![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
yeni çalışmalar :))
Yeni tasarlamaya başladığım ofis iç mekan perspektiflerini yolluyorum. Yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.
En son kaan3D tarafından düzenlendi : 11-11-2003 00:33. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
ikinci resim
ikinci resim.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Mimarisine mi yoksa CG olarak mı bakıcaz? Bi de ne duzeyde eleştirelim? Öğrenci miyiz? Sonra kavga falan çıkmasın da. Ayasofya kızıyo sonra.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
her türlü eleştirilere açığızzzzzzzz :))
Ben İç Mimarım. Bu bağlamda düşünülüp eleştirilirse benim açımdan daha iyi olur. (Öğrenci değilim, mezun oldum.) Ama mimarisine de değinmek isteyen arkadaşlar varsa değinebilirler. veya sadece obje tasarımına yönelik de olabilir.
Her türlü eleştiriye ve fikre açığım. İyi çalışmalar herkese )En son kaan3D tarafından düzenlendi : 10-11-2003 19:55. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
öncelikle medeni cesaretinizi kutlarım.
ben alayım sazı elime. merdiven ı-ıh ondan çıkılamaz. Eğer burada PC'yi ölçekli olarak alırsak o merdiven ölçeksiz. Plasma TV 20 tane PC ediyor. Masayı algılamak imkansız. Yer döşemesini algılayamadım. Bana çok nasıl derler değer katan bir mekan gibi gelmedi. Kızmak yok.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
niyeeee kızayım kiiii!!!
Genellikle mekan içerisinde kullandığım objeleri kabukla bütünleştirmeyi severim. Çalışma masasını sabitlememdeki mantık da buydu.
Mekan karekterine gelince doğrusu böyle bir çalışma mekanında çalışmak bana büyük bir zevk verir. )Tabii bu bakış açısına, mekanı algılama kriterlerimize göre insandan insana farklılık gösterir ki farklı mimari akımlar çıktı. Ben, İç mekan tasarlarken gerek seçtiğim objelerin plastik değerleri, gerekse malzemelerinde varmak istediğim nokta cismin hayalle gerçek arasındaki "misty" tadını verebilmektir. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Forum Üyesi
|
Re: yeni çalışmalar :))
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Forum Üyesi
|
Re: Re: yeni çalışmalar :))
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Forum Üyesi
|
Re: Re: Re: yeni çalışmalar :))
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
selamlar.
henüz bitmemiş(gibi görünüyor) bir çalışma olduğu için sağlıklı eleştirmek zor. *tuğla kaplı eğri duvar fazla masif bir etki yapıyor. *misafir koltuğu olduğunu sandığım objeler mekanla çok ayrık ve rahatsız edici duruyor. üstelik onlara oturmak zor olabilir! *plasmadaki ölçek sorununa katılıyorum. *zemin henüz çalışılmamış gibi! daha çok çalışman lazım,kolaylıklar dilerim sana. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Bu çizimlerden planı algılamak zor. Bu mekana nerden giriliyor ışık nerden geliyor dahası bu mekan kimin ve hangi amaç için kullanılacak gibi bir ton soru var kafamda. Bunları bilmeden mimari üzerinde konusmak zor olacak.
Benden önce eleştiri yazan arkadasların dediklerinden farklı bişiler demek istiyorum. ben Şeffaf bir sandalyede hiç oturmadım. nasıl bir malzemeden yapılır? oturunca sert mi soguk mu olur? 8 saat oturunca ne hissederiz bilemem. Bi düşünmek gerek. Diğer tarafftan plazma önünde duran sivri ayaklı "yaratıklar" sanki bir bilgisayar oyunundan fırlamış gibi yani her an üstümüze zıplayıp bizi yicekler gibi duruyor. yanı bıraz yabancı olmus. Dıger taraftan 3d kısmı ıse her acıdan fena halde baslangıc duzeyınde. bıraz daha ılerleyınce tekrar bakalım. belkı yanlıs anladıgımız seyler vardır. basarılar |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
|
----------
Genellikle mekan içerisinde kullandığım objeleri kabukla bütünleştirmeyi severim. Çalışma masasını sabitlememdeki mantık da buydu. ---------- Bu acıklamanız karşısında aklımda bazı sorular belirdi. 1. Malzeme olarak kabuktan farklı bir malzemeden yapılmış olan bir objeyi yere veya tavana sabitlemek yani onu kıpırdamaz hale getirmek sizce kabukla yeterince sıkı ve tutarlı bir bütünleşme midir? 2. Masanın su anki konumu ile zemin döşemesine dokundugu noktave dokunuş tarzından memnun musunuz? yani Cam ve malzemesi belirsiz döşeme "birleşiminden". 3. eger bu bütünleşme tutarlı idiyse diğer bütün mobilyaların da aynı sekilde kabukla butunleşmesi gerekmez mi? 4. Dahası zeminin yapıldıgı yapı malzemesinin mekan içine kıvrılarak masayı ve diğer mobilyaları oluşturması sizce daha tutarlı bir obje kabuk butunleşmesi olmaz mıydı? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
1. Objeleri mekana sabitlememdeki esas amaç, fonksiyonla görsel algı arasındaki paralleliği birleştirmek; kabukla aynı malzemeden yapılmış objelerin mekana kattığı değerle, resim paletinin üzerindeki mavi tonun hep aynı değerde olması gibi(durağan ve dinamik bir etki vermez mi sizce?
