![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
otel odası mobilya görselleştirilmesi
bi calısmada ben gondermek istedim
bu arada tüm foruma merhaba
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
![]() |
OLUMSUZLUKLAR
-Duvar rengi kötü mobilyalarla uyum sorunu var. -Komidinin üstündeki parlak cisimler her neyse onları anlayamadım.yada niye o kadar parlıyorlar? -Vazo çok anlamsız,süs olsun diye konulmuş gibi duruyor.bazı objelerle tamamlanabilirdi -Tv çok küçük odada kalan seyredeyim derse kör olur bence.yatak ucundan seyrederse bu durumdan kurtulabilir. -Render aldığın bakış açısı bence yanlış oda ve donatı elemanları çok karmaşık görünüyor. TAKTİR ETTİKLERİM. -Işık ve gölge güzel 3yıldız otel odasını gayet iyi yansıtıyor. -Yatak örtüsü güzel ve etkili . -Mobilyalar uğraşılmış tasarımları biraz daha estetik olabilirdi (belki??) -Bakış açısı yanlış olsa bile oda ile koridor arasındaki derinlik etkileyici olmuş. Tebrik ederim umarım eleştirilerim faydalı olur art bir niyetim yok emin ol!... Hande |
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
eleştiriler için cok teşekür ederim
bu bir mobilya dekorasyon firmasının isteği üzerine verdikleri a.cad dosyaları baz alınarak yapılmış bir calışmaydı, yani kendinizden pek bişeyler katamazsınız çünkü sizden çizimi 1 e 1 istiyorlar . bu arada bende yeni farkettim hakkaten TV çok küçük )bavulluğun üstünde metal yuvarlaklar varmış ama biraz parlak olmuşlar hakkatten
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
![]() |
:)
Ben teşşekkür ederim Rigel.
Çalışmalarında başarılar. kolay gelsin |
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
![]() |
benden de foruma selamlar.
genelde hoş görünmekle beraber. bu çalışmada bi ışık-gölge sorunu var sanki... gölge veren iki ışık var. her objenin iki farklı gölgesi var. örnek:vazo,bavulluk ve tv. diğerleri bi şekilde çok fazla algılanmıyor. abajur rengi de uymamış valla
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Merhaba rigel,
Oncelikle hosgeldin. Seni cok iyi anliyorum. Tasarim olarak basarili olmayan bir odanin 3d si ne kadar guzel olabilir ki. Bence sen mevcut tasarimi gayet iyi yansitmissin. Tebrikler. Benim de basima geldi. Ne yapabilirsin ki kumas belli, duvar rengi belli, mobilya belli. Benim elestirecegim seyler ise sunlar; *mobilyalarin cilasini yansiticiligini biraz gosterebilirdin.(gerci render suren uzardi, makinanin gucu nedir bilmiyorum) *diger arkadaslarimizin da degindigi gibi tv ebadi *isiklandirma uzerine biraz daha ugrassan, belki koridor tavanindaki parlamayi halledebilirdin. (o parlamanin altindaki omni nin specular ini kaparsan olur sanirim) bu arada sunu da belirtmeden gecemegecegim texture lar gayet basarili. Elindeki tasarimin ambiansini cok iyi ortaya koymussun. Basarilarinin devamini diliyorum. Calismalarini bekliyorum. Saygilar. |
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
neden 2 tane ana ışık var? Neden futbol stadı gibi 1 den fazla gölge görüyoruz?
Olması gereken 3 noktalı işiklandırma sistemi yani ana ışık, dolgu ışıkları ve gerekiyorsa arka ışık sıstemini kullanan bildigimiz standart 3 noktalı ışık sistemi kullanılarak aydınlatılmalıydı. İnternette ve bütün fotografcılık kitaplarında nasıl yapılacagı konusunda bilgi bulabilirsiniz. |
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Ben de bi zamanlar 400 yataklı bir otel için bi şi tasarlamıştım.
Modüler sistem ve biraz da modern olsun demiştim. belki de önceden göndermişimdir. Tabii ki müşteri seçimi ama modern olunca çok daha ucuz olabiliyor. Adamı razı ettiler herhalde. Daha ucuzu duyunca :-)))
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
valizliğine kadar yapmıştım ama mesela örnek lamba.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
![]() |
bu tür işlerde asıl sorun zaman arkadaşlar
daha bu güne kadar "aman acil değil rahat rahat çalış güzel olsun" diyen duymadım hep teslim için 3 bilemedin 4 gün vardır böyle olunca kalite asla istediğiniz gibi olmuyor. her seferinde ben bunu böyle teslim ediyim sonra kendim için düzeltirim diyorum ama buda olmuyor ![]() Aslında daha büyük sorun ise proje olarak değilde "yaw bi iş var sen bişeyler yap işte ama şöyle olsun böyle olsun" deniyor işte asla bitmeyecek iş türü. gerci o otel odası bana dosya olarak geldi ve belkide bu güne kadar yaptıgım en güzel (proje olarak tanımlı) işlerden birisiydi ama gene bir zaman sorunu vardı ve bu kadar oldu ![]() bu arada sevgili Ayasofya eline saglık güzel olmuş tüm foruma sevgiler |
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Lütfen herkes sakin olsun....
