktada da seni elestirmeden edemeyecegim. Elektrik butonlari, kapi kollari, yatak komodin oranlari gibi bir takim oranlarda bence bir yanlislik var. Ozellikle elektrik butonlari. Kat yuksekligi ile butonu kiyasladigimizda butonlar cok buyuk. gorunuyor(ozellikle modern room ve bathroom). Bunun sebebi belki de kamera acilarin. Aydinlatma, model kalitesi ve malzeme olarak gercekten basarili olan calismalar bence tas devri cizgi filmi oranlarinda gorunen bazi objeler tarafindan sabote ediliyor. Kamera acilarinda da mekanin butunune hakim olma gudusu ile secilen genis acili kameralar, goruntuyu deforme ediyor. Bir de spotlarin duvara vuran huzmeleri. Sanirim bunlari photoshop da olusturmussun, egimli olan bana bu fikri verdi.(modern room daki) belki de yaniliyorumdur ama huzmelerin yerine gore bence huzmelerin asimtot noktasi cok dik ve keskin. Bence duvara vuran huzmeler daha yumusak gorunmeli. Bunun disinda calismalarini gercekten cok begendim. Umarim cg mimar bulusmasina gelirsin de calisma firsati buluruz. Calismalarini sabirsizlikla bekliyorum. Simdi cikmaliyim uzerimde bari bayramda bilgisayarin basindan kalk baskisi var. İstanbul da gorusmek uzere. saygilar |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Herkese teşekkürler
Tüm dostlarımın komplimanları için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Yaklaşık 10 ay önce başladım 3DS MAX öğrenmeye ve artık bırakamıyorum.Umarım senelerce de bırakmam ve devam ederim.Çalıştığım şirkette VRay var ve bende bu render motorunu yaklaşık 5 aydır kullanıyorum (Sevgili ozcan, ayasofya ve chili için ).Bana göre brazil den daha kolay ve render süresi açısından çabuk geldi ( brazil'in test veriyonuyla kıyaslıyorum ).
Modellemede ise genellikle mesh ve spline kullanıyorum. Sevgili Çetin Tüker,evet oyunlarla aram eskiden çok iyiydi.Şimdi ise çok az oynayabiliyorum.Zamanımın çoğunu max alıyor.Birşeyler çizmediğim zaman kendimi huzursuz hissediyorum.Ben tam anlamıyla FPS hastasıyım.PUSU'yu da merakla bekliyorum açıkçası Kendimi Max konusunda pek iyi görmüyorum.Çünkü bazen yaptığım çalışmalarda ( özellikle interior'larda ) odanın içini doldurmak gibi bir problemle karşılaşıyorum.Bana göre bu işin bir eğitimini almış olsam bu sorun ortadan kalkarmış gibi geliyor.Dediğim gibi mimari açıdan hiçbir eğitimim yok En kısa zamanda sahnelerin wireframe'lerinide koyacağım.Modern Room'da Photoshop'ta sadece mail adresimi ekledim.Aslında benim bir İDOLÜM var.Sevgili TANJU ÖZELGİN... Ve tüm çalışmalarımı onun veya ekibinin yaptığı çalışmalardaki ışıklandırmalara benzetmeye çalışıyorum ama henüz daha çok var. İlerde odalar içinde kamera dolaştırıcağımı düşünerek sahnelerde hiçbir photoshop desteği yapmıyorum. Evet aslında hiçbir plug-in ve GI kullanmadan işler yapmaya başlamak istiyorum Çetin Bey. Bende, doğrusunun ve en iyi öğrenme yolunun bu söylediniz olduğuna katılıyorum. Tekrar tekrar komplimanlarınız için teşekkürler. Sevgilerle, |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
|
Oyun oynamayı bıraktıgına gore daha zevkli olan oyun yapma kısmını düşünürsen bana bi mail at.
basarılar |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
soru
Merhaba.Ucan tavanındakı mavı ısıgı nasıl yaptıgını ogrenebilirmiyim.Parlaklıgını,hangi isikla yaptıgını...
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
sonunda birileri daha v-ray kullanıyor
Selam ;
Çalışmaların gerçektende çok hoşuma gitti ayrıca v-ray ile yapıyor olman çok daha hoşuma gitti. forumda sanırım v-ray kullanan iki kişiyiz ve açıkcası kendi yöntemlerim her ne kadar istediğimi yerine getirmemi sağlasada "belki başka bir yolu daha vardır" demeden edemiyorum. (Mesela sahnelerde hiç v-ray malzemesi kullanmıyorum bazen glossy ref. gerekiyor ve reflection slotuna ekliyorum ama kesin bir şeyler eksik kalıyordur. Photonlara hiç bulaşmadım falan filan) Bu arada benimde v-ray e bulaşmamı sağlayan kişi Tanju bey , aynı zamanda idolüm , sanırım Turkiyede o kadar kaliteli yapan biri yok henüz veya henüz bilmiyorum.Senide bilmiyordum ama ilk ona girdin şimdiden ![]() Daha çok çalışmalarını görmek dileğiyle En son bd3d tarafından düzenlendi : 30-11-2003 14:30. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yönetici
|
Tanju'yu Cüneyt'e şikayet edeceğim.
Bu bir şaka. Ben brasil'in test versiyonları kullanır dururum. evet bir kaç yerde daha v-ray'in performasından bahsedildiğini duydum. Gavur sitelerinde. Neyse v-ray hakkında hiç bilmyenler için biraz bilgi alabiliriz. Yakında brasil kendi başına çalışan bir renderer çıkarcakmış. Fazla gevezelik etmeyeyim. http://www.vrayrender.com/ iyi çalışmalar
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|