![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Tarihi Bina Rölöve Çalışması
Selamlar.
Bu bina anamurda tarihi bir halk hamamı yapısı. Harita müh. bir arkadas total station denen koordinat ölçer bir aletle yaklaşık 4 aylık bir çalışma sonucu bütün binayı ve araziyi yanılmıyorsam 5cm²lik alanlara bölerek taramış.Sonuçta bütün yüzey ve köşelerin x,y,z koordinatlarını elde etmiş. Ben bu koordinatları birleştirerek modeli çıkardım ve kaplama yaptım. Kaplamalar binanın fotolarından elde ettiğim gerçek dokulardır. Bu projenin aslına uygun restitüsyon projelerini de yapacaktık ama ödenek çıkmadı ve kaldı. Yaklaşık 1,5 sene önce yapılmış bir çalışmadır. Şimdi olsa daha farklı olurdu herhalde. Ama yinede keyif aldığım ve beğendiğim bir çalışma olmuştu. P 3-800 ,256 R MAX3.0 SCANLINE RENDER |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
İC MEKAN
buda iç mekandan görüntü.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba kolya gelsin,
acarmimar öncelikle elinize sağlık.. sizden bişey rica edicem.. yapılan çalışmayı,( renderingden anlayan ama sizin kadar çok anlamayan biri için), haritacı arkadaşların yaptığı çalışmayı da kapsayacak şekilde bira daha detaylı anlatır mısınız.. kaplamada kullandığınız fotoğraflar nasıl hangi açıyla çekildi, perspektif sorunu nasıl çözüldü vs gibi.. saygılar teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
googd
2.çalışmanın görünşü güzel(özellikle ışık).1.si için aynı şeyi söyleyemiycem o biraz hatalı sanki??
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Selamlar.
Öncelikle tesekkür ederim. Maryjane sorunu hemen yanıtlayamadığım için ksr bakma. bi teslim vardı da. Haritacı arkadaşların çalıştığı alet bildiğimiz nivoların oldukça gelişmişi. Yani karşiya ışın yollayıp, işığin çarptığı yüzeylerden dönerken taşıdığı koordinatları dünya düzlemine göre(wcs) kodlayarak depolaması mantığıyla çalışıyor. Sonra bu verileri netcad denen haritacılık programına aktarıp, ordanda dxf olarak kaydedip bana verdiler. Dxf dosyasında bütün yüzeylerin köşe noktaları vardı ve ben bu noktalar arasına yüzeyler çizerek modeli oluşturdum. Tabii çok yakın noktalar arasında sorunlar yasandı o yuzden bazı yuzeyler sematik çıktı. Ortaya çıkan model çok köşeli bi modeldi ve biraz smooth uygulamak zorunda kaldım. kaplamalar için oldukça cepheden fotoğrafları çekmeye çalıştık. O zamanlar dijital makinalar ortalıkta yoktu. normal makinayla çekip scannerda taradık. Eski dokuyu verebilmek için birkaç kaplamayı üstüste (mix kaplama) kullandım. ---------------------------------------------------------------------------------- sağol hande. Eleştirinde haklısın çünkü; Ben aslında bu çalışmaya animasyon yaptım. O yuzden bütün modeli homojen aydınlatmaya çalışmıştım. Sonradan görüntü de isteyince ışıklardan birine gölge verip birkaç açıdan render aldım. O zamanlar ışık bilgimde çok iyi değildi doğrusu. Sadece iç mekan için bayağı uğraşmıştım. Onu da kapak yaptık zaten. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
eline sağlık
Güzel ve zahmetli bir çalışma olmuş gib görünüyor.
rica etsem yüzey sayısını falanda yazsan bide kullandığın makinadaki performanstan memnunmuydun yoksa modeli bitirirken bir yandan senide bitirdi mi? ![]() renderlarda falan performansından memnun musun? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba acarmimar,
oncelikle hep aklimda olan bir soruya yapmis oldugun bu calisma resmen cevap oldu. harap haldeki tarihi bir binanin modeli de ancak bu kadar yapilabilirdi. yalnizca bina siniri ile arazi arasindaki cimen toprak gecisi biraz keskin bunu da halledersen cok daha iyi olacak. mapler harika, sanirim perspektife giren cepheleri photoshop da transform edip actin. bravo, calismani cok begendim. calismalarini bekliyorum. saygilar |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|