![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Pano'da gördüm
Bir ilan vardı
---------- Sanal Maket Yapıyorum Çabuk ve Ucuz Mimari çizimleri gönderin hemen 3D Studio Max ve Studio Viz ile animasyonlu sanal maketler yapalım. Dilerseniz alanın topografik eğrilerine tam uyan sahanın üzerine maketleri yerleştirelim. Necmettin Osman Mak. Yük. Müh. Tel: 0216 350 35 13 0216 302 66 46 ----- En son panodan buraya bir şeyler aktardığımda üstüme bir kaç kişi gelmişti. Olsun varsın. Bana kızılsın da forum böyle canlı olsun. Dediğim o ki. Hep konuşuyorduk. Çok mimar var. Çok CG işi yapan mimar var. Şimdi de "Sanal maket" kavramı çıktı. Sıkı durun mimarlar artık Makine mühendisleri de yapı 3 boyutlu modelinde rakibiniz. Zaten işi CG olan çok kişi mimari işe adım attı ama olsun ben sizi uyarayım dedim.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ziyaretçi
|
Mimar olarak aldığımız eğitimi düşünürsek herhalde bir makina mühendisinden daha çok yatkınızdır sanırım CD işine...
Neyse, hazır Pano'daki garip ilanlardan laf açılmışken... ben de geçenlerde bir ilan görmüştüm, biraz(!!) garipti bence, belki dikkatinizi çekmemiştir diye paylaşayım dedim: 1648) mimarla dizayn Mimarlık bürosuna mimar aranmaktadır... İstenilen ücret ve iyi kullanabildiğiniz programları belirten bir cv gönderiniz. Fax: 0 216 469 14 41 Demek bir eleman alınırken sadece kullandığı program ve istediği maaş önemseniyormuş!!! gerisi boşmuş desenize... ![]() |
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Bu lafa daha ne eklenebilir ki?
![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
eger bir mimari proje istenirse bu işin bir mimartarafından yapılması uygun olur.
Bunun "sanal maket"i yapılacaksa o zaman makine mühendisi uygun düşebilir tabii. Bir diğer taraftan CNC tezgahlar içim CAM üretim şemaları veyahut metal yorulmaları kalıp gibi işlere de ben pek bakmıyorum. Uzmanlık alanım değiller. Ama bir binanın nasıl sunulması gerektiği ve ışık gölge etkileri perspektif açıları bir mimarın işidir. Yok olay bir CG görselleştirme işidir deniyorsa Bina bitmişse bir reklam ajansı ile çalışıtır. Yok öyle bir bina yoksa bunu yine mimar görselleştirmelidir. Tabii istediğinize bakar bu seçim. Biz kalifiye olmayan cg işi yapan mimarların piyasadaki sunum maliyetlerini çok çok altlara çekerek olayı zaman gerektirmeyen, maliyeti düşük ve değersiz hale getirmeleri hakkında konuşup durduk. Maliyetler düşük olduğundan ve bunlarla yeni yazılım alamadığımdan kendi adıma iş yapmamayı dahi tercih ediyorum. O yüzden ne yazık ki buraya iş post edemiyorum. Kullandığım legal programlar çok eski. Ama bana iş başına yazılımı yükselteceğim para verebilecek kişmse de yok. Dedim büro yerine bir mağaza açayım kendim tasarladığım mobilyaları kendim yapayım. Hem zarar ettim. Tasarlamaya ve tasarıya iyi ya da kötü değer veren yok. Yanıma hadi birini alayım dedim. Zarar ediyordum bunu belli ettim. Buradan çok üstüme geldiler. Ben de küstüm. İş yapmıyorum. Sadece bendeki eski eski sürümü arada sırada kullanıyorum. "Sanal maket" millete daha ucuz geliyor. Derdim odur. Ama şeytan diyo al bir tane CAD-CAM yazılımı ("sanal maket" nasıl hem VIZ ve hem de MAX'i elinde tutabiliyorsa o şekilde) gir piyasaya bütün kalıpları enjeksiyon işlerini yap yarı fiyatına. Olmayacak şey değil. Ama yapmıyoruz. Derdimiz tasarım. Sadece bu programları bu forumda muhabbet için kullanıyoruz. Bir şeyler biliyoruz sözde işte sadece sözde kalıyor. Hiç bir işe yaramıyor. İş yapmam gerekirse legal programı almış firmalarla pazarlık ediyoruz. Fatura onlardan gidiyor. Neyse çok uzun bir işler. CG işi mimarların değildir tabii. Dediğim başka şeydi.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tam elime 1000x500x500 CNC tezgah geçti inceliyordum. Aklımdan da geçiyordu ha ne güzel maket yapılır bununla be diye. Ama inanın bu işten para kazanmak aklıma gelmedi.
Bugün çok ilginç bir gün.Herhalde askerlik yaklaşıyorya ondandır.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|