Buraya yaptığı işi gönderen herkes, olumlu ya da olumsuz bütün eleştirilere saygı göstermek, daha da önemlisi o kritiklerden birşeyler kapmak durumundadır... Yoksa çalışmalarınızı "forum" yerine "pano" bölümüne koymanız daha uygun olacaktır... ----------------------------------------------------------------------- Ben, Çetin Tüker, Ice ve Ayasofya (başkaları da varsa bilemem) mimari eğitim aldığımız için tavırlarımız başkalarına sert ve ukalaca gelebilir.... 4 yıllık (minimum) mimari eğitimin her dönemi bir proje alınır... 8 proje eder bu.... Ayrıca Yapı (Detail) projeleri, Şehircilik (Urban design) projeleri, Rölöve ve restorasyon projeleri ile bu sayı iyice yükselir.... Tekrar alınan projeler hariç... Ve bu projelerin her birisinde en az 2 ara jüri, bir tane de final jürisi olur... Bu hesap ile en az 4 yıl okumuş bir mimarlık öğrencisi (ara kritikler hariç) 40-45 jüriye girmiş ve her jüride bir sürü hocadan dünyanın eleştrisini almış demektir.... Eğer bu kritiklerde bizler de sizin vermiş olduğunuz tepkileri verseydik durum ne olurdu? Bazen ağladığımız, sinirden kapıları çarpıp stüdyodan bağırarak çıktığımız da oldu.. Ama bu sayede öğrendik... Ama asla SAYGIYI kaybetmedik... Ne olur siz de kaybetmeyin... ------------------------------------------------------------------------ Çalışmasını koyanlar "her türlü eleştirileri bekliyorum" diyorlarsa, HOŞ eleştiriler geldiğinde mayıştıkları kadar, OLUMSUZ eleştiriler de geldiğinde kendilerine çeki düzen vermeye çalışsınlar... Zor birşey değildir... Ya da hiç göndermeyin olsun bitsin... Neden kasıyoruz ki kendimizi bu kadar? |
|
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
yahu arkadaşlar bir iftara gittik.
Allah ne verdiyse yedik. Bi geldim forumun haline bak. Arkadaşlar daha kimsenin yorumunu okumadım mesaj uzunluklardan anladım yine birbirine girmiş olay. Arkadaşlar biraz sakin yahu. Yani ben sizlerin çekirdek olduğu "cgmimar" diye bir oluşum olur mu diye ümitleniyorum, heyecanlanıyorum. Sonra yine biribirine giriyor. Neyse okuyalım bakalım. Okumadım hiç bişi direkt yazıyorum. Vallahi burada yöneticilik de zor. Kimseyi kırmadan herkesi rahatça yazmasını sağlamak kimseyi küstürmemek kimseyi tutmamak. neyse okuyayım bu ilk tepkimdi. Okuyunca anlarım ne olduğunu.
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
evet
okudum kusura bakmayın Rocktüel'in mesajı dışında bir yere kadar hepsini siliyorum. Ona göre. kızmak gücenmek yok. Kimseyi incitmemenin yolu budur. Eleştirmeyi ve eleştirilmeyi öğrenmemiz lazım. Kimse burada diğerinden önemli değildir. Kim usta kim değil o da beni ilgilendirmiyor. Bana ne. Beni ilgilendiren mimari ve cg üzerine çalışan elit kesimin bir ilerme platformudur. Bu iki vasıfa sahip kişilerin bu şekilde burada yazışmaları yakışı kalmamaktadır. Kimin mesajını sildiysem özür dilerim ama bu gerekli galiba. Devam edilirse konuyu da kitlerim bilinsin. Yani işi gücü bıraktık forumu kırıcı mesajlardan temizlemekle uğraşıyoruz. Yakında birini bulucam yöneticliği devredeceğim vallahi.
|
|
|
|
#14 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Aha da kilitledim.
Ben siliyorum iki üç cevap geliyor. Neyse eleştirmeyi ve eleştirilmeyi bilmeliyiz. Herkes okuduğunun yanlış anlaşılabileceğini karşıdakini kırabileceğini düşünsün yazdıktan sonra göndermeden önce bi okusun. Kolay mı değil. Ama kilitlene kilitlene sonuca ulaşacağız.
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|