![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Bir Calısma Daha.Eleştirin lütfen.
Max 4, scanline render .
Lütfen sıkıca eleştirin beni.. İnsan kendi çalışmalasının eksiklerini göremiyor, ne de olsa el emeği. yine beceremdim galiba resim olayını URL'si: www.geocities.com/phobos977/holman.jpg saygılar. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
1-Perdelerde (stor) kullanmış olduğun textureler aynı olduğundan pencerelerde görülen tekrarlar göze çarpıyor. Yani aralıkları bozulmuş kısımlar herbirinde aynı yerde... Bunları herhangi bir resim düzenleme programında kolayca farklılaştırabilir ve ayrı ayrı nesnelere atayabilirdin...
2- Bir de render aldığın bakış açısını çok olumsuz buldum. a-Resim, yapıyı anlamsız yerlerden kesiyor ve yandan resme bir parçası girmiş olan beyaz ve tuğlalı parçanın yan taraftaki başka bir bina mı ya da bu binanın bir parçası mı olduğu anlaşılmıyor... b-Resmin sol alt köşesindeki küçük beyaz bir leke (binanın cephesine ait bir detaydan resme girmiş küçük bir "kesik" olması muhtemel) kameranın acemice yerleştirildiğini gösteriyor. Modelleme, dokular ve ışıklara saatler harcayıp güzel bir sonuca yaklaşmışken yapılacak en kötü hata kameranın dikkatsizce yerleştirilmesidir...
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
evet haklısınız, bu konuya hiç dikkat etmemiştim.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Bu imajda ortaya konan çok fazla birşey olmadıgı için fazla bir eleştiri yapmak olulu ya da olumsuz konusmak da mumkun değil.
Jaluzilerdeki tekrarların ötesinde benim gözüme çarpan denizlikler üzerindeki doku ölçeğinin fazla büyük oldugu. Pencerelerin ahşap cercevelerinde de doku olcegi ve yönü hatalı gorunuyor. Isık genelde dogru gibi gorunuyorsa da aynı cercevelerde kalınlıgı hissedemiyor olmamız aslında bir yerlerde bir hata yapılmış oldugunu belli ediyor. Cercevelerin derinliğini hissedebilmek için o elemana birbirine dik 2 ayrı yonden gelen ışıgın farklı degerlerde olması gerekir. Şu an aynı oldugundan kalınlık hissi kaybolmuş. Daha geniş açılı bir resim olsa daha iyi olurdu burda söylenebilecek cok fazla birşey yok. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba phobos,
getirebilecegim tek elestiri su, diger bahsedilen hatalar ancak bu denli yakindan bakildigi zaman hissedilecek seyler. canim calismayi kamera acisina kurban etmissin. bence duvar dokusu, cam malzemesi ve aydinlatma harika. basarilarinin devamini diliyorum. calismalarini bekliyorum. saygilar |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|