![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
"Masamda maketim olsa da çalışsam" çalışmam
Merhaba,
İlk HDRI çalışmam. Arkaplan fotoğraf. Görüşlerinizi bekliyorum. Ayasofya, bu arada sanal maket ilanı süperdi. Yazılımlar: Allplan + C4D Süre: 640x480 2 dk 34 sn Donanım: P4 2.4 528 RAM Fatih Gündoğdu ![]() En son fga mimarlık tarafından düzenlendi : 18-11-2003 19:28. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Burdaki HDRI map neresinde. (Yani HDRI hikayesini bilmeyen olabilir diye demiştim) Belli ki bardakta filan ama HDRI çok belli değil gibi geldi. Raytrace refraction'la da aynı etki alınırdı.
Ayrıca üzerinde bayağı duruyorum bu HDRI konusunda çok spekülasyon var. HDRI'lık işler bir HDRI'ın gereksiz olduğu işler var. Bunun yanında fake HDRI yaptığı halde HDRI yapıyoruz diyenler de revaçta bu aralar. Bakalım ne olacak sonu. Allplan'la HDRI mapler geliyor mu bunlar free mi. Ya da cinema 4d'den mi geliyor bu MAPler. Bir de naçizane eleştirim sehpa üzerindeki ışıklılık oranına göre maketteki ışıklılık oranı daha az o yüzden çok koyu gölge olmamış mı? Ve makete göre sehpanın köşesinde olan kadeh çok fazla parlak değil mi. Neyse ellerinize sağlık güzel açlışma tebrikler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
HDRI
Merhaba Ayasofya,
Ben de HDRI kullanımında yeniyim ve bu ilk çalışmam. Biliyorsun HDRI'nın kullanımı model veya mahale göre değişebiliyor. Benim burda kullandığım teknik arkaplana mahalin fotoğrafını atadıktan sonra aynı fotoğrafı C4D içindeki HDRI Converter ile bir HDRI Probe görüntüye dönüştürmek oldu. Elde ettiğim görüntüden 2 ayrı malzeme oluşturup birini flulaştırdım. Mahali saran 2 küre yapıp 2 ayrı malzemeyi bu kürelere atadım. Flulaşan görüntüye bir Composing Tag ekleyip sadece Seen By GI seçeneğini açtım, diğerinde ise Seen By Rays ve Seen By Camera seçeneklerini işaretledim. GI küresi mahale fotoğraftan okuduğu ışık bilgilerini aktarırken, diğer küre yansıma gibi işlemlerde görünecek bir map oluşturdu. Küre kullanmanın avantajı ise küre üzerinde mapin konumunun değiştirilerek ışıkla ilgili çeşitli doğrultulara hakim olunabilmesi oldu. HDRI mapler Allplan veya C4D ile birlikte gelmiyor. C4D içinde bir converter var onu kullanıyorum. Eleştrinde baştan sona haklısın. Açıkçası masanın karşısında arkadan gelen ışığı bir nebze yansıtarak sahnenin GI'ına katkıda bulunacak bir oluşum yapmaya da üşendim. Kadeh ise biraz kontrol dışı mavileşti. Aslında her iki kadeh de aynı. Kadehi biraz sola alsam problem galiba gidecek ama bu sefer de maket bitişinde birleştimediğim yerler açığa çıkacak Üşengeçlik işte.Yorumların için çok teşekkürler. Görüşmek dileğiyle, Fatih Not: Bu arada toplantı kesinleşirse bizler için de katılmak çok büyük keyif olacaktır. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
HDRI kelimesi ve bilgileri foruma aktardığınız için çok teşekkürler.
Ayrıca toplantımızda sizleri görmek (hem seni hem de Gürdal'ı) beni memnun edecektir. En azından tanıdık yüzler fazla olur.:-))))
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|