2. diğer objelerin de dayanma fondu tavandan çıkacağı için ( yani henüz bitmedi) bu teziniz de çürümüş oluyor )3. organik formlardan yüzey yaratmak beni istediğim amaca götürmez. Bundan kastım; zeminden (veya zemin malzemesinden) yüzey oluşturarak bunu hem mimariden koparmamak, hem de fonksiyon yüklemek beni istediğim amaca götürmez. 4. son olarak bu bir bütün mimari plandan alınmış perspektifler değil, sadece görünen kısım tasarlanmıştır. 3ds max kullanmaya yaklaşık 1 aydır devam ediyorum. veeeeeeeeee, yorumlarınızı bekliyorum..... iyi çalışmalar herkese |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba kaan3D,
Boyle bir calismada, yapilacak uretim olculerinin saglikli bilinmesi ve kullanilacak hazir objelerin(tv, bilgisayar gibi) olculerinin dogru alinmali. Tasarim bu olculer dikkate alinarak yapilmali bence. Masanin ve sirttaki duvarin malzemesi cam yada pleksi ise, bu cam yada pleksi nasil bu denli kalin ve bu formda uretiliyor? Tasarimda kullanilan bilgisayara ait bir kasa yok mu? Varsa, masayla olan iliskisi nedir? bu ofis mekani nerede basliyor ve nerede bitiyor? Arkadaki merdivenin tasarima katkisi nedir? vb... gibi sorulara da tasarimci kendi icinde cevap verebilmeli. tasarimci dusunurken ozgur olmali ancak bu malzemelerin getirdigi sinirlari bilmeden hareket edebilecegi anlamina gelmiyor. Fizik kurallari ve malzemelerin getirdigi sinirlamalar, musteri istekleri, butce vb...gibi sartlar karsi karsiya kaldigimiz tasarim problerine karsi bizlerin durusunu belirlemeli. Yapilan tasarim uretimden kopuk olmamali. Ben boyle dusunuyorum. Eminim sen de bu konuda cok da farkli dusunmuyosundur. Ancak 3d konusunda henuz cok da deneyimli olmadigindan sanirim dusuncelerini 3d ortamina tam yansitamiyorsun, yada daha da kotusu yanlis yansitiyorsun. Bence calismayi bitirdikten sonra tasarimin son halini ve tasarlarken dusunduklerini yeniden yollamalisin ki, her hangi bir yanlis anlasilma olmasin. Saygilar |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
yessssssssssssssssss!!!!
Çok iyi bir noktaya parmak bastınız. Benim de beklediğim bu tarz söylemlerdi.
Eveeeeetttt!!! tasarımı tasarım yapan, hani çizdiğimiz bazen uçuk kaçık şeylerin sistem detaylarını, ergonomi, fonksiyon, malzeme gibi problemleri insan ölçeğine ve doğasına indirgeyemezsek tasarım yapmış olmayız zaten. Evet plexi günümüzde gerek maliyet açısından gerekse kolay eğim verilebilme açısından çok tercih edilen bir malzeme. Ben de bu malzemeyi genellikle tercih ediyorum. Yarattığı şeffaflık, soft etki mekana dinamizim kazandırıyor. Burda uyguladığım masa tasarımını gerçekte bir ofis danışma bölümünde yaptım. (Bir fashion store nin ofis girişinde uygulandı.) Tabi ki çalışma sandalye ile birlikte. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|