![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
sessiz ev
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
bump şahane
kirlilik de güzel kamera kompozisyon güzel Ancak gök çok mavi. Bu ancak yağmurlu hava da bir gük olabilir. Sonra global aydınlatma olursa ben biraz sarı katıyorum radiocty'e burada radiocity yok galiba bu kadar keskin gölgeye çok çok açık bir gök olmalıdı. Hani bunun wireframe'i??????? heh heh. Sert olmaya çalıştım ama.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Max dosyası şirketteki makinada, ilk gittigimde wireframe render edip koyucam. Evde sadeceimaj vardı wireframe koyamadım.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Bu işle ilgili geniş bir açıklama yazısı yazıcam. Bütün dokuları da modelleri de (diffuse, alfa ve bump olmak üzere) açıkça göstericem. Ancak bunu bayramdan sonra yapıcam.
Kısaca bu iş max 4.2 ile yapıldı. Hiçbir plug in yok. Yani demek istiyorum ki bu işte ne global illumination ne radiosity, vray veya brazil hiçbirşey kullanılmadı herşey standard. Yani max 3 ile de aynı iş yapılabilirdi. Herkese selamlar. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
mavisi filanı bencede yok illaki bişeyler bulunabilir. Mesela duvara dayanan ağaç modeli fakat sonuç bence mükemmel.
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
hangi agac abi?
![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
o yağmur iniş borusu filanmış
paslanmış o hale gelmiş yamşurmuş. Neyse ben hala mavi de bastırıyorum ama önemli de değil. iyi çalışmalar.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
En kibar insana bile OHA! dedirticek bir şey bu!
"fakat gök yüzü çok sırıtıyor (sanki 3d olduğunun kanıtı gibi) " demek geliyor içimden ama içim acıyor , diyemiyorum harika! Hayran kaldım .Konami ye başvurmanızı öneririm silent hill3 halt etmiş ...fikir değiştirdim , onlar size baş vursun , bunu fazlasıyla hak ediyorsunuz. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
şu 9 günlü "tatil" de bitiyor sonunda ofiste bu çalşmanın kaynak dosyaları vardı. Eleştirilere göre bi revizyon çekeyim de tekrar bakalım. Özellikle de gökyüzüne.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba,
calisma bence de hos. bu render daki asagidan yukari bakista kamera hedef noktasi ile kamera ayni yukseklikte olmadigindan perspektif geriye dogru yatiyor. keske render camera skew edilerek perspektif duzeltmeli olarak alinsa imis. (artistik bir amac guduluyorsa o ayri) gokyuzu konusunda biraz daha acik bir gokyuzu daha iyi olabilirmis ama bu hali de cok kotu degil bence. yapim hikayesi ile de ilgili detaylar verilirse daha aydinlatici olur. genel olarak bence cok basarili. tebrikler. saygilar |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
o yazıyı yazıcam yerli yabancı cok isteyen oldu. Diğer taraftan bu çalışma
www.tiridi.com/forum sitesinin yarışmasında 1. seçilmişti. Ödülümü alabilmem için acıklayıcı yazıyı yazmam gerekiyor. 2 kaçışlı perspektif mimari olmakla birlikte gercek hayatta bu acıdan bakışta 3 kaçışlı perspektif gecerli. Ben de bu çizimde (mimari bir sunuş yapma derdim olmadıgından) düzeltme geregi duymadım. Buna ek olarak skew komutu ışık hesaplarında ciddi farklar yaratıyor. Olmasını beklediğiniz şey ile render sonucu arasında farklar cıkıyor o yuzden ben şahsen pek sevmiyorum. Ama gerektiğinde mecburen kullanmak kaçınılmaz oluyor. Ben burda kullanmamayı seçtim. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ha evet su borusuymuş. Dedim mavi belki problem olabilir ama bence kadı kızı meselesi gibi kalıyor. Ha bi de su borusu var.
![]()
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Selamlar ve de tebrikler;
Öyle sanıyorumki bu pusu ile uğraşmak sizi texture hazırlama konusunda iyice geliştirmiş. Belkide şu ara texture işine yoğunlaşmaya çalıştığım için modelden ziyade kaplama benim ilgimi çekti. Sadece kusur bulmak için yazı yazmayı pek sevmiyorum; siz zaten bu işin içinde olan birisi olarak bizden çok daha fazla kusur görüyorsunuzdur çalışmanızda ![]() Açıklamalı yazınızı faydalanmak için dört gözle bekliyorum. Sevgiler SSA |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|